Jump to content
keesh

JAGUAR LAND ROVER HERKENT STRESS EN VERMOEIDHEID

Recommended Posts

keesh    1027

Met de autonome toekomst voor de deur wordt kunstmatige intelligentie (AI) steeds belangrijker. Jaguar Land Rover zet een volgende stap en komt met nieuwe stemmingsdetectiesoftware.

Het nieuwste stukje AI-technologie heet Driver Condition Monitor. Zoals de naam al zegt, houden verschillende camera’s en biometrische detectoren de bestuurder in de gaten en kijken hoe de stemming van diegene is. Mocht de stemming van de bestuurder wisselen en herkent het systeem dit door een veranderende gezichtsuitdrukking, dan gaat de techniek aan de slag. De auto past dan vanuit zichzelf bijvoorbeeld het klimaat, de media en omgevingsverlichting aan. Dit zou de stemming bij de bestuurder positief moeten beïnvloeden.

Door gebruik te maken van AI-techniek leert het systeem zichzelf steeds meer. Na verloop van tijd leert de auto de bestuurder kennen en maakt het steeds meer gepersonaliseerde voorkeuren. Ziet de bestuurder er bijvoorbeeld moe uit, dan verlaagt de Driver Condition Monitor de temperatuur in de auto en speelt hij de favoriete meezingers af. De technologie wordt ook voor de medereizigers op de achterbank getest. Een camera in de hoofdsteun houdt de achterbank dan in de gaten. Als het systeem vermoeidheid signaleert, dan zet het zich geheel anders dan in voor de bestuurder. De lichten worden dan automatisch gedimd, de ramen worden verduisterd en temperatuur in de rug verhoogd zodat de passagiers vredig in slaap dutten.

 

De naam van het systeem kennen we al even. Zo rijdt de E-Pace er sinds 2017 mee rond. Die versie baseert zich echter op het rijgedrag. Mocht de bestuurder beginnen met het maken van kleine foutjes en bijvoorbeeld slingerend over de weg rijden, dan raadt de Jag aan om een koffiepauze te houden. De nieuwe versie is beschikbaar voor alle voertuigen van Jaguar en Land Rover. (BRON:AUTOWEEK)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...