Jump to content

keesh

Moderators +
 • Posts

  16,005
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  299

Everything posted by keesh

 1. Staal van een X308 automaat. Filter van staal zit aan automaat vast, kost paar tientjes.
 2. Onderdelen bestellen lijkt zo simpel. Je besteld een filter voor je ZF4HP24 bak en je krijgt het juiste filter. Zo dus ook gedaan voor mijn XJS met ZF4HP24 bak, maar past dus niet, waarom? Omdat de ZF4HP24 bak niet zo goed paste in een XJS die nogal laag aan de grond staan en weinig bodemvrijheid hebben, heeft jaguar maar besloten om daar een andere carter pan onder te maken, een van een ZF4HP22(X300). Helaas heeft men dat bij Jaguar nooit goed geregistreerd en als je dus voor een XJS met AJ16 motor en ZF4HP24 bak een oliefilter voor de bak besteld je de verkeerde krijgt. Je krijgt dan van de meeste leveranciers een filter met aanzuigbuisje wat dan niet past. Dus een filter besteld in GB voor een X300 3.2 met onderdeel nr. LJM664. Ontvangen en wat denk je, de verkeerde. Dus weer wat emails verstuurd met foto's en ze gaven toe dat de verkeerde de deur uit gegaan was. Stom toeval waarschijnlijk omdat alleen onderdeel nummer had doorgegeven. Dus sturen ze de juiste en de ander hoeft niet terug(past wel in mijn X300). Vraag nog even om een paar foto's te maken van het te versturen filter, oké de juiste. Raymond heeft er inmiddels ook genoeg voor een ZF4HP24 bak. Voor een ZF4HP24 Voor een ZF4HP22 en (ZF4HP24 XJS)
 3. Nadere info komt zo spoedig mogelijk.
 4. Nu heb je Eric's twijfels weggenomen. Hij gunt jou dat stukje vla zeker niet.
 5. Vanaf 1957 bood Jaguar de XK150 aan als opvolger van de vorige XK140. Net als voorheen was er een Drop Head Coupé (DHC) en een Fixed Head Coupé (FHC). De 3,4 liter zescilinder lijnmotor met 193 of 213 pk werd overgenomen van de voorganger. Een handgeschakelde vierversnellingsbak, optioneel verkrijgbaar met overdrive, bracht het vermogen over op de achterwielen. Voor het eerst was er ook een automatische transmissie van BorgWarner beschikbaar als alternatief, waar vooral Amerikaanse klanten om vroegen. Een jaar na de première volgde de Open Two-Seater (OTS) als carrosserievariant, evenals de XK150 S als een krachtigere versie, die drie carburateurs had die 254 pk produceerden en snelheden tot 215 km/u kon halen ( 133,5 mijl per uur). In 1959 steeg de cilinderinhoud van alle versies tot 3,8 liter, waardoor de normale XK150 223 pk en de S 267 pk kreeg. Bovendien was de sportwagen een van de eerste in serie geproduceerde auto's die standaard was uitgerust met schijfremmen rondom. Er waren echter enkele klanten voor wie het ontwerp van de XK150 er niet vrolijk genoeg uitzag in vergelijking met zijn voorgangers XK120 en XK140. Anderen vonden dat de lijnen verouderd waren. Maar om die reden vroegen in totaal maar drie geïnteresseerden Bertone in Italië of er vanuit Engeland een nieuwe coupé-carrosserie op het chassis kon worden gerealiseerd. In voorgaande jaren had Bertone met zijn B.A.T. conceptauto's, en had tegelijkertijd wereldwijde erkenning gekregen. Nu, onder leiding van Franco Scaglione, werd daar een onafhankelijk voertuig gecreëerd, waarvan de technische basis op het eerste of tweede gezicht niet te zien was. Aan de voorkant bevindt zich een kleine ovale grill, die aan beide zijden wordt geflankeerd door platte, brede grillinzetstukken. Ronde koplampen en twee extra lampen zorgen 's nachts voor voldoende licht. Achter de voorwielen bevinden zich grote, geraspte luchtuitlaten. Het gebogen dak eindigt in een brede panoramische achterruit. Boven de kleine achterlichten gaf Scaglione kleine staartvinnen aan. De technische basis voor de auto was een Jaguar XK150 S met de 3,4-liter motor, die in augustus 1957 was voltooid en in september in Italië werd afgeleverd. Het is de tweede van drie exemplaren die werden gebouwd. Tot een paar jaar geleden stond deze auto bekend in het knalrood, maar inmiddels is er een restauratie uitgevoerd terug naar het originele zwart.
 6. Dan zal er vast weer wel ergens een storing of lampje gaan branden
 7. We sluiten dit topic af omdat we voor de duidelijkheid een nieuw topic hebben aangemaakt. NIEUW TOPIC
 8. Gaat het nu eindelijk weer eens lukken, een technische dag organiseren. Zulke dagen missen we gewoon als Jaguar/Daimler liefhebber. We hebben een nieuw topic aangemaakt voor de duidelijkheid. Voorlopige agenda, - Uitdeuken zonder spuiten, - Koplamppoetsen, - Lakverzorging, - Reparatie en uitleg over de CV met handzenders, - Koffie thee, -------------------------------------------------------------------- Technische gedeelten, - Spoelen van de motor (Nieuwe dienst en nieuwe behandeling), - Automaatspoelen en uitleg, - Automaatrevisie en (deel) uitleg indien er interesse voor is, - Brandstof en de problemen er van, - Injectorservice en uitleg, - Uitlijnen indien interesse, Alles kan en alles is mogelijk die dag, hebben jullie zelf nog een idee of verzoek dan nemen we dit mee. Eind deze week een uitgebreidere opgave van de indeling en de tijden etc. Gaat weer leuk worden!! Raymond Heb je belangstelling laat het hieronder weten met een bericht.
 9. Het geluidsfeedbacksysteem genereert een sportief, krachtig motorgeluid in het passagierscompartiment, bij hoge motorbelasting en snelheidsinstellingen, om de rijervaring te verbeteren... Het symposer-systeem wijzigt inductiegeluidsgolven van een specifiek frequentiebereik, bij bepaalde motorinstellingen, om het vereiste motorgeluid te produceren. Als je dit er allemaal uit sloopt zal het wel helpen
 10. keesh

  Kachelkraan

  Deze van een MK10 zal toch wel passen zeker. PART NUMBER: C43264 FITS MARK 10 420G & DAIMLER DS420
 11. ZO VER KOMT DE JAGUAR I-PACE IN DE PRAKTIJK. De Jaguar i-Pace zorgde eind 2018 voor een hoop reuring op de zakelijke markt. Het geheel elektrische model maakte door het bijtellingsvoordeel heel wat leaserijders enthousiast om nog even voor 31 december in te stappen. De winter confronteert EV-rijders met een kleine actieradius. Nu we bijna drieënhalf jaar verder zijn, kunnen we gelukkig een aardig beeld geven van hoe het met de actieradius zit bij mooie temperaturen. We reden hem echter ook bij temperaturen onder de 0 graden. Gelukkig hadden wij al in de zomer van 2018 een exemplaar een week te leen, in een vergelijkende test waarbij de i-Pace aantrad tegen een Tesla Model S 75D. Temperatuur 23 graden, rustig zomerweer, en toen kwam de auto met het accupakket van 90 kWh 330 kilometer ver op een lading. In maart 2020 stuurden we de Jaguar i-Pace op pad voor een actieradiustest met meerdere elektrische auto’s en bij die rit haalden we er 11 kilometer meer uit, het verbruik was daarbij 23,4 kWh/100 km. De temperatuur lag net onder de 10 graden Celsius. Een jaar later kreeg een Jaguar i-Pace nog lagere temperaturen voor de kiezen, in de vergelijkende test van de elektrische Jag tegen de BMW iX3 was het -5 graden Celsius en ging het verbruik van de i-Pace over de grens van 30 kWh/100 kilometer. Bij 31,5 kWh/100 km haalde de Jaguar nog maar 269 kilometer op een lading. We hadden toen een i-Pace die met drie fasen kon laden, bij de eerste batch kon de Jaguar dat nog niet. Snelladen kan tot 100 kW. 16 gebruikersreviews Alle zestien gebruikers die de bevindingen met hun i-Pace bijhouden hebben een EV400. Er is ook een EV320 geleverd, de auto met hetzelfde accupakket maar met anders afgeregelde software zodat het vermogen 320 pk bedraagt in plaats van 400 pk. De range van die versie is gelijk: 470 kilometer volgens WLTP. Een iemand merkt op dat er daadwerkelijk meer stroom in de auto moet dan de auto aangeeft via de boordcomputer. Vandaar zijn opmerking dat de praktijkrange tussen de 350 en 400 kilometer is. Wij meten het verbruik van elektrische auto’s aan de laadpaal. Bij zomerse vakantieritten met dakkoffer noteert hij een range tussen de 250 en 300 kilometer. (BRON)
 12. P0420 en P0430zou ook kunnen komen door een luchtlek bij de inlaat. Makkelijk te testen.
 13. Code P2610 wordt bij een S-type meestal veroorzaakt door een van het volgende: Een intern (Powertrain Control Module)PCM-probleem Een probleem met het PCM-voedings- of aardingscircuit Code P2610 is een indicatie dat de ECM/PCM niet kan detecteren hoe lang de motor is uitgeschakeld en dit is nodig om een rijcyclus voor de interne testmonitors te voltooien. Dit kan ertoe leiden dat de monitoren niet worden voltooid en dit zal de voertuigemissies mislukken. Code kan ook komen door lek in uitlaat kort bij sensors. Een PCM-reset wordt bereikt door de accukabels loskoppelen en ongeveer 30 minuten met elkaar verbinden.
 14. Compleet of een deel ervan?
 15. Blijf doorgaan, als alles vervangen is zal het misschien opgelost zijn. Als je dat zelf doet en de onderdelen zijn niet duur is het een optie.
 16. Waar moet je op letten als je een tweedehands elektrische auto koopt? Er zijn steeds meer tweedehands elektrische auto’s te koop. Vanaf 4 juni 2020 kun je €2.000 euro subsidie krijgen bij de aanschaf van een gebruikte elektrische auto. Maar hoe weet je of de batterij nog goed is? En welke auto past bij jouw rijgedrag? Wil jij een tweedehands elektrische auto kopen? Tweedehands elektrische auto kopen De tweedehands markt voor elektrische auto’s begint te groeien. Vooral modellen die vanaf 2010 op de markt verschenen, komen nu als gebruikte auto (occasion) beschikbaar. Ondanks dat de ontwikkeling van elektrische auto's in de afgelopen tien jaar hard is gegaan, zijn dit vaak nog goede auto’s. Elektrische auto’s zijn bijvoorbeeld minder onderhoudsgevoelig dan auto’s op brandstof, omdat de motor minder bewegende onderdelen heeft die slijten. Check de batterij Het belangrijkste onderdeel van de elektrische auto is de batterij (accu). Deze bepaalt hoe ver je met de elektrische auto kan rijden (actieradius of bereik). Alle oplaadbare batterijen kunnen na verloop van tijd minder elektriciteit opslaan en leveren, ook als ze niet gebruikt worden. Dit heet degradatie van de batterij. Ook de batterij van een elektrische auto neemt na verloop van tijd af in vermogen. Tips om de batterij te controleren Maak een flinke proefrit met de auto die je wilt kopen. Rijd het liefst een volle accu helemaal leeg en kijk hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Vergelijk dit met de werkelijke afstand die de auto kon afleggen toen hij nog nieuw was. Deze informatie vind je onder andere op ev-database.nl. Het verschil tussen de gereden kilometers en het bereik van de auto in nieuwstaat, zegt iets over de degradatie van de batterij. Als je niet de tijd hebt om de accu helemaal leeg te rijden, dan is het slim om een proefrit van 50 kilometer te maken waarbij je een stuk rijdt in de bebouwde kom, op de snelweg en een N-weg. Is de actieradius met meer dan 75 kilometer afgenomen? Dan kan de accu een punt van aandacht zijn en is het slim die uitgebreider te controleren. Stop tegen het eind van de rit bij een snellaadstation en test hoe snel de auto oplaadt. Op ev-database.nl vind je de snellaadtijd van jouw model elektrische auto toen hij nieuw was. Of kijk in de gebruikershandleiding van de auto welke (snel)laadtijd daar wordt genoemd. De laadtijd moet daarbij in de buurt komen. Als de snellaadtijd 2 keer (of meer) langer is dan de oorspronkelijke laadtijd, dan is dat een aandachtspunt. Let op: sommige oude modellen kunnen niet snelladen. Zoek uit of en hoeveel garantie er nog op de accu zit. Dit verschilt per fabrikant, maar meestal gaat dit om garantie tussen de 8 à 10 jaar of het rijden van 160.000 tot 180.000 kilometer. Controleer ook even welke laadkabels nodig zijn en bedenk of je thuis of in de buurt van je huis kunt opladen. Lees meer informatie over opladen. Vraag de vorige eigenaar Net als bij een tweedehands auto die rijdt op benzine of diesel is het bij een tweedehands elektrische auto verstandig om na te vragen hoe de auto is gebruikt door de vorige eigenaar. Omdat de afname in kwaliteit van de batterij ook sterk afhangt van het gebruik, kan dit je een idee geven hoe goed de accu nog is. Stel vragen over: Hoe vaak de vorige eigenaar de auto oplaadde bij een snellader. Hoe vaker, hoe slechter voor de accu. Het liefste heb je dat de auto minder dan één keer per week aan de snellader hing. Is de batterij vaak tot onder de 20 procent leeg gereden of tot meer dan 80 procent opgeladen? Waar stond de auto geparkeerd? Stond de auto vaak buiten? En zo ja, stond hij dan vaak in de volle zon? Warmte en kou zijn niet goed voor de batterij, het kan zomaar 1% extra vermindering van de batterijcapaciteit betekenen. Tweedehands elektrische auto kopen: de kosten Meestal is een tweedehands elektrische auto iets duurder dan zijn gebruikte brandstof broertje of zusje. Op basis van onderzoek van ING is de verwachting dat elektrische auto's die nu nieuw verkocht worden, over vijf jaar nog zo'n 40 tot 50 procent van de nieuwprijs waard zijn. Voor benzine- en dieselauto's is dit ongeveer 30 tot 40 procent. Subsidie voor gebruikte e-autoVanaf 4 juni 2020 kun je € 2.000 subsidie krijgen als je een tweedehands elektrische auto koopt. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees hier meer over de subsidieregeling voor elektrische auto's. Tweedehands elektrische auto kopen: garantie Onderling hebben fabrikanten afgesproken om voor 8 jaar of 160.000 kilometer rijden garantie op de batterij te geven (wat het eerste behaald wordt). De garantie houdt in dat de batterij vervangen wordt als hij binnen die periode minder dan 70% van het originele vermogen heeft.
 17. Het logische gevolg van prijsplafond, alles daarboven maken ze twee keer zo duur om schade te beperken. We worden weer gen****
 18. Als Jaguar lefhebber zit je soms ook te kijken wat in de toekomst interessant is, ook eentje waar je ook overal mee mag rijden. Een elektrische auto als occasion, het komt steeds vaker voor. Logisch, want het aanbod wordt steeds groter. De I-Pace is bijvoorbeeld ‘al’ vier jaar oud. De eerste test met de Jaguar I-Pace “Hoewel naam en uiterlijk misschien anders doen vermoeden, is de Jaguar I-Pace geen haastig aangepaste E-Pace, als reactie op het recente succes van een bepaalde elektrische autofabrikant uit de VS. Dit is de eerste van ongetwijfeld veel Jaguar-Land Rover-modellen die op een compleet nieuw elektroplatform gebouwd worden. Waarvan de beslissing tot conceptie reeds vlak na de komst van de Tesla Model S viel.” “Hier is hij er ‘al’ vanaf €80.000 nieuw, maar in de meeste landen zit de I-Pace nagenoeg op hetzelfde prijsniveau als het XJ-vlaggenschip. De wielbasis is ook nagenoeg gelijk aan die van de XJ en andere zakenlimo’s.” “De wielbasis is ook nagenoeg gelijk aan die van de XJ en andere zakenlimo’s. Terwijl de lengte en breedte meer in lijn zijn met de F-Pace. Alleen is die weer 10 centimeter hoger. Deze opmerkelijke maatvoering is een logisch gevolg van de onderliggende technische architectuur die wat wegheeft van een reusachtig skateboard. Met een vlakke bodemsectie waarin een 90 kWh sterk accupakket is verwerkt. Voor en achter hangen in subframes 200 pk en 348 Nm sterke synchroonmotoren met permanente magneet. Aan de voorkant zijn dubbele draagarmen aan het frame bevestigd, aan de achterzijde een multilink ophanging.” Een ruime occasion “Dat het met de beenruimte wel snor zit in een auto met drie meter wielbasis, spreekt voor zich. Daarachter volgt nog eens 656 tot 1453 liter bagageruimte, wat overeenkomt met een D-segment stationwagon als de Volvo V60. Met in de neus nog een klein bonusvakje van 27 liter. Door de breedte van 1,90 meter is het ook een volwaardige vijfzitter.” “Zonder driefasen AC-laadfunctionaliteit en een DC-snellaadcapaciteit tot 100 kW is de Jaguar geen grensverlegger. De achterliggende filosofie is dat tweefasen AC-laden tot 7 kWh ruimschoots voldoet om ’s nachts het gemiddelde dagelijkse gebruik bij te laden en dat het 350 kW supersnellaadsysteem van onder andere Porsche vooralsnog toekomstmuziek is.” “Met 100 kW kun je tot 100 kilometer per kwartier bijtanken aan zo’n Fastned 150 kW snellader en met 7 kW duurt het 13 uur voor je weer helemaal afgetopt bent. Ook met zijn dynamische prestaties laat de I-Pace niet direct de stoppen bij de concurrentie knallen. Uiteraard is 0-100 km/h in 4,8 seconden voor een crossover van 2133 kilo absurd snel en is een begrensde top van 200 km/h voor vrijwel iedereen ruim voldoende.” De Jaguar I-Pace als occasion Je vindt al een Jaguar I-Pace als occasion voor ongeveer €50.000.
 19. Staan er wel op e-bay. Maar dan moet je wel de afweging maken of het de juiste prijs is die je er aan wil besteden.
 20. keesh

  Bak spoelen Y / N?

  Niet echt maar het zal wel beter zijn voor de levensduur van de bak.
 21. keesh

  Bak spoelen Y / N?

  Was dus echt wel nodig.
×
×
 • Create New...