Jump to content
paperboy62

Lister pakt door met aangepaste Jaguar

Recommended Posts

paperboy62    201

Lister pakt door met aangepaste Jaguar 

NU.nl

woensdag 1-08-2018 om 11:00

 

Lynk & Co 03 in productietrim

image.thumb.png.1bd864daac926eda9d750230dc06f28c.png

 

© Provided by Lister

 

De Britse sportwagenfabrikant Lister heeft zijn in januari aangekondigde model op basis van de Jaguar F-Type Coupé bijgeslepen en een voorzien van een nieuwe typeaanduiding: LFT-666.

Het getal verwijst naar het vermogen van de Lister, te weten 666 brake-horsepower. Deze Engelse eenheid komt overeen met 675 pk en betekent een vermogenstoename ten opzichte van de Jaguar van 100 pk.

Dit werd bereikt door middel van aanpassingen aan de compressor, de intercooler, het motormanagement en de luchttoevoer. Andere wijzigingen zijn een speciaal uitlaatsysteem en anders afgestelde vering.

Lister doet geen mededelingen over de prestaties van de LFT-666, maar bij de aankondiging van het prototype repte de fabrikant over een acceleratietijd naar een snelheid van 96 kilometer per uur van 3,2 seconden en een topsnelheid van 334 kilometer per uur.

Lichter

Daarnaast is de LFT-666 lichter dan de F-Type Coupé SVR waarop hij gebaseerd is. Zo zijn onder meer de originele Jaguar voorbumper, achterspoiler en wielkasten achter vervangen door exemplaren van koolstofvezel van Lister zelf. Ook monteert de fabrikant lichtere wielen.

Het merk bouwt 99 exemplaren van de LFT-666, welke vanaf 1 oktober bij de klanten afgeleverd zullen worden. Zij hebben omgerekend zo'n 157.000 euro voor de auto betaald. Een Lister met alleen de uiterlijke aanpassingen is ook mogelijk.

Voor dat pakket rekent de fabrikant 9.750 pond, ongeveer 10.940 euro. De auto heet in dat geval simpelweg Lister LFT, dus zonder het vermogen in de benaming.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
keesh    1169

LISTER NEEMT JAGUAR I-PACE ONDER HANDEN.

Lister is normaal gesproken vooral geïnteresseerd in het aanpakken van Jaguars met een dikke verbrandingsmotor, maar nu moet ook de elektrische I-Pace eraan geloven. De tuner houdt het niet alleen bij uiterlijke veranderingen, want hij laat meer elektrokracht op de wielen los.

Lister is weer helemaal terug van weggeweest en liet eerder dit jaar al een door hen onder handen genomen Jaguar F-Type zien. Daarnaast werkt de Britse tuner aan haar eigen spartaanse sportauto, de Knobbly genaamd. Om het portfolio nog wat verder uit te breiden, strijkt Lister met de hand over het hart en neemt het ook een kijkje in Jaguars EV-keuken. Deze keer dus geen extra diepe brul uit de uitlaat dankzij Lister, maar vooral een uiterlijke behandeling. Dat zien we terug in de diepgroene 'British Racing Green' lak en de voor Lister kenmerkende gele accenten.

 

tt2y00jbdlhx.thumb.jpg.62bae0d22792aa100e3e804802924307.jpg  j87ysbrbhp8a.thumb.jpg.03683b3e62c4b3216fb720db3bffd0f7.jpg  9zhyywdb374n.thumb.jpg.fd52e46a6a7c28cb7717fd4d4105b17d.jpg

 

Uiteraard is de I-Pace niet alleen langs de spuiter geweest, want eerst schroefde Lister er nog een hele rij koolstofvezel onderdelen op. Zo zijn de motorkap, voor- en achterbumper, de dakspoiler en de bumperlipjes aan de voor en achterkant van het lichte materiaal gemaakt. Daarbij heeft de SUV-E Concept bredere wielkasten, door Lister ontworpen wielen en een in rijhoogte aanpasbare ophanging.

Zoals gezegd kan Lister in dit geval niet voor een extra diepe grom uit de uitlaat zorgen of de motor flink opfokken, maar dat betekent niet dat het Britse bedrijf de aandrijving van de I-Pace ongemoeid heeft gelaten. Hoewel er geen concrete vermogenscijfers worden prijsgegeven, spreekt het bedrijf van een 0-96 km/h-acceleratie die nog maar 4 seconden in beslag neemt. Dat is dus net even wat sneller dan de 4,8 seconden die de standaard I-Pace nodig heeft om vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken. Men schrijft dit toe aan een software-update. Uiteraard helpt het lagere gewicht enigszins, maar verwacht niet dat de actieradius er veel beter op wordt. Wat moet dit moois nou allemaal kosten? Volgens Lister gaat de definitieve versie vanaf ongeveer € 145.000 naar de eerste eigenaar.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...