Jump to content
 • Adblue (oa. Jaguar XE diesel)


  AdBlue wordt in een afzonderlijke tank op de vrachtwagens, autobussen en trekkers meegenomen. Er zijn ook enkele modellen personenwagens met TDI-motor die AdBlue gebruiken, zoals de Volkswagen Touran, Volkswagen Sharan, Volkswagen Passat, Land Rover Discovery Sport, Jaguar XE, Audi A4 TDI Ultra, Peugeot 308 en Citroën C4 Cactus.

   

  Het middel wordt in de hete uitlaatgassen ingespoten vóór een speciale katalysator. De bij de verbranding gevormde stikstofoxiden worden omgezet in elementair stikstof en water. Het verbruik van AdBlue is 3 tot 5% van het dieselverbruik.

   

  ccs-885-0-70945100-1500317456_thumb.png

   

  Door toevoeging van AdBlue wordt het mogelijk dat dieselmotoren voldoen aan de in 2005 ingevoerde Europese emissiestandaarden Euro IV en Euro V.

   

  In 2015 raakte bekend dat Volkswagen, Audi, Seat en Škoda de technologie gebruikten om emissietests te vervalsen. Software aan boord detecteerde wanneer er getest werd en injecteerde dan zo veel reactievloeistof dat de resulterende uitstoot binnen de norm viel. Op de weg werd de toevoer sterk gereduceerd en lagen de NOx-emissies tot veertig keer hoger.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...