Jump to content
 • Rembekrachtiger


  De rembekrachtiger bestaat uit een huis, dat met de hoofdremcilinder is verbonden. Binnenin bevindt zich een membraan, die het huis verdeelt in onderdrukkamer en werkkamer.

  Op de onderdrukkamer werkt dej ottomotoren aan het inlaatspruitstuk ontnomen onderdruk, bij dieselmotoren is daarvoor een aparte vacuümpomp nodig.

  De werkkamer kan via een dubbele klep naar keuze met de onderdrukkamer of met de atmosferische druk (buiten) worden verbonden.

  De klep wordt via een zuigerstang bediend door het voetpedaal, de zuigerstang drukt echter ook indirect op de drukstift, waarop ook de zuiger van de hoofdremcilinder werkt. Deze verbinding waarborgt ook bij uitval van de rembekrachtiger een remfunctie, er is echter een veel grotere pedaalkracht nodig.

   

   

  ccs-885-0-24781600-1346446489_thumb.jpg

   

   

  De door de rembekrachtiger uitgeoefende kracht op de zuiger van de hoofdremcilinder is nu afhankelijk van het drukverschil tussen onderdrukkamer en arbeidsdrukkamer.

  De werking is nihil, wanneer in de arbeidskamer dezelfde druk heerst als in de onderdrukkamer. De maximale kracht wordt geproduceerd, wanneer de arbeidskamer met de buitenlucht in verbinding staat.

   

  Hydraulische rembekrachtiger

  Hydraulische rembekrachtigers kunnen in voertuigen worden toegepast, die over een hogedruk- oliepomp beschikken (bijvoorbeeld voor de servobesturing of een centrale hydrauliek).

  De hogedruk-oliepomp produceert ook voor de rembekrachtiger een systeemdruk. Voor dat doel voert de oliepomp een deel van de hydrauliekolie naar een drukaccumulator. De drukaccumulator is door een membraan verdeeld in een gasreservoir en een oliereservoir.

  Het gasreservoir bevat stikstof, die door de naar het oliereservoir getransporteerde olie wordt samengeperst.

  Bij het remmen wordt de verbinding naar de drukaccumulator geopend. De oliedruk verschuift de arbeidszuiger, die wederom op de drukstang van de hoofdremcilinder werkt.

  De voor het remmen benodigde hydrauliekolie vloeit vervolgens terug in het voorraadreservoir. Zodra in de drukaccumulator de druk onder een bepaald vastgelegd niveau komt, wordt er weer olie in dit reservoir gepompt.

   

  ccs-885-0-84292800-1346446603_thumb.jpg


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...