Jump to content

Jaguar introduceert LESA-technologie in auto-interieur.


keesh
 Share

Recommended Posts

Jaguar Land Rover ontwikkelt in wereldprimeur de LESA-onderzoekstechnologie (Lightweight Electronics in Simplified Architecture) - gebruikt in soepele wearables en OLED-TV's - voor auto-interieurs.

download.thumb.jpg.4a7da814fdd081bfd94db1ba0c34b652.jpg

 

Met de LESA-technologie zal Jaguar Land Rover koetswerkpaneel-displays kunnen produceren die enkel informatie tonen als dat nodig is terwijl designers zullen helpen om gestroomlijnde interieurs zonder knoppen te tekenen voor de wagens van de toekomst.

Die interieurs zouden dan mogelijkheden bieden als personaliseerbare sfeerverlichting, bedieningselementen op de koetswerkpanelen, over de hoeken doorlopende dashboards zonder knoppen en verwarmde stuurwielen, bekleed met geavanceerde types stof/leder.

De innoverende geprinte elektronica zal ook het gewicht van de elektronica in de wagen met 60% terugdringen. Bekabeling, sensoren en rekenkracht zitten vervat in niet-metalen materialen, waardoor in geen omvangrijke stuureenheden moet worden voorzien.

Systemen op basis van de bekroonde LESA-technologie zouden sneller, eenvoudiger en meer geautomatiseerd kunnen worden gecreëerd, flexibeler zijn in het gebruik en een aantal technologische innovaties bieden, zoals digitale beeldvorming op ondergronden als hout zonder dat daarvoor een scherm nodig is.

De technologie maakt het ook mogelijk een auto met zonnepanelen toe te rusten zonder hem zwaarder te maken. Het systeem "vouwt" computer-modellen (CAD) van een onderdeel virtueel open naar de 2D-structuur ervan.

Het vereiste elektronische circuit, dat normaliter in een klassieke stuureenheid zit, wordt dan op het platte oppervlak geprint. Componenten worden erop gemonteerd, waarna het CAD-model weer in zijn oorspronkelijke 3D-vorm wordt geplooid. Het onderdeel wordt vervolgens geproduceerd met de elektronica in de structuur geprint.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...