Jump to content

keesh

Moderators +
 • Posts

  15,671
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  271

Everything posted by keesh

 1. Wielkuipen zijn er ook al uit zeker? Heeft een XK8 geen remschijf koeling net als een X300?
 2. Jaguar XF10, de supercar met een machtige V10! Een afbeelding hebben we hier op het forum wel eens gezien Het had Ferrari’s en Lamborghini’s het leven zuur kunnen maken met zijn technologie uit de F1. Hij had het blazoen van de Britse autobouwer kunnen oppoetsen en het merk tussen de meest prestigieuze ter wereld verheffen. Helaas, de Jaguar XF10 kwam er niet... Het is op het Salon van Barcelona van 2003 dat Erwin Himmel, via Fuore Design, deze de Jaguar XF10 Concept voorstelde. Hij werd een tiental jaar na de XJ220 onthuld, de laatste supercar van het Britse merk. Die lange wachttijd kan verklaard worden door het feit dat dat model een flop werd! Maar nu wil Jaguar het grote publiek verleiden met technologie uit de Formule 1. De resultaten in deze discipline voldeden misschien niet helemaal aan de verwachtingen van het Britse merk (integendeel zelfs), maar de technische fiche was niettemin verleidelijk! De XF10 maakt gebruik van een volledig in carbon gebouwde structuur, een garantie voor lichtheid en stevigheid. Onder de motorkap vinden we een blok met een layout die destijds gebruikt werd in de F1: een V10! Met een cilinderinhoud van… 7 liter en zonder turbo, leverde hij 640 pk en werd hij gekoppeld aan een sequentiële zesversnellingsbak. De aangekondigde prestaties volstonden om de beroemde Italiaanse merken te doen beven: een top van 336 km/u en amper 3,8 seconden voor een sprint van 0 naar 100 km/u! Bij zijn voorstelling was er sprake van een eventuele serieproductie… maar helaas verdween de concept in de vergetelheid, ondanks een facelift het jaar erop!
 3. keesh

  Advies x300

  Er zijn er hier heel veel op het forum die er anders over denken, maar dat mag. Daar is al een TOPIC over
 4. keesh

  Advies x300

  Vlees uit de supermarkt is ook lekker maar van een topslager lekkerder
 5. keesh

  Advies x300

  afhankelijk van je rijstijl en veel of weinig stadsverkeer. 10L/100km is wel haalbaar met een 4.0
 6. keesh

  Advies x300

  E10 kan zeggen ze, E5 is beter. En een hobby mag best wel wat geld kosten. Je krijgt er veel voor terug
 7. keesh

  Advies x300

  Die 16 jaar dat ik mijn Jag in mijn bezit heb zijn de meeste jaren alleen maar beurtjes en nieuwe accu's en banden geweest wat betreft kosten. Vorig jaar wat las en spuitwerk en hoop dat het weer 16 jaar alleen onderhoud is en heel veel benzine
 8. keesh

  Advies x300

  225/60/16 vanaf €65,-
 9. keesh

  Advies x300

  oa: Schut, Soest
 10. keesh

  Advies x300

  ... en een 4.0 is in België niet zo in trek ivm belastingen.
 11. keesh

  Advies x300

  Kijk alvast naar deze filmpjes wat je tegen kan komen wat je niet ziet
 12. keesh

  Advies x300

  Ik denk, laten staan, tenzij je goed kan lassen. Is veel erger dan wat je daar ziet. Roest bij de achterruit gaat snel en geeft al snel lekkage. alleen goed aan te pakken als je de ruit demonteert. Maar van elke auto is wat te maken. Maar er kan nog zoveel aan de hand zijn dat het een (te) dure hobby word.
 13. Misschien iets langer stil gestaan dan normaal, vocht en condens met deze vochtige dagen. Een Jag heeft gewoon euro98(E5) nodig om probleemloos te rijden
 14. keesh

  Advies x300

  Een goede 4.0 voor verkoop zijn schaars en het zijn vraagprijzen
 15. keesh

  Advies x300

  HIER staat nog een mooie maar wel aan de prijs ...of DEZE is wat goedkoper.
 16. Als bescherming tegen roesten denk ik. Bij mijn X300 ook veel gebruikt.
 17. keesh

  Advies x300

  Koppakking lek bij een AJ16 4.0 motor , zou kunnen.
 18. keesh

  Advies x300

  - Roestvorming is normaal, maar er zit meestal meer dan wat je ziet. - Differentieel zal wel een keer vervangen zijn en waarschijnlijk vervangen door een van een 3.2 gezien toerental bij 120km/u - Olie verbruik kan natuurlijk en zeker wanneer er te dunne in zit, maar blijf opletten gezien koelvloeistof via dop. - Waterpomp denk ik niet. Misschien lucht in systeem. - Schade is te herstellen, kan samen met wat roestplekken herstellen. Zou ik pas doen als je de auto goed kent en goed bevind. Ik heb vorig jaar de roest aangepakt, auto 16 jaar in bezit. - Naar zijn vier schakelen doet hij eerder tenzij de bak in sportstand staat of de kick-down gebruikt. - Kleppendekselpakking is een kleinigheidje, nieuwe monteren en met de juiste kracht en volgorde het kleppendeksel vast zetten. Wat je er aan uit wil geven is aan jouw, prijs is bepalend.
 19. Is ook zo, dus een oplettende bezoeker ziet dat
 20. Dus ze hebben het later niet meer toegepast. Die anderen waren ook van begin '95.
 21. Was dat een vroege of en late uitvoering?
 22. Heb je dit al eens gezien op een AJ16 motor. Die van mij hebben het niet. Heb er al meersere gezien op internet.
×
×
 • Create New...