Jump to content
Sign in to follow this  
paperboy62

Lister pakt door met aangepaste Jaguar

Recommended Posts

paperboy62    154

Lister pakt door met aangepaste Jaguar 

NU.nl

woensdag 1-08-2018 om 11:00

 

Lynk & Co 03 in productietrim

image.thumb.png.1bd864daac926eda9d750230dc06f28c.png

 

© Provided by Lister

 

De Britse sportwagenfabrikant Lister heeft zijn in januari aangekondigde model op basis van de Jaguar F-Type Coupé bijgeslepen en een voorzien van een nieuwe typeaanduiding: LFT-666.

Het getal verwijst naar het vermogen van de Lister, te weten 666 brake-horsepower. Deze Engelse eenheid komt overeen met 675 pk en betekent een vermogenstoename ten opzichte van de Jaguar van 100 pk.

Dit werd bereikt door middel van aanpassingen aan de compressor, de intercooler, het motormanagement en de luchttoevoer. Andere wijzigingen zijn een speciaal uitlaatsysteem en anders afgestelde vering.

Lister doet geen mededelingen over de prestaties van de LFT-666, maar bij de aankondiging van het prototype repte de fabrikant over een acceleratietijd naar een snelheid van 96 kilometer per uur van 3,2 seconden en een topsnelheid van 334 kilometer per uur.

Lichter

Daarnaast is de LFT-666 lichter dan de F-Type Coupé SVR waarop hij gebaseerd is. Zo zijn onder meer de originele Jaguar voorbumper, achterspoiler en wielkasten achter vervangen door exemplaren van koolstofvezel van Lister zelf. Ook monteert de fabrikant lichtere wielen.

Het merk bouwt 99 exemplaren van de LFT-666, welke vanaf 1 oktober bij de klanten afgeleverd zullen worden. Zij hebben omgerekend zo'n 157.000 euro voor de auto betaald. Een Lister met alleen de uiterlijke aanpassingen is ook mogelijk.

Voor dat pakket rekent de fabrikant 9.750 pond, ongeveer 10.940 euro. De auto heet in dat geval simpelweg Lister LFT, dus zonder het vermogen in de benaming.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...