Ga naar inhoud
johnny xj6

help, start niet meer

Aanbevolen berichten

johnny xj6    3

nadat ik mijn lichten had laten aanstaan is mijn accu geheel ontladen en waarschijnlijk ook kapot.

Intussen was ik een nieuwe radio aan het inbouwen, een caliber 120bt black.

Waarschijnlijk heb ik iets niet goed gedaan want nadat ik er een volle accu had aangesloten, starten hij niet meer. De startmoter draait goed rond maar of hij krijgt geen vonk of geen benzine.

dus of geen 12v naar ontsteking of naar de benzine pomp, misschien wel alle 2.

ook het klokje en sigarettenaansteker werkt niet meer en ook mijn richtingaanwijzers niet meer. alle zekeringen nagekeken en niets door gebrand. iets moet er toch zijn door gebrand maar wat, een relais??? kan iemand mij aub helpen. ik weet het niet meer.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
hansvh    241

Op de kopse kant van het dashboard aan de bijrijderskant zit een 'inertia switch'. Die schakelt de brandstofpomp uit bij een botsing oid. Kan ook handmatig uitgezet worden. Misschien per ongeluk gedaan? De pomp moet je in ieder geval kunnen horen zo'n 2 to 3 sec nadat je het kontakt hebt aangezet.

 

Kontroleer ook de werking van de relais die boven tegen het schutbord aan zitten (motorruimte). Daar zitten oa pomprelais en hoofdrelais.

 

Vonk kun je kontroleren door een bougie eruit te halen en (aangesloten en wel) tegen het blok aan te houden terwijl iemand start.

 

De aanstekers krijgen rechtstreeks spanning van de accu via een in-line zekering die achter het rechtse schot van de middenconsole zit. Lijkt me een separaat probleem.

 

Zekeringen zijn dan misschien niet doorgebrand, maar maken ze wel goed kontakt in de zekeringhouder?

 

Begin gewoon een voor een dingen uit te sluiten en na te meten, dan kom je er wel uit.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
johnny xj6    3

stom stom stom 🤫

wat is er gebeurd. nadat de accu geheel leeg was na een paar dagen licht aan laten staan wilde de accu ook aan de acculader niet meer opladen.

Wilde in eerste instantie een nieuwe radio plaatsen toen ik erachter kwam dat de accu leeg was. Heel de middag bezig geweest de radio passend te maken 's avonds in het donker de accu van mijn fiat erin gezet om de radio te testen. niet opgelet en door wat gestres en het al donker was en niet gezien dat de polen van de fiataccu andersom zitten.😬😕. wel aangesloten 😯.

auto wilde uiteraard niet starten, wis niet wat er aan de hand was.

s'avonds wakker geschoten met het besef wat stoms ik gedaan had. al heel veel accu's verwisseld maar nog nooit zo stom geweest om de polen te verwissellen. tja een klein beetje verzachtende omstandigheden waren er wel toch?

Nu wel de accu juist aangesloten, gelukkig hij start maar laat niet meer bij. na op internet gespeurd wat de gevolgen kunnen zijn,en de spanningsregelaar is waarschijnlijk kapot. Omdat deze in de dynamo zit (intern) maar een andere bestellen.

Tjonge wat stom waarschijnlijk ook de nieuwe radio kapot. pff.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
johnny xj6    3

ja gelukkig maar nu ff afwachten wat alkema heeft. ik heb ook nog een dynamo liggen waar waarschijnlijk ook de regelaar van kapot is.

misschien deze (laten) reviseren. jij woont toch in acht? weet jij in de buurt van eindhoven een goed bedrijf die dynamo's reviseert?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
wilfredfoto    85

Als je een Bosch dynamo hebt dan kun je deze zelf reviseren . Heb ik ook gedaan. Lagers bij SKF bestellen, koolborstels incl regelaar via EBay .

 

Alles bij elkaar kostte me nog geen 40 euro  😏

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
wimb    289
5 uren geleden, johnny xj6 zei:

jonge wat stom waarschijnlijk ook de nieuwe radio kapot. pff.

Een beetje autoradio is daartegen beschermd. In het ergste geval moet je hem openmaken om een interne zekering te vervangen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
hansvh    241
14 uren geleden, johnny xj6 zei:

 jij woont toch in acht? weet jij in de buurt van eindhoven een goed bedrijf die dynamo's reviseert?

 

Nee, geen idee. Als Alkema niks heeft zou je het nog even bij Dave van Auto Prima kunnen proberen. Zit in Boxtel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
johnny xj6    3

Gelukkig doet mijn autoradio het nog 😀😎. ondertussen verdergegaan met het inbouwen. ik zal wanneer het klaar is een foto plaatsen.

het reviseren van een bosch dynamo (Fiat) heb ik ook gedaan, koolborsteltjes en lagertjes, geen probleem.

Maar in de jaguar xj6 zit een lucas dynamo met een diode en een interne spanningsregelaar. nu heb ik nagekeken wat een losse spanningsregelaar kost en  voor een lucas dynamo kost die al enkele tientjes. In Oirschot bij loco classics zouden ze ook een xj6 dynamo hebben maar die heb ik bekeken en ziet er anders uit dus die heb ik maar laten liggen. Ik heb bij alkema een complete dynamo gekocht. Van het weekend maar inbouwen.😊

Ik zal blij zijn als hij weer rijd, ik mis hem wel. rijd nu in het oude ford ka'tje van mijn vriendin en dat rijd toch wel wat anders.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
johnny xj6    3

wat een karwei om een dynamo te vervangen bij een xj6 met airco. bovenkant zit de airco in de weg en onder de spoorstang. De aircopomp maar losgemaakt en aan de kant geschoven en met wat moeite de dynamo ertussen kunnen wringen. Toen de andere dynamo proberen te monteren. lukte niet wat bleek was een geheel andere dynamo paste dus niet. :-?

mmmm weer niet klaar dit weekend. Alkema had geen ander, dan maar reviseren dacht ik. nu zit er vlakbij mij een revisiebedrijf ( AEP Eindhoven) die o.a. dynamo's reviseert. Dus daar een bezoekje gebracht, hij kan de oude wel reviseren maar heeft goede nieuwe vervangers. Toen maar een nieuwe gekocht, met de zelfde ophangpunten en qua optiek ook bijna de zelfde. 70 tot 80 amp dus zwaarder dan de oude, en dat voor 126,00 euro.

nu nog tijd zien te vinden om hem eronder te hangen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
johnny xj6    3
2 minuten geleden, arie-jag zei:

Fototje/type/merk van deze nieuwe dynamo?

Ben benieuwd of deze nieuwe gaat passen.

 

ik zal een foto'tje maken en plaatsen. Hij ziet er hetzelfde uit qua ophangpunten en uiterlijk.:rolleyes:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×