Jump to content

keesh

Moderators
 • Content Count

  13876
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  152

keesh last won the day on October 16

keesh had the most liked content!

Community Reputation

979 Toppertje

3 Followers

About keesh

 • Birthday 03/21/1960
 • Age 59

Contact Methods

 • Website URL
  https://klassiekerplein.nl/
 • Age 59

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Roosendaal
 • Hobbies
  Jaguar, Computer en mijn vrouw
 • Age 59

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Kees, woon in Roosendaal(NBr.)Sinds 2005 in het bezit van een X300 4.0 sovereign in de kleur Morocco Red Pearl en sinds eind 2017 ook een XJS Convertible Celebration uit de VS in de kleur Turquoise Pearl.
  Werk in de GWW sector.
 • Age 59

Recent Profile Visitors

5138 profile views
 1. Misschien is DIT een optie ?
 2. Ik zou beginnen met de tank leeg te rijden als er geen 98 benzine in zit en dan vol tanken met 98 benzine en stallen. In ieder geval geen E10. Ik zou de accu er in laten en een druppellader aankoppelen. Banden op druk maar op blokken is goed maar niet nodig volgens mij voor een half jaar. Remvloeistof en motorolie zou ik me geen zorgen maken. Dat is wat ik denk wat goed is. Misschien heeft iemand nog andere punten. Het is maar een half jaar., moet kunnen zonder problemen.
 3. Die stond op ebay maar is al verkocht. Zijn zeldzaam.
 4. Begrijpelijk, veel sterkte en hopen dat het weer goed komt of dat je ermee kan leven. Misschien een idee om als forum dit jaar eens iets anders te doen in de wintermaanden. Ik zit te denken om op een zaterdag iets te organiseren bij een Jaguar dealer(als er een bereid is) om eens de nieuwe Jaguars eens te bekijken en vooral gezellig samen te zijn met een lunch als afsluiting. Daarna eventueel nog ergens een bezienswaardigheid op auto gebied. Ik wil daar best aan meewerken zover dit voor mij mogelijk is.
 5. Kan wel degelijk correctief zijn maar wel na een grondig onderzoek vooraf door iemand die er verstand van heeft.
 6. keesh

  import USA kenteken

  Bij mijn XJS '96 uit de USA niets hoeven aan te passen. Alleen de koplampen omdat ze geen duidelijk lichtbeeld hadden. De USA koplampen hebben een ander lichtbeeld maar als deze nog duidelijk zichtbaar is dan kunnen ze gewoon blijven zitten.
 7. Je gaat naar een specialist die de bak spoelt en die kan je ook vertellen wat er mis is met de bak bij deze verschijnselen. Er zijn helaas heel veel mensen die een bak spoelen omdat ze er geld aan verdienen en verder niet zo veel weten van een automaat. Als je een automaat gaat spoelen moet je eerst weten wat de oorzaak is en als ze je dat niet kunnen vertellen kan je beter naar een ander garage gaan die het je wel kan vertellen.
 8. Jaguar Part No.CAC4617
 9. Als er iets is dat je aan BMW kunt overlaten, dan is het wel het ontwikkelen van een soepele verbrandingsmotor. De Duitsers hebben op dit gebied een naam hoog te houden, en doen niet moeilijk over verkoop aan derden. 'Next in line': Jaguar. BMW-motoren vind je in veel niet-BMW's: kleine fabrikanten als wijlen Wiesmann en Morgan maakten/maken gebruik van de machtige V8-blokken, maar ook auto's in grotere oplage, zoals de Toyota Supra, hebben BMW-power - zes- en later ook viercilinder - onder de kap. Volgens berichten in de Britmedia kunnen we vanaf volgend jaar ook Jaguar aan dit rijtje toevoegen. Zit er een nieuwe overname aan te komen? Op die vraag moeten we u het antwoord schuldig blijven, maar we achten het niet onmogelijk. Jaguar Land Rover (JLR) zit in zwaar weer, en BMW heeft met MINI al aanwezigheid op het eiland. Aan de andere kant: het was al eens eigenaar van Land Rover/Range Rover, en die combinatie was geen lang leven beschoren. Vooralsnog blijft de BMW-inmenging beperkt tot een motorendeal, en wel eentje voor de topmotoren. Immers: JLR heeft net een kraakverse eigen serie vier- en zescilinders ontwikkeld, dus die gaan ze niet overboord kieperen. De achtcilinder daarentegen is een ander verhaal. Van 5.0 V8 Supercharged naar 4.4 V8 Turbo JLR's topmodellen gebruiiken al sinds jaar en dag een machtige vijfliter V8 met Supercharger, een overblijfsel uit het Ford-tijdperk. Dit blok is weliswaar heerlijk om mee te rijden, maar niet superefficiënt. BMW's V8 is niet de jongste, maar de Duitsers hebben wel geïnvesteerd in de doorontwikkeling van het blok. In de X5 M50i stoot hij bijvoorbeeld 243-238 gr CO2/km uit, in ruil daarvoor krijgt de klant 530 pk en 700 Nm. In een Range Rover Sport SVR (575 pk, 700 Nm) ligt deze waarde op 298 gr CO2. En wellicht heeft JLR een mooie deal aangeboden gekregen voor de BMW V8, die is te tunen tot minimaal 625 pk - zoals te zien is in de Competition-versies van de M5, M8 en X5/X6. De Britmedia stellen: "It’s strongly rumoured that JLR sees BMW as a suitor to provide eight-cylinder motors in some of the group’s more potent future products". De eerste toepassing zou de sterk gefacelifte F-Type zijn, die volgend jaarbij de dealer staat: wellicht de 600 pk V8 in de R en de 625 pk sterke V8 in de SVR? Het is ook meteen een mooi moment voor Jag om de oude V6 in te ruilen voor een nieuwe zes-in-lijn. BMW en JLR kennen elkaar al van hun elektrische samenwerking, dit reeds gevestigde contact heeft een verdere verdieping van de relatie ongetwijfeld makkelijker gemaakt.(BRON:autobahn)
 10. Kan vies worden inderdaad. Viezigheid komt van vuil luchtfilter en van vochtige olieachtig gas uit carterontluchting. Deze zit bij mij niet meer op de inlaat.
 11. Reinigen heeft weinig nut. Branden vanzelf schoon, tenzij ze stuk zijn en een verkeerd mengsel verbrand omdat ze niet de goede waardes doorgeven.
 12. Een massa probleem. Draadverbindingen controleren en schoonmaken als nodig. Eventueel contactspray gebruiken bij de verbindingen.
 13. Ze noemen dat autolock en kan met een IDS (WDS) computer uitgezet worden. "Enable" and "Disable"😉
 14. Waarschijnlijk wel. Bij mijn X300 die ik al 14 jaar heb zijn de deuren nog nooit op slot gegaan uit zichzelf😉 Alleen met afstandsbediening of sleutel op slot te doen.
 15. Peilen op de juiste manier. Bij mijn Jags zit er nog een peilstok😉 Bij de S is daar een andere manier voor, via een van de pluggen in de bak maar weet niet precies welke of hoe .
×
×
 • Create New...