Ga naar inhoud
hansvh

Verkoop Jaguar Land Rover lijdt onder lagere vraag naar diesel

Aanbevolen berichten

hansvh    270

De Britse automaker Jaguar Land Rover heeft in de afgelopen periode wereldwijd minder auto's verkocht dan een jaar eerder.

 

Het bedrijf, dat onderdeel is van het Indiase Tata Motors, had onder meer te lijden van minder vraag naar diesels in Europa. Ook importheffingen in China zaten het bedrijf dwars.

 

De Jaguar F-Pace suv deed het aanmerkelijk minder goed. De verkopen waren een kwart lager dan een jaar eerder. Mogelijk heeft dat ook te maken met de introductie van Jaguars eerste elektrische auto, de I-Pace.

 

De beschikbaarheid van dat model is nu nog beperkt, maar moet in de tweede jaarhelft toenemen. Verkopen van de Land Rover Discovery Sport liepen 14 procent terug.

 

Jaguar Land Rover leed een verlies van 210 miljoen pond, omgerekend ruim 235 miljoen euro. Dat komt vrijwel overeen met het verlies van Tata Motors. Dat schreef rode cijfers voor een bedrag van 19 miljard Indiase roepies, circa 236 miljoen euro.

Europa

 

In de EU stijgt de verkoop van Jaguar vooralsnog. Tot en met juni werden er in dit deel van de wereld 40.476 exemplaren geregistreerd, een toename van 2,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In juni lag de verkoop zelfs 17,3 procent hoger vergeleken met vorig jaar.

Het aantal verkochte Land Rover-modellen loopt wel terug. In de eerste zes maanden van dit jaar ging de verkoop met 14,8 procent onderuit naar 81.494 stuks. Het aantal registraties van de Land Rover Discovery Sport liep wereldwijd met 14 procent terug.

 

Bron: Nu.nl

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
deepee    45

Jaguar Land Rover kleurt Tata-boekhouding rood

 

Jaguar Land Rover (JLR) kost zijn broodheer veel geld. Tata Motors moest in het tweede trimester van dit jaar een verlies van ongeveer 236,7 miljoen euro slikken als gevolg van de slechte resultaten van JLR, dat kampt met sterk dalende verkoopcijfers voor zijn Jaguar F-Pace en Land Rover Discovery Sport.

“We kampen bij JLR met heel wat uitdagingen. Sommige problemen zijn tijdelijk, zoals de Chinese douaneheffingen of andere marktspecifieke zorgen zoals de vraagtekens rond de dieselmotor in het VK en Europa,” zo verklaarde Natarajan Chandrasekaran, de baas van de Tata-groep. De verkoopcijfers op de voor JLR erg belangrijke Europese markt zijn met 7,3 procent gedaald in het tweede trimester, terwijl de productiekosten tegelijk sterk zijn toegenomen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×