Jump to content
Sign in to follow this  
hansvh

Jaguar XE gefacelift

Recommended Posts

hansvh    300

Jaguar heeft zijn in 2014 gepresenteerde XE gefacelift. De sedan waarvan Jaguar had gehoopt dat hij roet in het eten zou gooien van auto's als de BMW 3-serie en Mercedes-Benz C-klasse, wordt zowel vanbuiten als vanbinnen gemoderniseerd.

 

De vernieuwde XE kenmerkt zich met zijn nieuwe voor- en achterbumper van het huidige model, maar er is meer. De sedan profiteert van nieuwe led-koplampen én van achterlichtunits met een tevens nieuwe led-signatuur. De R-Dynamic-uitvoeringen krijgen daarnaast niet alleen andere wielen, sportstoelen en Satin Chrome-kleurige schakelflippers, maar beschikken straks ook over donker gaaswerk.

 

Ook vanbinnen voert Jaguar de nodige aanpassingen door. Zo maakt de XE kennis met het onder andere uit de i-Pace bekende Touch Pro Duo-systeem dat uit twee schermen bestaat. Dat systeem werkt onder andere met kunstmatige intelligentie die van de gebruiker leert en onthoudt welke instellingen onder welke omstandigheden worden gebruikt of welke features vaak worden opgevraagd. Voortaan kun je je telefoon ook gewoon draadloos laden in de XE.

Achter het vernieuwde stuur schroeft Jaguar een 12,3-inch groot digitaal instrumentarium. Verder beschikt de herziene XE over een gadget die Jaguar ClearSight noemt, een binnenspiegel die gebruikmaakt van een groothoeklens die naar achteren kijkt. Daarbij komen minder zaken van het interieur in beeld, wel zo prettig.

 

Daarnaast lijkt het er toch echt op dat Jaguar de draaiknop waarmee je de automaat bedient, vervangt voor een conventionelere keuzehendel, de SportShift-hendel. Dynamic-mode, een modus die in te stellen is via knoppen op de middenconsole en waarmee onder andere de directheid van de stuurinrichting en de gasrespons wordt aangepast, is volgens Jaguar nu standaard op elke XE.

 

Jaguar zegt het materiaalgebruik in het interieur te hebben herzien en maakt melding van een verregaande toepassing van soft touch-materialen, nieuwe houtafwerking en vernieuwde deurpanelen.

 

De bijgewerkte XE komt beschikbaar met een reeks benzine- en dieselmotoren. Op benzinegebied staan onder meer de 250 pk (P250) en 300 pk (P300) sterke varianten van de Ingenium 2.0 klaar. Met die 300 pk sterke versie dendert de XE in 5,7 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Dieselen kan met de 180 pk sterke D180, een variant die 430 Nm levert en gemiddeld 4,9 l/100 km verbruikt. Alle versies hebben standaard een automaat aan boord.

 

De vanafprijs van de vernieuwde XE ligt op € 57.380. Het prijskaartje met dat bedrag hangt aan de XE P250.

 

Bron: Autoweek

Share this post


Link to post
Share on other sites
robertvl    160

De X760 is nu nog mooier geworden. Vooral de I-Pace knik in de achterlichten doet 'm goed. Ik hoop dat naast de viercilinders P250 en P300 ook de P400 i6 in de auto komt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...