Jump to content

Jaguar geeft accupakketten van I-Pace nieuw leven.


keesh
 Share

Recommended Posts

Accupakketten van elektrische auto's kunnen ook na hun leven op de weg nog nuttig zijn. Dat wil Jaguar aantonen door gebruikte accupakketten van de I-Pace een nieuwe bestemming te geven.

wkqyglvbsrb4.jpg                           jaguar-i-pace-energy-storage-unit-05.jpg

 

Doorgaans kunnen accu's van elektrische auto's vrij lang mee en maken autofabrikanten ze in toenemende mate recyclebaar. Voordat accu's gerecycled moeten worden, is er wellicht nog een andere functie voor mogelijk. Ook al is de capaciteit niet meer optimaal, dan nog kunnen ze nuttig zijn. Dat bewijst Jaguar samen met het Britse Wykes Engineering.

Dertig gebruikte accu's van Jaguars I-Pace worden gebruikt voor een Battery Energy Storage System van Wykes. Kort gezegd een grote accu, die je kunt gebruiken om het stroomnet te ontlasten. Zo kan bij piekmomenten de BESS stroom afgeven en bij daluren juist weer stroom opnemen uit het net. Volgens Jaguar hebben de accupakketten nog zo'n 85 procent van hun oorspronkelijke capaciteit over en levert dat een totale accucapaciteit van 2,5 MWh per BESS op.

De genoemde accu's komen uit prototypes en testexemplaren van de Jaguar I-Pace. In de toekomst kunnen ook accu's uit afgeschreven productieauto's van Jaguar tot inzet komen. Volgens JLR zou er op deze manier tegen 2030 meer dan 200 GWh capaciteit kunnen zijn met dergelijke systemen.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...