Jump to content
Sign in to follow this  
hansvh

Jaguar regeert op ophef actieradius I-Pace

Recommended Posts

hansvh    336

Veel Jaguar-rijders konden hun geluk niet op: nog voor de jaarwisseling stond hun I-Pace voor de deur. De elektrische Jag kreeg het al snel te verduren, want negatieve reacties en ervaringen stroomden binnen op social media. De importeur geeft nu een reactie!

 

De Jaguar I-Pace ging net voor de jaarwisseling als warme broodjes over de toonbank. Er zijn in 2018 ongeveer 3.500 stuks op kenteken gezet. De Brit was zelfs het bestverkochte model van de afgelopen maand december. De uitlevering van al die auto’s kreeg echter al snel een keerzijde, want I-Pace-bestuurders waren massaal teleurgesteld in hun nieuwe auto. Vooral de actieradius van 470 kilometer werd bij lange na niet behaald. Daarnaast kwamen veel bestuurders van een koude kermis thuis tijdens het laden wat tientallen uren in beslag kon nemen. Na alle aandacht geeft Jaguar nu een reactie op hun officiële Facebook-pagina.

 

Jaguar laat weten dat de WLTP-actieradius van 470 alleen voor de lichtste versie geldt. Een luxer aangeklede en daarmee ook zwaardere I-Pace komt volgens metingen 415 kilometer ver op één acculading. Daarnaast kregen alle klanten hun elektrische Jaguar in de winter geleverd; een jaargetijde waarin de actieradius sterk afneemt. Jaguar Nederland: “Omdat er meer energie nodig is voor het verwarmen van het interieur en de accu neemt de actieradius onder winterse omstandigheden af.” Ook een aantal andere factoren kan volgens de importeur de actieradius negatief beïnvloeden. Een grotere bandenmaat, winterbanden of een lage bandenspanning kunnen een hap uit de actieradius nemen. Het bereik hangt daarnaast natuurlijk samen met de rijstijl van de bestuurder.

 

Het merk deelt verder een tabel met cijfers van een onafhankelijke partij om de verwachtingen van alle bestuurders bij te stellen. De (nieuwe) cijfers:

  • Stad in de winter: 390 kilometer
  • Snelweg in de winter: 270 kilometer
  • Gecombineerd in de winter: 325 kilometer
  • Stad in de zomer: 555 kilometer
  • Snelweg in de zomer: 340 kilometer
  • Gecombineerd in de zomer: 430 kilometer

Een volger vraagt in een reactie onder het bericht op welke snelheid de snelwegcijfers zijn gebaseerd. Jaguar geeft aan dat de precieze snelheid niet is aangegeven in het onafhankelijke onderzoek, maar dat er op de snelweg uitsluitend met hoge snelheden is gereden. De snelheid is verder afhankelijk geweest van de snelheidslimiet. Een andere volger stelt vast dat het vanavond gaat sneeuwen. Jaguar geeft hem de tip om de accu van de auto aan de laadpaal voor te laten verwarmen en ook de binnentemperatuur alvast een paar graden omhoog te zetten terwijl de auto nog aan de stekker hangt. Dat zou veel acculading schelen!

 

Bron: Autoweek

Share this post


Link to post
Share on other sites
wimb    394

Zoals ik in een ander topic al aanhaalde, geldt dit ook voor o.a. Tesla's. Hiermee wil ik niet Jaguar verdedigen, dat kunnen ze zelf veel beter, maar aangeven dat elektrisch rijden met accu's verre van ideaal is.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
robertvl    168

Jaguar is nu in het nieuws, maar straks als de EQC en de E-tron volop verkocht zijn, zal hetzelfde naar voren komen. Wat Tesla betreft. Bloemberg heeft onlangs een analyse gedaan van de model S en de model 3. De elektromotor en accutechnologie zijn he beste ter wereld. Geen enkel merk komt hier ook maar enigszins in de buurt. Waar Tesla faalt, is het chassis ontwerp en de manier waarop het gebouwd wordt. Daar hebben ze nog de nodige stappen te maken. Let wel, als ze dit op het niveau van Mercedes of BMW kunnen brengen, dan is de bestaande auto industrie kansloos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...