Jump to content

Kwaliteit van Jaguar en Land Rover niet best.


keesh
 Share

Recommended Posts

Topman Jaguar Land Rover geeft toe: ‘Kwaliteit van onze auto’s was inderdaad niet best.

 

download.jpg

 

De nieuwe CEO van Jaguar Land Rover geeft toe dat betrouwbaarheidsproblemen het bedrijf 100.000 verkopen per jaar hebben gekost. Maar volgens hem is dat snel aan het veranderen.

 

Het Britse bedrijf heeft al geruime tijd kwaliteitsproblemen. In een recent JD Power-betrouwbaarheidsonderzoek stond automerk Jaguar op de drie na laatste plaats. Land Rover eindigde zelfs als allerlaatste met 244 problemen per 100 voertuigen. Het ging hierbij om problemen die de afgelopen 12 maanden werden ondervonden door eigenaren van tot drie jaar oude voertuigen. Land Rover scoorde meer dan twee keer zo slecht als gemiddeld. 

 

Thierry Bollore, de nieuwe CEO van Jaguar Land Rover (JLR), heeft de kwaliteitsproblemen erkend. ,,De ontevredenheid van onze klanten was echt schadelijk voor ons verkoopvolume”, zei hij in een recent interview. Hij voegde eraan toe dat daardoor enorme kansen zijn gemist. ,,Het gaat om meer dan 100.000 autoverkopen per jaar die dankzij deze problemen geen doorgang hebben gevonden”, zo meldt hij tegen Automotive News Europe.

Volgens Bollore zijn sinds zijn aantreden echter ‘enorme verbeteringen’ doorgevoerd op het gebied van  betrouwbaarheid. De ontevredenheid onder eigenaren zou nu op een ‘laagterecord’ liggen bij modellen van modeljaar 2021. JLR-hoofd ontwerp Gerry McGovern voegde eraan toe dat toekomstige modellen eenvoudiger zullen zijn en daardoor minder problemen ondervinden. Ook zouden de garantiekosten in de periode van mei tot en met december gehalveerd zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.(BRON)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...