Jump to content

Jaguar viert zestig jaar E-Type ook met ‘meest exclusieve F-Type ooit’


keesh
 Share

Recommended Posts

https___www.autovisie.nl_wp-content_uploads_2020_12_Jag_F-TYPE_Heritage60Edition_21MY_091220_01.jpg

Jaguar viert volgend jaar het jubileum van de legendarische E-Type. Dat doet het uitgebreid, want nu kondigt het in dat kader ‘de meest exclusieve F-Type ooit’ aan.

De Jaguar E-Type is een van de meest iconische auto’s uit de geschiedenis. Voor velen is ’t bovendien (een van) de mooiste auto(‘s) ooit gebouwd. Zelfs Enzo Ferrari noemde het model tijdens de introductie in 1961 ‘de mooiste auto ooit gemaakt’. Volgend jaar viert Jaguar de zestigste verjaardag van de sportwagen, waarvan er tussen 1961 en 1974 drie generaties werden gebouwd.

 

Heritage 60 Edition

Een van de party pieces van Jaguar voor de verjaardag van de E-Type is de vandaag aangekondigde, speciale editie van de F-Type. Die sportauto is de moderne opvolger van de Britse legende en daarom dus ook het perfecte model om het icoon te eren. Jaguar blijkt niet heel creatief in het bedenken van een naam. Het geeft de speciale editie namelijk de titel Heritage 60 Edition mee. Tegelijkertijd maakt die naam precies duidelijk met wat voor feestje we te maken hebben.

 

Deze F-Type Heritage 60 Edition is de meest exclusieve F-Type ooit, want Jaguar vervaardigt er maar – je kunt het al raden – 60 stuks van. Het produceert de auto’s in samenwerking met de SV Bespoke-afdeling, die elke auto met de hand afwerkt. Dat gebeurt in de bekende JLR-fabriek Castle Bromwich.

 

Sherwood Green

Bijzonder van de gelimiteerde F-Type is vooral de Sherwood Green lak. Dat is een originele kleur van de E-Type die sinds de jaren ’60 niet meer wordt aangeboden. Ook het interieur bevat een unieke kleurencombinatie door het Caraway- en Ebony Windsor-leer, dat normaliter niet te bestellen is op een F-Type. Verder uniek voor deze uitvoering zijn een aluminium afwerking van de middenconsole, een logo van de E-Type’s verjaardag in de hoofdsteunen, verchroomde instaplijsten en met hetzelfde Caraway-leer omzoomde vloermatten.

Jag_F-TYPE_Heritage60Edition_21MY_091220_04-1536x918.jpg Jag_F-TYPE_Heritage60Edition_21MY_091220_03-1536x789.jpg Jag_F-TYPE_Heritage60Edition_21MY_091220_09.jpg

 

Onderhuids vernadert er niets aan de F-Type, maar da’s ook niet noodzakelijk. Deze gelimiteerde editie wordt namelijk altijd geleverd met de bekende en heerlijke Supercharged V8. Die levert 575 pk en een koppel van 700 Nm. Daarmee sprint de fraaie sportauto binnen 3,7 seconden naar 100 km/h, het accelereren stopt pas bij 299 km/h.

 

Nederlandse prijs

De F-Type Heritage 60 Edition is er in beide carrosserie-smaken, te weten de Coupé en Convertible. Exterieurdetails voor deze versie zijn de Diamond Turned Gloss Black wielen van 20-inch formaat, hoogglans zwarte en chromen accenten en zwarte remklauwen. De gelimiteerde editie is ook voor Nederlanders per direct te bestellen. De richtprijs bedraagt 203.663 euro. Wie dat geld aan de Britten overmaakt, kan de auto in maart 2021 verwachten.

Jag_F-TYPE_Heritage60Edition_21MY_091220_05.jpg Jag_F-TYPE_Heritage60Edition_21MY_091220_08.jpg Jag_F-TYPE_Heritage60Edition_21MY_091220_07.jpg Jag_F-TYPE_Heritage60Edition_21MY_091220_06.jpg

 

Deze F-Type Heritage is uiteraard niet het enige model waar Jaguar de verjaardag van de E-Type mee viert. Dat doet het ook met een aantal heel bijzondere E-Types. Het is inmiddels begonnen met de bouw van twaalf E-Types, die in paren van twee het levenslicht zullen zien en te bestellen zijn. Ze zijn een identieke recreatie en een eerbetoon van/aan de twee modellen die centraal stonden tijdens de wereldpremière van de E-Type in de jaren ’60: de legendarische 9600 HP en 77 RW. 

 

Jaguar gaat twee waanzinnige, exclusieve en originele E-Types bouwen

https___www.autovisie.nl_wp-content_uploads_2020_08_J_Classic_Etype_60_120820_16x9.jpg

Jaguar Classic heeft de laatste jaren al een aantal prachtige creaties uit de hoge hoed getoverd. Daar komen nu twee prachtige en hyperexclusieve E-Types bij.

Volgend jaar, in 2021, viert de Jaguar E-Type namelijk haar 60e verjaardag. En dat laat de Britse fabrikant natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Het viert de bijzondere mijlpaal van de waanzinnige sportwagen met de E-Type 60 Collection.

 

Autosalon van Genève

Onder die naam bouwt het een tweepaar E-Types, die een eerbetoon zijn aan de twee modellen waar het allemaal mee begon: de 9600 HP en 77RW. Die twee auto’s stonden namelijk centraal tijdens de wereldpremière van de E-Type, tijdens de autosalon van Genève.

 

De twee auto’s werden niet zomaar tentoongesteld tijdens de beurs, maar er hangt een speciaal verhaal om die specifieke modellen heen. Aan de vooravond van de autosalon had Jaguar namelijk een aantal gasten uitgenodigd om de E-Type Coupé (geregistreerd als 9600 HP) alvast te bekijken. Bob Berry, de toenmalige PR-man van Jaguar, reed volgens de verhalen ‘flat out’ van Coventry naar Zwitserland, om vlak voor het besloten evenement het Parc des Eaux Vives op te rijden.

 

British Racing Green

De reacties op die auto waren zo overweldigend, dat Jaguar besloot snel een tweede auto naar Genève te halen. De fabrikant vroeg zijn testrijder Norman Dewis om zo snel mogelijk naar Zwitserland te komen in de auto met registratie 77 RW: een E-Type Cabriolet, uitgevoerd in British Racing Green.

 

Precies die twee auto’s gaat Jaguar Classic nu in volle glorie en originele specificaties recreëren. Dat betekent dat de befaamde 3,8-liter zes-in-lijn uit de eerste generatie ook volgens originele specificaties wordt gebouwd en in de bloedmooie neus van de nieuwe E-Types komt te liggen.

 

Prijzen E-Type 60 Collection

Het bouwt zes modellen van elk exemplaar, die enkel als paar te bestellen zijn. Wat het prijskaartje van het prachtige duo is, maakt Jaguar niet bekend. Bestellen kan overigens al wel via Jaguar Classic.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
17 hours ago, EricS-TR said:

Dat in ieder geval niet!

Ik bedoelde een andere auto, maar een ander "huisje op wielen" zou ik zeker ook overwegen 😉

haha, met een camper van tweenhalve ton heb je op de camping niet veel vrienden hoor 🤭

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Dank je voor jouw bezorgdheid, maar daar hoef je niet bang voor te zijn hoor 😁

Na aankoop van een andere camper zou er genoeg geld overblijven voor iets leuks voor de periode dat ik thuis ben 😉

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

9 minuten geleden, Iksjeezesel zei:

Deze overdedatum 40er momenteel aan het strugglen om een Hymer B644 op de oprit te krijgen🤭...

 

Na een korte 'google' tocht kwam ik vrij snel tot de conclusie dat je dat ding zo snel mogelijk van je oprit AF moet zien te krijgen .... 🤪

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Leonneke said:

 

Na een korte 'google' tocht kwam ik vrij snel tot de conclusie dat je dat ding zo snel mogelijk van je oprit AF moet zien te krijgen .... 🤪

🤣,..Maar stel dat zo'n gedrocht de boot(je)trailer naar Veerse meer kon slepen EN een autotrailer naar Zandvoort 🤔😉🤣?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

56 minuten geleden, Iksjeezesel zei:

🤣,..Maar stel dat zo'n gedrocht de boot(je)trailer naar Veerse meer kon slepen EN een autotrailer naar Zandvoort 🤔😉🤣?

 

Oohh jéé. You R serious overweging dit. 😯  Dan gewoon een trekhaak op de XKR en beetje ruimer denken. Maar je benaming gedrocht stelt me gerust. Dat ding is echt foeilelijk hè !?!

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

4 uren geleden, Iksjeezesel zei:

Deze overdedatum 40er momenteel aan het strugglen om een Hymer B644 op de oprit te krijgen🤭...

In het algemeen: goede keuze (camper) :thumbup: :mrgreen:

..... maar specifiek: waarom een Hymer B644?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...