Jump to content
keesh

Jaguar lanceert elektrische taxidienst in Londen

Recommended Posts

keesh    1101

In Londen is onder de naam Havn een nieuwe dienst met elektrische taxi’s van start gegaan. De vloot bestaat volledig uit exemplaren van de Jaguar I-Pace. Aan de officiële start van de ‘premium chauffeursdienst’ is een proeffase voorafgegaan, waarin een kleine 30.000 kilometer aan taxiritten is afgelegd.

Jaguar-Havn-2-1536x1024.thumb.jpg.53a7a12dd69543ae1df243eee9ec5a56.jpg

 

Uitgangspunt van Havn is dat er ‘eersteklas gastvrijheid’ wordt geboden, en ‘duurzaam vervoer zonder compromis op het gebied van luxe en stijl’. In zekere zin lanceert Jaguar Land Rover hiermee een taxibedrijf, want alle chauffeurs zijn “zorgvuldig geselecteerde fulltime-medewerkers van het bedrijf, die allen een uitvoerig en grondig trainingsprogramma hebben gevolgd. De training is gericht op het bieden van de ultieme klantbeleving waarop Havn zijn goede reputatie bouwt.” De officiële app van de taxidienst is inmiddels ruim 5.500 keer gedownload en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,8 uit 5 sterren.

Groeiende vloot

Na de 30.000 proefkilometers die het afgelopen half jaar zijn afgelegd, is het nu dus tijd voor het echte werk. InMotion, onderdeel van Jaguar Land Rover, investeert in innovaties op het gebied van autonome, elektrische, gedeelde en onderling verbonden mobiliteit. Havn is daar een concreet voorbeeld van, waarmee uiteraard ook de elektrische I-Pace in de schijnwerpers wordt gezet.

Sinds de start van de testfase in september 2019 is de vloot van Havn gegroeid dankzij de vraag van individuele klanten en klanten van bedrijven voor zakelijke ritten. Bij de receptie van luxe hotels in Londen die van de dienst gebruikmaken, kunnen gasten een Havn-auto aanvragen en zich bij de deur laten ophalen. De gastvrijheid wordt verder onder meer ingevuld met opties als een playlist, aangepaste temperatuur en de gewenste interactie met de chauffeur.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...