Jump to content
Sign in to follow this  
hansvh

Jaguar I-Pace populairste auto december 2018

Recommended Posts

hansvh    336

Met een verse kalender aan de muur is het tijd om terug te kijken op de autoverkopen van het afgelopen jaar. Met name de decembermaand is interessant. Jaguar's I-Pace is in die maand namelijk de best verkochte personenauto gebleken.

 

Het lijkt kolderiek: een auto met een vanafprijs van een dikke € 80.000 die in ons land bovenaan de verkoopstatistieken staat. Toch is het zo: de Jaguar I-Pace ging afgelopen maand 2.621 keer over de toonbank en daarmee was die EV in de laatste maand van 2018 de populairste personenauto. Daar blijft het overigens niet bij. De Tesla Model S staat met 1.558 verkochte exemplaren in december namelijk op plek twee.

 

De derde positie gaat naar de auto die in heel 2017 het vaakst werd verkocht: de Renault Clio vond 697 eigenaren. Plek vier wordt ingenomen door de Ford Fiesta (657 stuks). Op plek vijf vinden we, jawel, nóg een Tesla: de Model X. Die gevleugelde EV vond in december 652 nieuwe eigenaren. Plek zes tot en met tien worden ingevuld door de Peugeot 108 (612 stuks), Toyota Aygo (513 stuks), de Toyota Yaris (456 stuks), de Renault Captur (408 stuks) en tenslotte de Kia Picanto (355 stuks).

 

Het feit dat de I-Pace op nummer één staat en dat ook andere duurdere EV's als de Model S en Model X hoog in de verkooplijst staan in december, houdt natuurlijk verband met de bijtellingsregels. Het gunstige tarief van 4 procent bijtelling voor onbeperkt privégebruik door zakelijke rijders geldt met ingang van dit jaar alleen nog maar over de eerste 50.000 euro van de consumentenadviesprijs. Over alles daarboven dient 22 procent te worden berekend, net zoals bij alle andere auto’s die niet volledig elektrisch worden aangedreven. December was de laatste maand waarin van het oude gunstige tarief kon worden geprofiteerd. Voor Jaguar betekende dat dus dat het in één maand bijna 57 procent van zijn totale jaarafzet heeft binnengeharkt. Voor Tesla ligt dat percentage op net geen 26 procent.

 

Bron: Autoweek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...