Jump to content
keesh

WINST BIJ JAGUAR LAND ROVER BEPERKT VERLIES TATA MOTORS

Recommended Posts

keesh    1000

De Indiase automaker Tata Motors heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een kleiner verlies geleden dan verwacht. Dochter Jaguar Land Rover was als gevolg van een kostenbesparingsprogramma weer winstgevend en trok het groepsresultaat wat omhoog.

3ptyh3zbdgs5.thumb.jpg.8f472e615ebc690128ef87cc30e66221.jpg

 

Jaguar Land Rover voerde de omzet met 8 procent op tot 6,1 miljard pond, omgerekend ongeveer 7 miljard euro. Aan brutowinst bleef daar 156 miljoen pond van over tegen een verlies voor belastingen van 90 miljoen pond in dezelfde periode een jaar eerder.

Bij Jaguar Land Rover is net voor 2,5 miljard pond aan kosten bespaard. Daarbij werden wereldwijd duizenden banen geschrapt. Vooruitkijkend wil het Britse luxemerk meer auto's afzetten in China. Ook verwacht het bedrijf veel van de nieuwe Land Rover Defender die volgend jaar op de markt komt.

Heel Tata Motors leed een verlies van 2,2 miljard roepies in de verslagperiode. Omgerekend is dat zo'n 28 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2019 moest Tata nog een verlies noteren, juist door een tegenvallend JLR-resultaat en de daaraan gelinkte zorgen over de brexit.( BRON:AUTOWEEK)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...