Jump to content

Kat wil bij heuveltje moeilijk van haar plek komen


Recommended Posts

Thijmen    0

Ik heb een probleem sinds ik de auto heb en dat is inmiddels alweer 20 jaar. Als ik een klein heuveltje moet oprijden, dan heeft mijn Jaguar XJ6 serie 2 (automaat) moeite om van haar plek te komen. Ik moet dan veel gas geven. Als ik eenmaal rol/rijd dan heeft de Jaguar voldoende acceleratie/power. Ook als je een stoepje wilt meepakken vanuit stilstand is erg lastig.
Dit kan vervelend zijn bijv in parkeergarage e.d. Als de uitrit wat stijl is dan moet ik zeker weten dat ik in 1 keer kan doorrijden en niet halverwege vanwege drukte nog even stil moet gaan staan. Ik kom dan niet meer weg ....

zou dit iets te maken kunnen hebben met de koppelomvormer die niet goed functioneert. Schakelen gaat verder goed. Soms iets te veel hoorbaar, maar ook weer niet altijd.
Hopelijk weet iemand raad.

 

Groeten, Thijmen

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thijmen    0

Dank voor de reacties.

Hij komt dan niet echt lekker op toeren bij het wegrijden, dus ik kan gas geven wat ik wil, maar dan pakt die niet goed op. Als ik bijvoorbeeld op de brug wil rijden (oprij-platen) dan kost dat al veel moeite.
 

Oliepeil is op het juiste niveau.

Wegrijden vanuit 1 en 2 heb ik nog niet geprobeerd, maar ik denk niet dat dit de zaak zal veranderen. Aangezien bij het normaal wegrijden de automaat gewoon netjes doorschakelt en is blijft niet hangen in een hogere versnelling.

Share this post


Link to post
Share on other sites
arie-jag    657

Thijmen, klinkt hetzelfde als wat ik met mijn 78er xj6 automaat vorig jaar had.

Had bak laten flushen voor de zomervakantie waarna deze heerlijk "schakelde".

Ruim 3000km in Wales, zuid&west Ierland en Yorkshire later, en dus veel geschakeld naar 1e en 2e versnelling met al die heuvels en bergen, had de bak de een na laatste dag bij koude start moeite om eenmaal in beweging moeite met doorschakelen, was een ramp met die heuvels en na ongeveer 5 min. ging alles weer als vanouds en had verder de hele dag geen last.

Dag van vertrek idem en thuis bleef het zo en duurde het langer en langer eer de bak weer normaal schakelde.

Conclusie van Versnellingsbakbedrijf dat de bak versleten was en dus open moest, bak zat op ongeveer 163.00km met z'n 41 jaar.

Bleek later de frictieplaten te zijn die glad waren gesleten....   werd een bakrevisie en nu schakelt alles weer als een zonnetje.

Denk nu wel om de 50.000km ofzo even de bak weer laten flushen om de boel fris te houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thijmen    0

Mijn bak schakelt op zich prima van 1 naar 2 en naar 3. Ook kickdown werkt naar behoren. Het enige is dat de auto te weinig power heeft bij hetwegrijden als er een stoepje opgereden moet worden of heuveltje genomen moet worden. Dan kan ik wel klimmen naar zeg 1500 toeren, maar er gebeurt dan weinig. Te weinig kracht om het heuveltje te bedwingen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je motor en bak horen bij 1500 toeren makkelijk tegen een helling op te komen. Je motor komt wel op toeren dus die is als het goed is in orde. Alleen brengt de automaatbak de kracht niet over.

Dus daar lijkt iets mis mee te zijn. Wordt toch door een specialist na laten kijken denk ik zo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JagS3 4.2    98

wij hebben inderdaad exact hetzelfde gehad, zie mijn topic: na lange tijd: series 3 4.2, zoals arie-jag al aangeeft, naar alle waarschijnlijkheid de frictieplaten in de bak(was bij ons ook zo), dat betekent dat de bak uit elkaar moet. je rembanden zouden het ook nog kunnen zijn, deze kun je vanaf buiten bijstellen onder de auto.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
JagS3 4.2    98

wat je ook kunt proberen is de vloeistof eens even peilen,

met koude motor: even starten, van p naar D, terug naar p, motor uitzetten en peilen.

staat het peil dan netjes tussen low en max, dan zijn het naar alle waarschijnlijkheid je frictieplaten, zo niet, dan heb je geluk en kan het wellicht met bijvullen opgelost worden.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...