Jump to content

ArcticJaguar

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

ArcticJaguar last won the day on September 12 2021

ArcticJaguar had the most liked content!

Reputation

38 Beter

About ArcticJaguar

 • Birthday 10/10/1988

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Woonplaats
  Alphen a/d Rijn

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo! Toen ik als 7-jarige kennismaakte met het PC spel Need for Speed, zag ik een automerk dat de 25 jaar daarna altijd in mijn hoofd is blijven hangen: Jaguar. Zó mooi vond ik de auto, en hij racete (digitaal) ook nog eens lekker. Nu, 25 jaar later, ben ik eindelijk zo ver dat ik mijn droom uit heb kunnen laten komen. Ik heb in september 2021 een X300 uit '97 aangeschaft in het prachtige spruce green!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helaas moet ik me afmelden wegens een plotse verplichting waar ik niet onderuit kan komen. wens jullie veel plezier!
 2. Oef! Hoop dat je jouw probleem op kunt lossen! De mijne is gelukkig nog steeds trillingsvrij, dus denk dat het in mijn geval echt aan de banden lag. Merk trouwens wel dat mijn stuur niet geheel recht staat, dus er is in het verleden wel wat gebeurd met de auto (ongeluk?). Maar dat staat misschien helemaal los van het trillen.
 3. De nieuwe banden zitten er eindelijk onder! GLS heeft ze toch weer kunnen vinden ergens in hun depot... Kreeg nog wel de waarschuwing dat het monteren van 225/60/16 banden ipv de standaard 225/55/16 banden een impact kan hebben op de kilometerteller. Ik ben geen expert, maar die impact lijkt me vrij minimaal als ik er logisch over nadenk. Uiteraard de X300 even de snelweg op gejaagd. Tot de 130km/u gekomen op een stuk waar 100 de max was, dus wilde niet nog harder gaan. Maar hij bleef stabiel en trillingsvrij! Dus ik hoop dat het probleem hiermee wel is verholpen. Wat de monteur nog wel aangaf is dat de velgen wat krom getrokken zijn en dat er 'veel lood op zat'. Zegt mij niks, maar jullie vast wel? Hij had de zwaardere velgen achterop gezet en de lichtere voorop.
 4. Ja klopt. Banden voor zijn 10 jaar oud. De nieuwe hadden er al onder moeten zitten maar GLS heeft het voor elkaar gekregen 2 van de 4 bestelde banden kwijt te raken…. Ga bij montage vragen goed te balanceren en uit te lijnen. Heb ook de verkoper op de hoogte gesteld en mochten de nieuwe banden het niet verhelpen, kijken we samen verder. Voor nu rijd ik dan maar geen 120, want wil niks forceren. Dank voor het meedenken!
 5. Vandaag voor het eerst meer dan 100km/u gereden in de X300 toen ik ‘s avonds terug reed over de snelweg. Tot de 110km/u rijdt de auto als een zonnetje. Hij is stil, soepel, zweeft heerlijk over de weg (al had ik graag het stuur wel iets minder licht in de sturing gezien, maar ben misschien een wat zware stuurbekrachtiging gewend). De motor trekt netjes en accelereert ook prima. Voor je het weet rijd je 100km/u en dat nog comfortabel ook. Toen ik de 120km/u aantikte merkte ik echter dat de X300 best wel begon te ‘trillen’. Voelde het vooral onder mijn stoel en bij mijn voeten. Niet zo hard dat je ervan gaat klappertanden maar toch wel best merkbaar. Het was niet zo erg dat ik er expres langzamer van ging rijden en de auto bleef stabiel op de weg, alleen had eigenlijk gehoopt op hetzelfde comfort bij deze snelheid als bij de lagere snelheden. Is dat trillen normaal? Of moet ik op onderzoek uit?
 6. Als ik tegen die tijd echt een Jag heb doe ik graag mee! Dus met mini voorbehoud
×
×
 • Create New...