Jump to content

De fraaiste Jaguar die nu te koop is.


keesh
 Share

Recommended Posts

Zoek niet verder en breng volgende maand een bod uit, dit is de fraaiste Jaguar die momenteel te koop staat.

jag-1581850970.thumb.jpg.0cc0e5d5c176a278b705c0eb947c399f.jpg

 

Bolides uit de gloriedagen van de autosport, het is misschien wel het fraaiste speelgoed op wielen. Vergeet ontwerpen die geperfectioneerd zijn dankzij de windtunnel en excelsheet, de fraaiste raceauto's raasden in het pre-digitale tijdperk over het asfalt.

Jaguar stofte een aantal jaar geleden de archiefkasten af en vond nog een aantal ongebruikte serienummers die doelloos op de plank lagen. Toen de Britten namelijk begin jaren '60 een aantal E-Types bouwden voor circuitgebruik bleek het financiële plaatje, geheel naar goede Britse traditie, toch iets ingewikkelder te zijn dan vooraf gedacht waardoor er van de oorspronkelijke 18 E-Type Lightweights maar twaalf van de bond rolden. Dus besloot Jaguar een aantal jaar geleden de overgebleven serienummers nieuw leven in te blazen en zes Lightweights volgens de exacte specificaties van 50 jaar geleden te bouwen. Geschat prijskaartje: ruimschoots meer dan een miljoen euro.

Uiteraard was de vraag veel groter dan het aanbod en moest je goede banden met Coventry hebben om zo'n felbegeerde E-Type Lightweight Continuation te kunnen bemachtigen. Om klanten echter lekker te maken voor zo'n nieuwe oude roofkat werd een prototype gebouwd, en die wordt binnenkort geveild. Leuk voor de Goodwood Revival of een andere klassieke autorally, volgens veilinghuis RM Sotheby's verkeert de auto in nieuwstaat en staat er maar iets meer dan 700 mijl op de teller.

Bieden op deze Jag kan tijdens het eerste weekend van mei, er is dus nog tijd om het spaarvarken aan te vullen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...