Ga naar inhoud
XJ lover

DSC defect?

Aanbevolen berichten

XJ lover    2

Hallo,

 

Sinds gisteren brand er een oranje lampje op mijn dashboard en krijg ik een melding dat mijn DSC uitgeschakeld zou zijn

Na uitlezing krijg ik de codes

 P1000 en C1165, deze laatste zou duiden op een defect aan mijn RH rear speedsensor

 

Ik kreeg ook heel even een ABS melding maar die was daarna weer weg en is niet meer terug gekomen

 

Heeft er iemand ervaring met een dergelijke melding?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
isabella    402

P 1000 is normaal, verder moet je ven de sensor nazien en de ABS ring, die scheuren nogal vaak.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
XJ lover    2

Ok dank voor je reactie Isabella

 

In principe praten we dus over uitwisselen van de sensor? enig idee van de kosten?

 

grtz,

 

P

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Les Charles    12

Hallo,

 

Lees voor de zekerheid ook even mijn item bij "Tips & Tricks"

ABS-storing is NIET  ALTIJD  echte ABS-storing.

 

Met sportieve groeten,
Les Charels

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
isabella    402

Inderdaad, maar bij de X-type (zeker de 4 wiel aangedreven) praten we vaak over een defecte, gescheurde ABS ring, dan volstaat niets minder dan een nieuwe homokineet met ring.

 

maar het kan ook een sensor zijn....

 

Ong. 100 euro.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
XJ lover    2

Goedemorgen<

 

bedankt voor de reacties, het probleem schijnt voor het moment "opgelost" te zijn de garage heeft de melding gereset en hij blijft nu

vooralsnog weg, hopelijk permanent?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
RedCat    88

Ik zou er toch even naar (laten) kijken

Als de ring stuk gaat blijft hij vaak nog even hangen maar is hij net iets groter in omtrek

Daardoor gaat hij de sensor raken en dan gaat die sensor ook stuk

En als de sensor stuk gaat door kortsluiting gaat de elektronica van de ABS mee het schip in

Dan wordt het en een homokineet en een nieuwe ABS pomp

Stuk duurder dan een endoscoop door / voor het sensorgat en ff kijken

 

Als de sensor melding terugkomt even de stekker onder de achterbank los

Dan gebeurt er niets bij kortsluiting

 

Been there, done that .... 2 x

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
XJ lover    2

Bedankt voor deze waardevolle tip Redcat!

 

Ik heb je suggestie direct doorgestuurd aan de garage, voorkomen is beter dan genezen

Ik heb waarschijnlijk bij een vorige auro (nissan) hetzelfde gehad, in eerste instantie gaf uitlezing daar een sensor aan maar uiteindelijk bleek

ook de ABS pomp (unit) defect, het één trekt dus blijkbaar bij kortsluiting ook het andere mee!

Je snapt niet dat iets dergelijks niet d.m.v. simpele zekeringen van een paar kwartjes beveiligd wordt!(sensor ingangen op de ABS unit)

bij mijn Nissan was een nieuwe ABS unit all-in €2400! uiteindelijk ging er een goede 2e hands in voor €250 maar evengoed zonde

 

Nog één vraag is een dergelijke beschadiging van buitenaf met het blote oog onder de auto te constateren, je hebt het over een endoscoop onderzoek?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
RedCat    88

Ik heb het nooit geprobeerd, hoefde al niet meer gecontroleerd ... :-/

Met een endoscoop kan je in het gat kijken omdat de camera klein is en een lampje heeft

Misschien dat het met een spiegel en een lampje ook gaat

Maar ik vrees het ergste, de ringen vonden we pas nadat de kineet er af was

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
exlid1    3

Probeer het even met je telefooncamera met flash, opnemen en terugkijken zo vaak je wilt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Les Charles    12

Hallo,

 

Ik kon het voelen omdat ik met een schroevendraaier, door het lege sensorgat, de ring kon laten draaien.

(terwijl het wiel stil stond :-) )

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
XJ lover    2

Hallo hier nog even een update

 

Afgelopen vrijdag de auto weer opgehaald uit garage waar hij stond voor een reparatie aan mijn achterbumper

(had iemand achterop gezeten :rtfm: )

De monteur in garage had op mijn verzoek alles gecheckt en gereset waarna volgens zijn zeggen alles weg was (proefrit verliep goed zonder meldingen)

Je raad het al, ik naar huis en na 200m kreeg ik wel dezelfde melding

Direct terug naar garage en de brug op de sensoren checken en inderdaad de rechter achter sensor gaf geen signaal meer af tijdens draaien aan het wiel

de sensor draaide wel mooi vrij van ring, dus geen mechanische storing

Voor zekerheid wel sensor afgekoppeld in afwachting van plaatsing van nieuwe sensor

Wat ik vanmiddag echter wel merkte is dat nu mijn cruisecontrol ook niet meer werkt, heeft afkoppelen van de sensor hier mogelijk invloed op?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
RedCat    88

Dikke kans van. Ja

De sensoren geven ieder de puls door. Daar maakt de computer gebruik van en berekent een gemiddelde

Voor de Normale dingen kan de computer het wegvallen van een signaal wel compenseren

Maar sommige functies hebben een andere logica en dan is het wegvallen onveilig en mag je het zelf doen

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
XJ lover    2

Lijkt er dus op dat de computer een soort van gemiddeld signaal berekend uit de signalen van alle wielsensoren

en indien er een signaal wegvalt (afgekoppelde sensor) de cruisecontrol functie dan wegvalt

 

Hopelijk is de sensor snel binnen!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
isabella    402

Ik heb het al eerder geheel beschreven hoe het werkt, misschien kan Keesh het even naar hier verplaatsen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
XJ lover    2

Hier even een update,

 

Ondertussen is het probleem opgelost, zoals het uitlezen al aangaf was de rechter achter sensor defect (deze gaf geen signaal meer af bij het draaien van het wiel)

nieuwe sensor (€140 excl.) is inmiddels gemonteerd en zaak is gereset

alle meldingen zijn weer weg en de cruisecontrol weer "in de lucht"

 

iedereen bedankt voor zijn/haar input om dit probleem op te lossen!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
koleijen    138

Goed dat je ook het resultaat van alles doorgeeft; daar ontbreekt het nog wel 's aan hier....

 

Verzoekje... een foto van je bolide please, zoals het heurt... (maar vooral van de Olympia!!) Doe het gewoon ff stiekum, kan best hier...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
XJ lover    2

Niet meer dan logisch voor mij om indien bekend de oplossing ook even te posten hoor, we willen

er tenslotte allemaal wat van leren toch?

 

De foto van mijn XJ staat er volgens mij al op als bijlage, eens kijken hoe ik deze in de afdeling "vehicles" kan krijgen dan zet ik er direct één

bij van mijn Olympia Record 1954, ook zeker de moeite waard en ook nog eens een zeer zeldzame verschijning!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
drewes55    8

Ik krijg dezelfde melding(dsc uitgeschakeld) en heb een een ELM327 interface. Deze kan ik met de I-Phone uitlezen waarop ik ODB auto docter pro 1.2.2 heb geïnstaleerd, maar krijg geen foutcodes. Is er een ander programma waarmee ik dat wel kan uitlezen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Xag    317

Jaguar software WDS of IDS, SDD. Dit signaal loopt over de DSC module en die zit op de CAN-bus en dat kun je niet via OBD2 uitlezen.

 

Guus

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
drewes55    8

Hallo Guus,

heb jij die software dan? begrijp dat je daar een garage licentie voor moet kopen. Ik kijk verder wel in jou artikel over het aansluiten van de CAN bus

 

Drewes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
drewes55    8

Hi Guus,

 

op het internet heb ik een package bij britishdiagnostics gevonden. kabel en IDS/SDD software voor 80pond. weet je of dit wel gaat werken of ken je iemand die er mee werkt?

 

Drewes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Xag    317

Ja, ik heb de SDD Software en een interface. Hiermee kun je OBD2 codes en de Jaguar specifieke codes uitlezen.

 

De eerste kun je in versie V1.30 op het web vinden of je koopt via Ebay een netto kopie van versie V1.31. Deze moet je op een pc (origineel was Windows XP maar 7 schijnt ook te willen) installeren. Er staat ook een versie ergens te koop die je niet meteen op het OS zet maar die geïnstalleerd is in een VM (Virtual Machine) onder W7. Ik heb het gewoon op een oude XP laptop staan. Er zijn versies die alleen kunnen uitlezen en versies met de files die nodig zijn om nieuwe modules te flashen. De nieuwere versies werken inderdaad met een betaald abonnement, daarom worden de wat oudere versies gebruikt. Die zijn trouwens nieuw zat voor de X350.

 

Dan heb je nog een interface nodig. Hier wordt door hobbyisten vaak een Chinese kloon van de Mongoose voor gebruikt. Als je een echte Mongoose wilt hebben kun je die van Drew Technologies kopen, kost zo rond de $600, de kloon een tiende maar je moet het een beetje treffen met een goede. Let wel op, je kunt er ook het nodige mee vernielen als je verkeerde dingen doet. Een beetje kennis van zaken is absoluut nodig.

 

Als je er verder niet veel mee wilt doen kun je natuurlijk ook overwegen om even bij een specialist langs te gaan voor het uitlezen.

 

Guus

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Xag    317

Ja, die wordt door sommigen ook gebruikt. Ik weet zo niet of het een directe installatie of VM-versie is.

 

Ik heb deze gekocht:

 

http://www.carsets.co.uk/wholesale/jlr-mongoose-for-jaguar-and-land-rover.html

 

Eerst met een "gevonden" 1.30 maar toch besloten naar de 1.31 te gaan en die gekocht.

 

http://www.ebay.co.uk/itm/Jaguar-Land-Rover-IDS-SDD-v131-03-Calibration-files-With-Login-password-/201262464163?

 

Lijken origineel maar zijn kopieën.

 

Guus

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
rokio2000    2

ik heb ook dat setje bij ukcardiagnostic besteld... leek mooi te werken, maar.... de rest van het verhaal lees je hier https://www.jaguarforum.nl/forum/index.php/topic/10142-auto-dood-config-b-error-door-ssd-geknutsel-in-x350/

 

de kabel heb ik terug gestuurd om om te ruilen, ik meen dat die zichzelf om zeep helpt als die toch per ongeluk op een pc wordt aangesloten met internet. heel vaag, ik zou in elk geval voorzichtig zijn met flashen, uitlezen en wat confoiggen via ids is minder spannend.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen


×