Jump to content
keesh

Jaguar Land Rover is nu een IT-bedrijf.

Recommended Posts

keesh    1058

“We zijn tegenwoordig een IT-bedrijf. We moeten de oude manieren waarop we dingen deden achter ons laten,” zei CEO Ralf Speth (foto) van Jaguar Land Rover bij de opening van het nieuwe onderzoeks- en ontwerpcentrum van Jaguar Land Rover vlakbij het bestaande fabriekscomplex in Gaydon.

Dr-Ralph-Speth-speech_I6A4337-800x450.thumb.png.a09a37a2a221099bd704f9c8a7063436.png

 

JLR heeft bij de ontwikkeling van dat centrum ‘ook vooral ideeën geleend van de hoofdkwartieren van Chinese tech-giganten als Baidu en Alibaba.’ Speth denkt dat software zo langzamerhand een grotere rol speelt bij de moderne auto dan de hardware. “We moeten tegenwoordig honderden miljoenen regels met code’s schrijven.” Het meest high-tech model van JLR, de Jaguar I-Pace, bevat bijvoorbeeld drie elektrische modules die op afstand draadloos een update kunnen krijgen. Bij de komende Land Rover Defender gaat het al om 14 updateble modules.

In het nieuwe ontwikkelcentrum zitten de ontwerpafdelingen van Jaguar en Land Rover voor het eerst onder één dak. Ook de verdere technische teams en de inkoopafdelingen zijn er in ondergebracht. De kantoren bevinden zich rond een T-vormige overdekte straat met koffietentjes en praathoeken. “Bij innovatie draait het uiteindelijk om communicatie dus zo proberen we het hier te doen,” aldus Speth.(BRON:AM)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...