Jump to content

Jaguar onthult dit voorjaar zijn elektrische plannen.


keesh
 Share

Recommended Posts

Het eerste nieuwe model komt in 2025.

161583367_127740315967682_3125424629451579214_n.jpg

 

Jaguar is van plan zichzelf de komende jaren volledig opnieuw uit te vinden, en dit voorjaar krijgen we de gelegenheid om een eerste blik te werpen op de elektrische toekomst van de firma, hoewel het eerste productiemodel van deze strategie pas in 2025 arriveert.

Dit is verklaard door de eigen tijdelijke CEO van het bedrijf, Adrian Mardell, die in november vorig jaar aantrad, en heeft verklaard dat we binnen een paar maanden een vooruitblik zullen hebben op de elektrische renaissance van Jaguar .

In gesprekken met de publicatie AutoExpress heeft Mardell gesproken over de verbetering van de financiële resultaten van de Jaguar Land Rover-groep tijdens het derde kwartaal van het fiscale jaar 2022-2023, maar heeft hij ook bevestigd dat het merk al aan zijn elektrische toekomst werkt .

 

Het lange en moeizame proces van het opnieuw uitvinden van het merk staat intern bekend als Project Panthera en in principe verloopt alles volgens schema. "Onze intentie om Jaguar volledig elektrisch te maken, blijft bestaan", aldus Mardell.

“We hebben al geavanceerde modellen die we onderzoeken voor verschillende markten en we zullen het modellengamma binnenkort voltooien, in de komende drie tot zes maanden. We zullen beginnen met het delen van die informatie, misschien met een voorproefje aan het einde van het jaar. Het eerste product van de nieuwe Jaguar zal in 2025 arriveren en er zullen er nog meer volgen", besluit hij.

Ondertussen is Jaguar actief op zoek naar partners aangezien ze niet alles zelf willen doen. Er gingen eerder geruchten over de mogelijk cruciale rol die Magna zou spelen in de plannen van het bedrijf, al is dat op dit moment niet bevestigd.

 

We weten echter wel dat bedrijven als grafischekaartgigant NVDIA of halfgeleiderfabrikant Wolfspeed partners zullen zijn om de nieuwe generatie elektrische voertuigen van Jaguar te helpen ontwikkelen.

Voorlopig moeten we wachten om meer details te weten te komen over het vernieuwde emissievrije assortiment van het historische Engelse merk, hoewel geruchten suggereren dat het al zou kunnen werken aan drie nieuwe elektrische SUV's die een platform zouden gebruiken dat nog in ontwikkeling is, met 800 -volt-architectuur, connectiviteit met de cloud en veel technologie.

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
7 minuten geleden, Marcov zei:

Waar komt die 17 miljard vandaan eigenlijk?

Een heeeeeeel goeie vraag!

Wat getallen (bron) als je wil meedenken over een antwoord:

  • verlies van 400 miljoen pond op omzet van 18.3 miljard in 2022: 2.2% negatief nettoresultaat;
  • omzet in '22 7.7% lager dan vorige boekjaar;
  • schuld einde 2022 is 3.2 miljard pond, 68(!!!)% hoger dan vorige jaar*;
  • aantal verkochte auto's in '22 afgenomen met 14.4% versus het jaar ervoor

(* kan suggeren dat er fors geleend is om te investeren, maar ik had geen zin om de héle jaarrekening door te spitten)

 

Uit de persberichten begrijp ik dat JLR de boel gaat opdelen in de merken Range Rover, Defender, Discovery en Jaguar. Klinkt als nóg meer nadruk op/aandacht voor de 'offroaders' dan voor Jaguar.

 

Met dank aan de veranderde economische situatie (rentestanden, to name just one) zijn kredietlijnen kostbaarder geworden, helemaal als je met groeiende schulden én krimpende resultaten bij de bank moet aankloppen.

 

De eerste nieuwe modellen worden pas verwacht in 2025, toch gaat JLR ervan uit in 2026 zwarte cijfers te draaien.

Ik weet niet of ik dat moet classificeren als 'zakelijk optimisme' of 'slechte grap'.

 

Tenzij iemand bij JLR een erfenis van minstens 10 cijfers voor de komma heeft gekregen zie ik het allemaal wat minder rooskleurig in dan de dames en heren op de burelen aldaar. Just my ₹ 0.02...

 

 

Om dit epistel niet té verzuurd te eindigen: de 34 jaar oude XJ-S startte vandaag alsof-ie niet eens wíst dat het woord 'winterslaap' bestond... 🦾

  • Klasse 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Jaguar komt de komende jaren met drie volledig nieuwe modellen, waaronder een elektrische vierdeurs GT die het in Solihull gaat produceren. Die EV moet een bereik van 700 kilometer krijgen en moet tevens de sterkste Jaguar ooit worden. Z'n verwachte vanafprijs: omgerekend een niet misselijke €115.000.

Vanaf 115K is niet helemaal wat eerdere berichten waren; dat Jaguar zich uitsluitend in Bentley/RR klasse wilde gaan begeven.
Klinkt meer dat Jaguar zich in de Porsche Taycan markt wil inwerken

Link to comment
Share on other sites

Officieel: Jaguar komt met een 4-deurs GT!

 

De volgende EV van Jaguar wordt géén cross-over, maar een 4-deurs GT. Het belooft dus juist een lage auto te worden, met een aflopende daklijn. Dat klinkt niet verkeerd.

burlappcar-jaguar-1.jpg

 

Jaguar verklapt alvast dat deze auto hun krachtigste model ooit wordt. Dat was tot nu toe de 600 pk sterke Project 8, dus we kunnen rekenen op 600+ pk. Dit gaat niet ten koste van actieradius, want de Britten beloven een range van 700 km.

Jaguar geeft ook al een globale indicatie van de prijs: om en nabij de 100.000 pond. Dat is ongeveer wat je nu in Engeland betaalt voor een Mercedes EQS 450+ of een Porsche Taycan GTS.

De auto komt op een compleet nieuw platform te staan, namelijk het JEA-platform. We gokken dat dit staat voor Jaguar Electric Architecture. Naast de sedan c.q. vierdeurscoupé komt Jaguar nog met twee andere modellen op dit platform.

De elektrische 4-deurs GT van Jaguar moet volgend jaar zijn opwachting maken. De eerste leveringen staan gepland voor 2025. De Jag kan het dan opnemen tegen de elektrische Maserati Quattroporte, die ook rond die tijd op de markt zal komen.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Jaguar begint helemaal met een schone lei en komt vanaf 2025 met drie nieuwe volledig elektrische modellen. Wat blijkt; daar zit toch weer een XJ tussen.

Het Britse Autocar begrijpt van iemand met interne informatie dat het nieuwe drietal bestaat uit een reeds aangekondigde vierzits GT, een SUV en tenslotte dus een toplimousine, de XJ. Jaguar stoomt in elk geval voor de GT een nieuwe JEA (Jaguar Electric Architecture) geheten basis klaar die het niet deelt met zijn zustermerken, mogelijk komt ook de XJ op die basis te staan. Jaguar wil zich namelijk nadrukkelijk exclusiever in de markt zetten en daar past dan ook indrukwekkende techniek bij. Voor de GT mogen we al op een rijbereik van 700 km rekenen en een prijskaartje van ruim boven een ton, reken maar dat de XJ ook die kant op gaat.

Als Jaguar inderdaad meer een Bentley-achtig luxemerk moet worden, dan richt de nieuwe XJ zijn pijlen logischerwijs niet enkel op auto's als de BMW i7 en Mercedes-Benz EQS, maar hoopt men wellicht zelfs potentiële Rolls-Royce Spectre-klanten aan te spreken.(BRON)

Link to comment
Share on other sites

Maar iedere keer dat een press release vrijkomt, gaat het precies om een andere weg die ze willen inslaan. Is dit wel een duurzame politiek ?  Lijkt eerder op een windmolen !

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Lumo said:

Maar iedere keer dat een press release vrijkomt, gaat het precies om een andere weg die ze willen inslaan. Is dit wel een duurzame politiek ?  Lijkt eerder op een windmolen !

En wij de Don Quichotte🤣

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...