Jump to content

Roest aan Jaguar X308 2001


sjoerdk
 Share

Recommended Posts

Waarde forumleden, 

 

Wellicht geen hele vreemde constatering maar het valt mij op dat veel X308's, en dus ook die van ons last hebben van roest. De ene meer dan de ander, maar toch. Zojuist zijn bij onze, prachtige in Emerald Green gespoten 2001 4.0 V8 Sovereign beide voorschermen en ook de dorpels hersteld. Door mijn werk binnen de automotive is mij al een aantal keren ter ore gekomen dat de roest van binnenuit komt, en de mogelijkheid dus bestaat dat hetterugkeert. Wat kun je behalve het goed converseren van in dit geval de wielkastranden door middel van schoonhouden en in de was zetten nog meer doen om terugkeer van roest zoveel mogelijk te voorkomen? 

 

Uiteraard ben ik benieuwd of er meer forumleden zijn welke in het verleden al reparaties uit hebben laten voeren aan diverse delen van hun kostbare bezit. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

@Kees: je bent me voor. :wink:

 

Tja, helaas. Maar een roestbestendige X30x is toch een illusie. Hier in het dorp nog een hele tijd een 308 mogen zien. De laatste paar maanden groef het roestmonster zich wel heel enthousiast een weg door de wielkastranden.

Link to comment
Share on other sites

Vanaf oktober staat de Jag altijd in een verwarmde garage en wordt er per jaar nog maar maximaal 10.000 km mee gereden. Dit zal - welliswaar gedeeltelijk - de roestpreventie toch ook ten goede moeten komen... Komende week zal ik na het nu net uitgevoerde spuitwerk de auto nog een keer in de wax zetten - Autoglym HD, een aanrader! - en het schoonhouden van ook alle moeilijke plekken nog meer in de gaten houden.

Link to comment
Share on other sites

Mijn 308 heeft een Dinitrol behandeling​ gekregen (2012) waarbij alle wielkappen en binnenbekleding​ los is geweest. Geen roest te vinden. Is wel vanaf nieuw binnenslaper!

Na stomen en drogen volledig het binnenwerk en bodem behandeld.

Bij hoge buitentemperatuur loopt er af en toe wat tectyl uit.

Ik ben er blij mee. :-)

Link to comment
Share on other sites

"Vroeger", toen alles beter was en er geen electrische ramen waren, kon je deuren een anti roestbehandeling geven door ca. 1 cm boven de onderkant een gaatje te boren en met een spuitbus tectyl, voorzien van eeen slangetje, eens flink wat tectyl (damp) naar binnen te spuiten.

Zou dit met de huidige electronica in de deuren ook nog een goed idee zijn?

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij kan je wel wat tectyl in de deur laten lopen, bijvoorbeeld door de onderste gaatjes waarmee het deurpaneel vastzit. Moet je wel heel zeker weten dat er geen vocht in staat. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...