Jump to content

Sterk kwartaal zet Jaguar Land Rover op winst


keesh
 Share

Recommended Posts

Jaguar Land Rover heeft het boekjaar afgesloten met een winst voor belastingen van 768 miljoen euro. Dat was grotendeels te danken aan een sterk laatste kwartaal (Q1 van 2021) dat 620 miljoen euro aan winst opleverde. In dezelfde periode een jaar eerder leed JLR door de coronacrisis nog flink verlies.

Image_-EMC-Exteriors-800x450.jpg

 

De in het laatste kwartaal geboekte extra kosten van 1,75 miljard euro voor de herstructurering van JLR – onder het motto Reimagine – zijn echter niet in die cijfers verwerkt. Een groot deel daarvan komt voor rekening van extra afschrijvingen. Wel kon de autofabrikant in het boekjaar weer 2,9 miljard euro aan kostenbesparingen realiseren waarmee de totale besparingen nu zijn opgelopen tot zeven miljard euro.

 

China

De Britse dochter van Tata Motors kwam uit op een jaaromzet van 22,85 miljard euro. Een derde daarvan werd in het eerste kwartaal van dit jaar gerealiseerd. Dat was 20,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2020 door sterke verkopen in China en het succes van de nieuwe Land Rover Defender. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen de verkopen wereldwijd gezien met 123.483 stuks 12,4 procent hoger uit dan een jaar eerder, grotendeels dankzij een groei met 127 procent op de Chinese markt. Over het hele boekjaar gezien bleef de afzet met 439.588 voertuigen nog 13,6 procent achter.

 

Corona

Financieel directeur Adrian Mardell put hoop uit de snel toenemende vaccinaties tegen corona: ‘”Dat is bemoedigend voor het uiteindelijke herstel van de wereldwijde economie en de auto-industrie. Het aantal coronagevallen is in veel markten echter nog steeds hoog terwijl ook leveringsproblemen, met name voor chips, moeilijker te beheersen zijn en nu de productieplannen beïnvloeden.’’ JLR heeft, net als de meeste concurrenten, haar autofabrieken vanwege het chiptekort al regelmatig stil moeten leggen.(BRON)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...