Jump to content

Recommended Posts

keesh    1246

Volgens de laatste geruchten overweegt Jaguar van de XE een elektrische sedan te maken, om daarmee de strijd aan te gaan met de Model 3.

Brekend nieuws is het allang niet meer: het gaat niet zo goed bij Jaguar. Ze maken meer dan prima auto’s, alleen wil niemand ze kopen. Men gaat in de Jag-segmenten liever voor Duits dan voor Brits. Er moet daarom – zoals we wel vaker hebben gehoord – nodig iets veranderen bij Jaguar. En voor die verandering zouden ze zomaar eens kunnen kijken naar Amerika.

Jaguar-XE-2019-096-918x612.jpg

 

Auto Express weet namelijk te melden dat Jaguar overweegt meer elektrische auto’s te maken. Het gaat specifiek om een volledig elektrische sedan, die naast de aankomende XJ moet komen te staan. Dit topmodel wordt sowieso als elektrische sedan verkocht, in feite overweegt Jaguar dus na de I-Pace een derde elektrisch model.

 

Deze derde Jaguar EV zou een directe concurrent moeten vormen voor auto’s als de Tesla Model 3. Tesla verkocht vorig jaar namelijk méér Model 3’s dan Jaguar aan XE’s én XF‘jes samen wist te verkopen. De Amerikaanse autofabrikant wordt dan ook goed gevolgd door de Britten, al houden ze Polestar en hun 2 ook goed in de gaten.

Volgens Auto Express gaat het nog wel om een overweging, helemaal definitief is het nog niet. Wel zeggen de bronnen dat de elektrische auto – die mogelijk een opvolger zal zijn van de XE – op het MLA-platform zal rijden, net als de aankomende XJ. Deze elektrische XE zou sportief aan moeten voelen, zoals je uiteraard verwacht in een Jaaag.

 

Het artikel gaat echter verder en suggereert dat er zelfs aan een elektrische Jaguar-hatchback wordt gedacht. Dit door de overeenkomst met BMW, waardoor Jag en de Duitsers samen aan elektrische aandrijflijnen werken. De laatste geruchten zeggen nu dat ze met die overeenkomst misschien platforms gaan delen, waardoor Jag een hatchback of crossover zou maken met het formaat van een BMW 1 Serie of X2. Dit gerucht hebben we eerder gehoord, maar krijgt nu door het Britse blad nog iets meer vorm… Zouden we binnenkort dan toch een elektrische Jaguar hatchback kunnen krijgen?(BRON:AUTOBLOG)

Share this post


Link to post
Share on other sites
robertvl    198

Met de E-Pace heeft Jaguar eigenlijk al een C-segment hatchback in zijn portfolio. Weliswaar een cross-over in de vorm van een opgehoogde hatchback, maar een hatchback nietemin. 

 

Maar goed, als ze JLR gebruik willen maken van het BMW 1-serie platform, hoop ik dat ze er wat mooiers van maken dan BMW nu doet. De 1-serie is totaal uit verhouding om over de groteske 2-serie GC maar niet te praten. 

 

Grappig dat ze bij JLR nooit gedacht hebben aan een samenwerking met Tesla zelf. De batterij(management) en elektromotor techniek van Tesla is beter dan wie dan ook. In plaats daarvan gaan ze met BMW werken, terwijl die net als Audi en Mercedes jaren achterlopen op Tesla.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
wimb    580
18 hours ago, robertvl said:

Grappig dat ze bij JLR nooit gedacht hebben aan een samenwerking met Tesla zelf. De batterij(management) en elektromotor techniek van Tesla is beter dan wie dan ook. In plaats daarvan gaan ze met BMW werken, terwijl die net als Audi en Mercedes jaren achterlopen op Tesla.  

Interessant dat je het zegt. Ik denk dat Tata zich op iets heel anders focust. JLR doet heel veel R&D aan (onderdelen om) autonoom te rijden. Ook draaien ze pilots met een soort van Green Wheels. Ook zijn de succesvolle Jaguar modellen min of meer concurrenten van zuster LandRover.

Tesla's core business is niet auto's maken, maar het bieden van milieuvriendelijk opgewekte energie. De auto's zijn maar een middel om dat hele energieverhaal aan te jagen.

Elektrische auto's zijn min of meer een Legodoos die samengebouwd worden uit standaard onderdelen.

 

Ergo, mijn voorzichtige conclusie is dat Jaguar over een aantal jaren geen auto's meer maakt maar de hard- en software levert voor autonome voertuigen, plus alles wat nodig is voor deeltijd autogebruik. En LandRover elektrische patsermobielen blijft maken want daar is een markt voor.

 

(Een gedachte in een notedop)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...