Jump to content

Dummie as voor secundaire as JCN bak


RobertB
 Share

Recommended Posts

Ik heb mijn JCN versnellingsbak uitgebouwd om te reviseren. Om de hoofdas er uit te krijgen moet de secundaire as naar beneden d.m.v. een dummie as die korter is. Ik heb een dummie as laten draaien vlgs de maten die in Haynes staan maar die asmaat is waarschijnlijk voor een GB bak want hij is te lang. 

Weet iemand wat de maten voor de dummie as voor een JCN bak moeten zijn?  

Link to comment
Share on other sites

Je hebt het over een GB bak, da's er een voor de MKI, vroege MKII en S-Type. De JCN is een bak met overdrive zoals gemonteerd onder de late MKII en de  S-Type. Ik neem aan dat het hier dus om een late MKII of een S-Type gaat?

 

De maten van de dummy-as voor de GB bak staan gedocumenteerd in de servicemanual. Zie hieronder, kun je in ieder geval eens checken of die overeenkomen met de Haynes.

 

image.png

 

In geval van een JCN bak is er bij het verwijderen van de hoofdas geen dummy-as nodig. Er worden in de servicemanual geen maten gegeven en ook in de beschrijving van de te volgen procedure wordt geen dummy-as gebruikt.

 

De originele servicemanual (beter dan de Haynes) kun je naast nog veel meer andere documentatie downloaden in ruil voor een kleine donatie aan het forum. Zie ook DIT topic.

Link to comment
Share on other sites

Zoals boven staat heb ik een JCN bak van 1965 de voll synchro bak, zoals bekend staat de N voor overdrive, in dit geval een Compact type Laycock

Ik wil ook de secundaire as eruit halen om de naaldlagers te vernieuwen Ik wil niet bij het er uit halen van de as dat alle tandwielen onder in de bak vallen vandaar de dummie as.

Bedankt voor de link ga ik doen

 

Ik heb deze keer de bak van onder eruit gehaald door de motor in de lengterichting te kantelen, moest wel de stabilisatorstang demonteren en de bak moet bij het uitnemen gedraaid worden ivm de startmotor

 

20211001_103425_resized.jpg

 

 

20211001_103439_resized.jpg

 

 

  • Klasse 2
Link to comment
Share on other sites

Ja, de dummie as moet precies de maat van de binnenzijde van het huis van de bak hebben, door de secundaire as eruit te tikken met de dummie as kan deze dan samen met de tandwielen en shims eerst naar de bodem van de bak zakken en dan als de hoofdas eruit is kan de dummie  as met de tandwielen uit de bak genomen worden. Als die te lang is dan kan die niet zakken en als die te kort is dan vallen de shims eruit.

Voor de montage is dat ook weer belangrijk omdat je er niet meer bijkomt als de hoofdas er in zit want dan moet de secundaire as weer de dummie as vervangen en je wil niet dat de shims eruit vallen  

  • Klasse 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...