Jump to content

JAGUAR LAND ROVER BOEKT STEVIG VERLIES OVER TWEEDE KWARTAAL


keesh
 Share

Recommended Posts

Jaguar Land Rover heeft het afgelopen kwartaal verlies geboekt. Het wereldwijde chiptekort, dat de hele autosector plaagt, zat ook Jaguar Land Rover flink dwars. De verkoop van de Britse autofabrikant viel tegen omdat er veel minder auto's konden worden geproduceerd dan gepland.

63nyyu2b315e.jpg

Jaguar Land Rover boekte in de drie maanden tot 30 juni een verlies van 44,5 miljard roepie, omgerekend ruim €500 miljoen. Hoewel het concern op betere cijfers rekende, is het wel beter dan vorig jaar. In dezelfde periode in 2020 werd nog bijna een miljard euro verlies geboekt, toen speelden de lockdowns nog parten.

Het concern heeft drie fabrieken in het Verenigd Koninkrijk voor de assemblage van auto's. Daarvan lagen er eind april nog twee stil vanwege het tekort aan chips. Daarnaast werd de productie in de Slowaakse fabriek waar Land Rover de Defender bouwt om die reden vorige maand stilgelegd. Ook veel andere automerken hebben productie wegens het tekort tijdelijk moeten stilleggen. JLR verwacht dat het chiptekort in het lopende kwartaal voor nog meer problemen gaat zorgen. "Het kan ertoe leiden dat de verkoop ongeveer 50 procent lager zal zijn dan gepland," schrijft Jaguar in een toelichting op de cijfers.

 

Jaguar Land Rover heeft bijna 85.000 auto's verkocht in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Dat waren er zo'n 30.000 minder dan gepland. Er werden wel veel meer auto's verkocht dan vorig jaar. Toen was de verkoop ingestort door de coronacrisis. In de afgelopen periode werden in Europa ruim twee keer zoveel voertuigen verhandeld en in het Verenigd Koninkrijk bijna drie keer zoveel.(BRON)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...