Jump to content
keesh

Jaguar Land Rover zoekt alternatief voor traditioneel leer.

Recommended Posts

keesh    1169

Op een verantwoorde manier consumeren is een prioriteit geworden voor een meerderheid van de burgers. Kiezen voor producten die het milieu respecteren - gecertificeerd, gelabeld en bij voorkeur lokaal geproduceerd of op zijn minst gerecycleerd - is vandaag de dag één van de essentiële criteria.

Autobouwer Jaguar Land Rover (JLR) heeft dat goed begrepen, en wil mee met die trend. 

20200630120133jlr00.thumb.jpeg.5317cbf092e8c1cb64204b8cfdb409c4.jpeg

 

Leer, een materiaal uit een andere tijd?

In het interieur van een voertuig staat leer synoniem met luxe. Een gedistingeerd materiaal waarvan de autoindustrie graag gebruik maakt om zetels en dashboards van luxueuze modellen aan te kleden.  Maar tegenwoordig heeft leer steeds vaker een negatief imago. Ontbossing door intensieve veeteelt, mishandeling van dieren gelinkt aan de slacht, hoge waterconsumptie en het gebruik van chroom om de huiden soepel te maken en te looien… de balans op milieuvlak is weinig flatterend.

Uit zorg voor zijn ecologische voetafdruk op de planeet, heeft JLR zich tot doel gesteld om kwalitatieve alternatieven te ontwikkelen voor leer in zijn interieurs: “Het aanbod ontstond in 2017 met de Velar". “De uitdaging was om een materiaal aan te bieden dat tegelijkertijd mooi, stevig en chic is. Ze hebben gekozen voor textiel van hoogstaande kwaliteit dat ontwikkeld werd door het Deense Kvadrat. De zetels en de centrale armsteun zijn erin uitgevoerd en het wordt gecombineerd met andere high-tech materialen zoals Microfibre Suede Textile, een erg zachte stof die gemaakt wordt van gerecycleerde materialen afkomstig van plastic afval. Voor de Evoque, in 2019, wilden Ze een stap verder gaan. Zo is ‘Eucalyptus Melange’ ontstaan, een zijdezachte plantaardige stof, gemaakt op basis van eucalyptusvezels. Met deze twee textielsoorten van de nieuwe generatie zijn we één van de eerste autobouwers die een premium interieur aanbieden, ontdaan van alle van dieren afkomstige materialen."

20200630120143jlr03jpeg.thumb.jpg.cc318340916d21a0a30cb12671eb08f2.jpg

 

In het licht van de vele positieve commentaren van eigenaars van een model dat uitgerust is met deze nieuwe materialen, wil JLR verder gaan op zijn elan. Tegen 2022 biedt het merk zijn klanten daarom de mogelijkheid om te kiezen voor een premium interieur zonder leer, en dat voor alle modellen in het Land Rover-gamma.

 

Comfort en hygiëne

Nog een bezorgdheid die aan belang wint: een interieur waar een gevoel van welzijn en veiligheid heerst. Een stevige uitdaging in een tijd waarin onze voertuigen volgestouwd zijn met weinig gezellig ogende technologische accessoires. “Om dat dilemma op te lossen, kiezen ze steeds vaker voor materialen die comfortabel, maar ook aangenamer zijn voor het oog en om aan te raken. Ze zorgen ervoor dat technologie die zeer rigide oogt, veel aangenamer en warmer wordt. We willen ons vandaag de dag op ons gemakt voelen aan boord van een auto, in veiligheid. De materiaalkeuze heeft een grote impact op dat gevoel. Daarnaast besteden ze tenslotte ook veel aandacht aan de recycleerbaarheid van al die materialen om zo te komen tot een meer circulaire benadering van het productieproces."

20200630120139jlr02.thumb.jpg.32a14ac3764149eba560805d6f09db4b.jpg

 

Tenslotte, met dank aan de gezondheidscrisis die de hele wereld treft, wil JLR in de toekomst ook de voorkeur geven aan materialen die makkelijk schoon te maken zijn en ook antibacteriële en virusdodende eigenschappen hebben. Zoveel uitdagingen die een mooie vooruitgang beloven op het vlak van materialen, om zo beter te kunnen beantwoorden aan de noden en eisen van klanten die belang hechten aan hun gezondheid en de toekomst van onze planeet.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaapvanthoff    285

Wat een marketing-commercieel gewauwel.

Waar ik ziek van word is de ellende van een/de pandemie aan te grijpen en dat commercieel uit te buiten, zie laatste alinea.

 

Dit is net zo gek als wat Volvo doet; hun auto's maximale snelheid beperken tot 180 km/uur.

Share this post


Link to post
Share on other sites
robertvl    185

Juist,

 

Ik blijf wel op mijn viraal en bacteriëel onverantwoorde lederen zetels zitten in mijn X350, LOL. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
wimb    520
On 6/30/2020 at 11:11 PM, haddock said:

Gecertificeerd? Ik gruw ervan. Wie certificeerde dat dan?

 

dedeouejagskoesterende

Door jouw opmerking moet ik denken aan The Hitchhiker's guide, The Restaurant at the end of the Universe. Daar komt een rund in voor die in het restaurant zijn beste stukken vlees komt aanbevelen aan tafel. Dat beest is er speciaal voor gefokt.

Het is dus prima mogelijk dat het leder door de oorspronkelijke eigenaar gecertificeerd wordt. 😅

 

BTW, The Guide is sowieso geniaal. En dat is geen mening maar een feit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...