Jump to content

Jaguar XF coup


morse
 Share

Recommended Posts

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Over smaak valt uiteraard niet te twisten maar ik vind de verchroomde "luchthappers" erg lelijk. Het is het eerste dat je ziet als je naar de auto kijkt; ze zijn dus m.i. te prominent aanwezig. Het is geen onderdeel meer van het gehele plaatje, de evenwichtigheid binnen het totale ontwerp is weg.

 

De truuk van een perfect ontwerp ligt voor mij niet in een enkel element. Als je als autofabrikant een ontwerp op papier kunt zetten dat door iedereen in bewondering wordt nagestaard zonder dat ze nu precies kunnen aangeven waarom, dan creeer je als ontwerper een gevoel bij de auto. Pimpen is hardstikke leuk voor hotrods maar past in mijn ogen niet bij Jaguar.

De rest van de auto is wel mooi, maar ja, er zijn wel meer mooie auto's. De moderne link naar het unieke Jaguar design kan ik nog niet ontdekken.

Mijn mening is dat je bij een ontwerp een gevoel moet hebben van "ja, dit is het" i.p.v. "het is een mooie auto", waardoor wordt aangegeven waarom een een auto uitstijgt boven de massa.

 

Zoals met alles, de beste schippers staan aan wal, en ik ben geen ontwerper, alleen maar iemand die weet wat hij mooi vindt en hoopt dat er meerderen zijn die daar ook zo over denken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...