Ga naar inhoud
paperboy62

Baltic Sea Rally in een Jaquar XJ SPORT 3.2 uit '96

Aanbevolen berichten

paperboy62    152

BRon: RTVNH woensdag 6 juni 2018, 16:36

Tevens is hier ook een filmpje te zien

 

Zwagers uit Schagen rijden duizenden kilometers door Baltische staten voor dierenasiel

image.thumb.png.68f9bb6475d7ba31235037f6aca44804.png

 

 

Foto: NH/ Matthijs Gemmink

SCHAGEN - Hans Gouwenberg en Ramon van der Wal vertrekken morgenochtend voor een monstertocht van 8.500 kilometer richting het noorden van Scandinavië. Ze doen mee aan de Baltic Sea Rally en halen daarmee geld op voor het Dierenasiel in Tuitjenhorn. De mannen zelf hebben weinig voorbereid maar hun glimmende, oude Jaguar is er klaar voor.

"We zien wel wat er van komt", lacht Hans Gouwenberg. Veel zorgen maken ze zich niet. Voorbereidingen, daar zijn ze niet zo van. Marion Hofland en Nicoline Gouwenberg wel. Zij zien hun mannen graag heelhuids terug. Marion werkt bij het containerservice-bedrijf van Gouwenberg en heeft alle geldzaken geregeld. Nicoline heeft geregeld dat al het sponsorgeld richting het Dierenasiel Schagen-Hollands Kroon gaat.

"Sommige mensen zeggen: 'Joh, je haalt de Afsluitdijk niet eens'. Nou, dat zullen we wel eens laten zien", lacht Hans Gouwenberg aan boord van zijn Engelse Limousine. De auto is meer dan 20 jaar oud. "Maar hij is helemaal in orde."

Of er al een CD-speler in de oude wagen zit, is nog de vraag. "Daar hebben we tijdens de Rally tijd genoeg voor om uit te zoeken."

Dierenasiel
Na een soepele rit over de N245 stopt de Jaguar voor de deur van het Dierenasiel. Een van de medewerkers laat twee jonge Spaanse windhonden zien die daar binnen zijn gekomen. "Kijk, daar doen we het nou voor", vertelt Nicoline. "De dieren zijn gevonden toen ze heel klein waren. Het is natuurlijk super dat zij hier zorgen dat die dieren die eigenlijk gedumpt zijn een nieuwe plek krijgen."

Er staat inmiddels meer 3.000 euro aan sponsorgeld klaar voor het Dierenasiel. Maar ze hopen nog veel meer geld op te halen. "Tijdens de Rally kan er gewoon gestort worden. En alles gaat ook echt naar het dierenasiel." Morgenochtend gaat de Baltic Sea Rally dan echt van start.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
paperboy62    152

Bron: RTVNH vrijdag 29 juni 2018, 20:43

Zwagers rijden 'in helse rit' bijna 5 duizend euro bij elkaar voor dierenasiel

image.thumb.png.0ec3b7abbad933fb686236608a331c51.png

SCHAGEN - Het was af en toe een zware, maar de zwagers Hans Gouwenberg en Ramon van der Wal hebben hun monstertocht in een oude Jaguar dwars door Rusland goed weten af te ronden. Met de Baltic Sea Rally hoopten ze een hoop lol te beleven en daarnaast ook nog veel geld op te halen voor het Dierenasiel in Tuitjenhorn.

De mannen vertrokken 7 juni en kwamen 24 juni weer terug met 8500 kilometers extra op de teller van hun meer dan twintig jaar oude Jaguar. Ze hebben 11 landen doorkruist. Vooral de 1300 kilometer tussen Moermansk en Sint Petersburg hebben de mannen als 'hels' ervaren. De gemiddelde snelheid lag daar rond de 30 km per uur. De rit ging over wegen van gravel, kuilen en andere obstakels.

 

Vanavond konden de mannen een cheque overhandigen aan Christ Rodink van het Dierenasiel Schagen-Hollands Kroon. Ze kregen voor hun rit dik 3700 euro van hun weldoeners. Het bedrijf van Hans Gouwenberg heeft dit bedrag afgerond naar 4500 euro.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×