Jump to content
Fasett

Column - Samenwerking JF JDCH

Recommended Posts

Fasett    203

JF en JDCH zijn vorig jaar een samenwerking aangegaan. Mij is gevraagd het proces daarin te begeleiden. Mijn rol is onafhankelijk en onpartijdig. 

Mij is ook gevraagd daar af en toe iets over te schrijven. Ik doe dit aan de hand van een column. In een column mag je een mening lezen, een anekdote en/of een speciale kijk op een onderwerp. 

Mogelijk is die anders dan die van jou, maar dat is dan ook net de bedoeling van een column ;-) 

Ik wens je het (lees)plezier. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fasett    203

Column 1 - Gelukkig deel je mijn mening niet

 

Samen komen is een begin…

U kunt toch wel tegen een citaat van Henri Ford? Of roept FORD meteen iets op als Jaguar versus Ford?

Die overname van Jaguar door Ford Motor Company doet u nog een beetje pijn? De mislukte restyle van ‘de echte’ S-Type uit 1963 of de X-type die eigenlijk geen Jaguar is.

Dan Tata Motors, dat was pas echt de doodsteek aan de zo herkenbare XJ’s, met de zo gekoesterde grill en ronde koplampen, toch? Voelt u hierbij nog de emoties?

 

Zelf had ik geen emotie bij autorijden. Tot 2011 was een auto voor mij niet meer dan een vervoersmiddel, rijden zonde van mijn tijd. Zo ook een discussie over wat nu wel of geen ‘echte Jaguar’ is. Toen ik mijn loopbaan zou vervolgen als zelfstandig professional, wist ik dat ik mijn weerstand tegen autorijden te boven moest komen. Hoe rust ik tijdens een lange rit uit? Hoe maak ik van rijden een mooie beleving? Mijn zoon had de oplossing: “Pa, dan koop je toch gewoon een Jaguar!”

Ik wist niets van het merk af. Eerst maar eens forum + jaguar googelen. Bovenaan verschijnt Jaguarforum.nl. Mensen met een passie die samen een volwaardige forum vorm geven. Ieder heeft daar zijn eigen mening. Al die meningen maakte dat ik kon kiezen voor hetgeen voorheen vrij ondenkbaar was.

 

Samen hebben zij mij vanaf selectie tot aankoop van mijn eerste Daimler Double Six (DD6) geholpen. Wat een waardevol begin van mijn nieuwe hobby! Deze DD6 werd binnen het netwerk aangeboden. De  verkoper wilde er zeker van zijn dat zijn ‘dame’ naar een nieuwe liefhebbende eigenaar zou gaan.

 

… samen blijven is vooruitgang …

Wie helpt mij om haar weer in concoursstaat te brengen? Ik google onderdelenbeurs + jaguar en ga naar de JDCH Lifestyle & Onderdelenbeurs. Na restauratie behaalt de DD6 in 2014 de tweede prijs op het JDCH concours! Het beleven van een geoliede organisatie en al die verschillende mensen samen was echter nog het leukst!

 

Eén club en één forum. Kunnen we onze passie ook samen beleven? Iemand die dit te sprake brengt, verneemt bijzondere anekdotes en wederzijds allerhande meningen. Soms krijgen vooroordelen de vrije loop.

 

Een samenwerking tussen organisaties die exact hetzelfde zijn, zal geen extra vooruitgang boeken. Wat is de vooruitgang als Jaguar en Lister Motor Company precies dezelfde kennis hebben, hetzelfde denken en zich identiek gedragen? Dan is de samenwerking eerder verspilde tijd dan dat het iets oplevert, in dit geval voor de I-Pace.

 

Vooral dat wat voor de leden een vooruitgang is.

De rest kunnen we gerust achterwege laten.

 

… Samenwerken is succes!

Dat samenwerken tot succes leidt is in theorie allang bewezen. We kunnen er heel academisch over doen, maar dat is geen garantie tot succes. Plannen schrijven, vergaderen, discussiëren, bedenken wat er allemaal goed en mis kan gaan… het blijft moeizame theorie. Zal het nu wel lukken?

 

De praktijk laat het zien, vooral dat wat voor de leden een vooruitgang is. De rest kunnen we gerust achterwege laten.

Old, young, and new-timers. Of zal ik zeggen –members?  De ander ontmoeten, met plezier om de verschillen. Eén passie, samen beleven, samenwerken! Waarom moeilijk doen als het nog succesvoller kan?

 

Erik van den Boogaard

Adviseur resultaatgericht samenwerken

plusvalu.nl

 

Dit column is ook gepubliceerd in Jaguar Gazette 01/2020

202001 Gelukkig deel je mijn mening niet (1).jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...