Jump to content

Oud-topman Renault nu aan het roer bij Jaguar Land Rover


keesh
 Share

Recommended Posts

Voormalig Renault-topman Thierry Bolloré wordt de hoogste baas van Jaguar Land Rover.

img-280720-168.thumb.jpg.3882e9883befe977399d493336f73751.jpg

 

Het Britse dochterbedrijf van het Indiase Tata Motors was op zoek naar een vervanger voor Ralf Speth die in september met pensioen gaat. Speth blijft werkzaam bij Jaguar Land Rover als niet-uitvoerend vicevoorzitter, een rol vergelijkbaar met die van een commissaris.

 

Bolloré stond bij Renault minder dan een jaar aan het roer. Hij volgde de in Japan op verdenking van fraude gearresteerde Carlos Ghosn begin 2019 op, maar moest eind dat jaar alweer vertrekken omdat hij door partner Nissan werd gezien als te veel Ghosn-getrouw.

Jaguar Land Rover heeft het moeilijk te midden van een neergang van de autoverkopen door de coronapandemie. De onzekerheden rond de brexit, strenge uitstootregels waar de sportwagens van Jaguar en de terreinwagens van Land Rover niet allemaal aan voldoen en een afgenomen vraag in de belangrijke Chinese markt zaten de Britten al eerder dwars.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Krijgen de Jaguars straks ook gele koplampen en stinken ze naar knoflook en ergst van allemaal: een digitale snelheidsmeter ala Renault.... :startle:

 

Alsof de Playboy word overgenomen door feministen!:fool: 

 

Its over, Jaguar will never be the same again....:bye:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ook nog een leuke bijkomstigheid is dat je een chip krijgt om te starten????

maar je moet eerst een lot kopen van de loterij !

zal de chip pakken

bij een neef van mij is zijn C5 steeds kapot op dit deel en start de auto niet.Start deze wel dan doet de airco het weer niet!

en dan weer een nieuwe versnellingsbak!

en dan weer de computer met chip...

 

we hadden al gezegd dat hij er moest afblijven , maar hij is gezwicht voor alle luxe

 

nu zeggen we-> ja jong , luxe kost geld

Link to comment
Share on other sites

Maar een C5 is een Ciroën en dat deel van PSA wordt gerund door mevrouw Linda Jackson. En nu wil het toeval dat mevrouw Jackson Britse is.

Maar..... Is het wel toeval? Of is dit een slimme zet van de Bilderberggroep dat monsieur Bolloré in Engeland aan het werk wordt gezet om de Brexit te blokkeren?

En nee hoor, ik behoor niet tot de aanhangers van de 'conspiracy theory'. ????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Topman verliesgevend Jaguar Land Rover stapt al na twee jaar op.

 

Thierry Bollore trad twee jaar geleden aan als topman van Jaguar Land Rover en stapt nu alweer op. De Fransman werd in 2020 aangesteld om orde op zaken te stellen en de verliezen om te buigen naar winst. Dat is hem helaas niet gelukt.

Bollore vertrekt per 31 december om persoonlijke redenen, zo maakte JLR bekend. De Britse autofabrikant schrijft al zeven kwartalen rode cijfers. Over de maanden juli, augustus en september draaide het bedrijf een verlies van 200 miljoen euro.

 

Jaguar Land Rover veel last van chiptekort

Net als andere merken hebben Jaguar en Land Rover last van het wereldwijde tekort aan halfgeleiders. Sommige modelvarianten worden tijdelijk niet verkocht. In september werden 17 procent minder auto’s aan de dealers geleverd dan zou moeten.

 

JLR voorspelt dat de productie en de verkopen in het komende half jaar zullen verbeteren. Over het hele fiscale jaar verwacht de onderneming net niet break-even te kunnen spelen.

 

Wordt Jaguar nog steeds volledig elektrisch in 2025?

Hoe het zit met het Reimagine-plan van JLR is niet bekend. Jaguar wil vanaf 2025 alleen nog maar elektrische auto’s bouwen, maar het lijkt erop dat dat niet gaat gebeuren, mede door het huidige chiptekort.

 

Thierry Bollore was voorheen directeur van Renault

Thierry Bollore was voorheen directeur van Renault, maar moest na het Carlos Ghosn-schandaal plaatsmaken voor een ander. Hij werd ingehuurd om JLR na de grote coronaklap weer op de rit te krijgen.

  • Like 1
  • Klasse 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...