Jump to content

Telefoon wordt niet herkend


Recommended Posts

banjaro    1

Ik ben sinds november 2019 eigenaar van een X-type 2.2D Executive uit 2009 met op dit moment 94000 km. Ben erg tevreden over de auto, maar het lukt me niet om de Android smart phone aan te sluiten. Bluetooth vindt de telefoon niet. Ik weet ook niet of wellicht de bluetooth module ontbreekt. Waar moet ik zoeken?  Wat is het onderdeelnummer van zo'n module?  Weet iemand een bedrijf dat me hierbij kan helpen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
hansvh    505

Het partnr van de module is c2n 3689. Met het touchscreen in phone mode zie je nu waarschijnlijk 'No BT phone' staan? Om je telefoon te pairen met de mdule in de auto moet je de code ##3#*# op het touchscreen invoeren, het systeem zou dan zichtbaar moeten zijn voor andere BT systemen. De passcode om daadwerkelijk te pairen is 1313.

Share this post


Link to post
Share on other sites
banjaro    1

Hallo Hans,

Dank voor de snelle reactie. Helaas lukt het me niet om in een toetsenbord op het touchscreen te komen. In het 'onderwater-menu' kan ik wel allerlei tests doen uitvoeren en er wordt ook aangegeven dat de telefoonoptie OK is, maar als ik het telefoonvakje aan-vink en terug ga naar het gewone menu en op de telefoonknop klik, meldt het scherm een communicatiestoring en dat ik met de service-afdeling van de dealer contact moet opnemen. 

 

Weet iemand een bedrijf of een persoon die in deze problematiek goed is ingevoerd?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
  • 3 months later...
banjaro    1

Uiteindelijk niet goed afgelopen. Op 1 juli jl. bij G&G langs geweest. Zeker onder de indruk van deze garage. Wat de bluetooth-verbinding betreft heeft Raymond geconstateerd dat de module kapot was. hij heeft een nieuwe besteld en vandaag (23 december) heeft hij hem geplaatst (ik was tot eind november in het buitenland). Toch geen verbinding met de telefoon mogelijk. Het lukte Raymond niet om het systeem te configureren met de Jaguar software. Het programma sloot steeds af met de tekst dat er sprake is van een compatibiliteitsprobleem. Nu was de auto oorspronkelijk niet uitgerust met navigatie. De vorige eigenaar heeft er een navigatie unit in geplaatst (die overigens ook niet werkt, maar dat vind ik niet zo'n probleem, omdat er slechts tot 2012 een update beschikbaar is). De auto is van 2009  en volgens mij beschikte toen elke x-type, ook zonder navigatie, over een bluetooth-aansluiting voor de telefoon. Klopt het dat de navigatie-units (ik bedoeld het scherm met de radio en CD) pas vanaf 2006 op de bluetooth-module kunnen worden aangesloten? Als dat zo is (Raymond zegt dat), dan heeft de vorige eigenaar wellicht een oudere unit gemonteerd. Echter Hendrikus Alkema van gebruikte Jaguar Onderdelen, beweert na een collega te hebben geraadpleegd, dat dat niet uitmaakt en dat alle units qua aansluitingen identiek zijn. Hij verwijst mij naar een Jaguar dealer. 

 

Kortom, ik heb nog steeds geen handsfree-mogelijkheid, hoewel de microfoon en nu de bluetooth-module op zich in orde zijn.

Is er in Nederland iemand die echt goed bekend is met de aansluitingen van de bluetooth module op de bedienings-/scherm-unit? Ik kan natuurlijk wel een recentere unit kopen, maar heeft dat zin?  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaapvanthoff    443

Als je wilt bellen dan weet ik wel een oplossing voor je met een module die geplaats wordt voor de radio ingang.

Zo iets heb ik in mijn ex-X ingebouwd en dat ging als de brandweer.

Zal eens zoeken waar de transmitters nu te koop zijn.

Ik heb die van mij in de States gekocht. (ehh via ebay...)

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaapvanthoff    443

Hierbij mijn inbouw idee, wat voor mij heel prettig gewerkt heeft. De X is verkocht, inclusief de inbouw kit.😔

 

Een collega van me heeft een Volvo R850 (of zo) en bij hem is het aangesloten op een kabel de tussen de radio en de CD wisselaar.

Voor een X bestaat die kabel niet, mogelijk wel voor andere modellen. 

Maar ja, bestaaaan er andere modellen...? 'n F typje in R uitgezonderd. Als ik groot ben en ik trouw een rijke vrouw.

 

 

Mopper, mopper het word doc met alle koppelingen kan ik niet in kopiëren.

hier als PFD:

 

 

 

 

bestellijst.pdf

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaapvanthoff    443

Jaaaaa, maar: 

Please note that JagDroid-CD does not support handsfree telephone calling – you must use the original Jaguar bluetooth module to handle telephone calls...

en bellen wil Banjaro juist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...