Jump to content

Herbert

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Herbert

 1. De software die ik gebruik is met dealer code/login en de hardware is een Mongoose met serial nummer. Ik gebruik ook geen software met een crack of wat dan ook, dus gewoon legitiem. Om te testen of het werkte heb ik HD Radio disabled in de software omdat dat hier toch niet gebruikt wordt, en in het menu van de radio is HD Radio weg. Het programmeren lukt dus wel, ook heb ik enkele foutcodes verwijderd. Op Ebay staan wel radio's en als je kijkt dan zijn alle radio's hetzelfde, het FM gedeelte loopt van 76.00 tot 108.00 MHz Japan = 76.00–95.00 MHz Europa = 87.50-108.00 MHz (100 kHz stappen) USA = 87.90-107.90 (200 kHz stappen) Als je kijkt naar het type nummer dan zijn die radio's allemaal hetzelfde naar ze moeten opnieuw geprogrammeerd worden. Bij 1 advertentie stond ook bij "THIS UNIT WILL NEED PROGRAMMING TO YOUR VEHICLE" Wat ik kan proberen is een andere radio uit een EU auto, met een beetje geluk hoeft die dan niet opnieuw geprogrammeerd te worden.
 2. Het klopt wat je zegt, nu ik hier op ga zoeken kom ik van alles tegen. Aangezien dat zo'n beetje alles overschreven gaat worden zie ik er van af omdat ik niet weet welke parameters/settings juist zijn. Ik ga niet verder experimenteren met een auto van 10k+ Ook ik ken mijn grenzen Hopelijk kan ik iemand vinden die het voor mij wil doen met de garantie dat het niet mis gaat. Als er hier iemand is dan hoor ik dat graag, het hoeft niet voor niets natuurlijk!
 3. Even een update.. De kabel en software heb ik binnen en dat werkt goed. Vandaag ben ik ermee aan de gang gegaan met mijn kameraad die service monteur is bij Iveco en ook dagelijks werkt met computers aan de auto's. De informatie en gegevens in de SDD software zijn enorm, wij zijn 3 uur aan het zoeken geweest om bij de goede radio instellingen te komen maar nergens is de regio te veranderen naar Europa. Ik vraag mij nu ook af of dat wel eens gaat, de auto is afgeleverd in Amerika en volgens mij zit daar hele andere software in dan in de EU versie? De complete history heb ik doorlopen vanaf 0km en heb wel 10 schermen gehad met foutcodes en problemen die de auto heeft gehad, er stond niet echt veel bijzonders in. In het afleverinformatie menu kon ik niets vinden over de radio, wel iets over het soundsysteem en diverse modules zoals HD Radio en DAB Radio etc.. Maar ik snap dat niet, de radio staat ook in verbinding met de canbus dus hij zou programmeerbaar moeten zijn, maar hoe? Als er iemand is die mij kan vertellen hoe ik bij de grondinstelling van de radio kan komen en eventueel met welke software dan hoor ik dat graag. De software die gebruikt is was SDD versie 160.04
 4. Als garagehouder kun je niet gaan werken met een clone SDD, en voor een originele betaal je dan de hoofdprijs. Maar als de clone bewezen goed is dan is het voor de hobbyist een uitkomst, je hebt ook clone's die je rechtstreeks in de vuilnisbak kunt gooien.. Aliexpress staat er vol mee
 5. Ik begrijp dat volkomen, ik ben geen specialist of dealer. Wat ik wel heb is ruime ervaring met het programmeren van eprom's en chips van andere electronica componenten en natuurlijk kun je dat niet vergelijken met een auto maar het basis principe is hetzelfde. 1: Zorg voor een backup 2: Zorg ervoor dat je genoeg spanning hebt en blijft houden (bij een auto is dat 12.5v of meer) 3: Ga niet experimenteren met gegevens/parameters/settings waarvan de werking onbekend is. 4: Tijdens het programmeren mag je NOOIT het proces afbreken Zo kan ik nog wel even doorgaan waar je rekening mee moet houden. De voornaamste reden waarom ik het zelf wil proberen is dat garages al minimaal 70,- per uur vragen en omdat er geen dealer in de buurt zit hier. Het gaat mij ook alleen maar om het radio gedeelte, de rest staat goed en daar blijf ik ook vanaf. Verder is het wel makkelijk om hem bij problemen daarmee uit te lezen omdat een huis tuin en keuken OBD scanner ook niet alle informatie geeft.
 6. Deze: https://www.ebay.nl/itm/223569021373
 7. Iedereen bedankt voor de reacties. Ik heb zelf maar een IDS/SDD gekocht, dit is ook voor andere dingen wel makkelijk Het kan een paar weken duren voordat ik het binnen heb, als het gelukt is dan laat ik dat nog weten.
 8. Na lang zoeken heb ik het gevonden, via IDS/SDD kan de radio om geprogrammeerd worden. Als ik er een andere radio in ga zetten dan heb ik hetzelfde probleem omdat er ook een aanpassing moet gebeuren aan de software van de auto zelf. Het schijnt nogal risicovol te zijn want je kunt je auto om zeep helpen. Nu zoek ik iemand die het kan doen voor mij. Het wordt uiteraard betaald!
 9. Sorry dat was het ook niet, dit gaat over dab Mijn probleem is AM en FM De jaguar dealers weten het ook niet, toevallig had ik het over dab en ze zeiden dat bestond in 2009 nog niet.. dus ze zijn goed op de hoogte daar ????
 10. Dat is het wel zie ik, ik kan het land wel wijzigen maar zie geen dab Ik kan pas vrijdag weer kijken want ik ben met de vrachtwagen onderweg. Bedankt zover..
 11. Bedankt voor het antwoord Keesh, ik ben er ook bang voor dat dat moet. Wat ik wel weet van andere radio's is dat er na een wijziging een reset nodig is voordat het zichtbaar wordt. Ik kan ook niet vinden hoe je hem kunt resetten, ik las ergens de aanknop+tuning knoppen vast blijven houden en dan krijg je een popup melding in het scherm of je hem wil resetten maar dat werkt niet.
 12. Hallo, dit is mijn eerste post op dit forum en hoop wat informatie te vinden en natuurlijk ook anderen te helpen met wat ik weet over Jaguar's. Ik heb een XF uit 2009 die is ingevoerd uit de USA en de radio die staat nog op de Amerikaanse frequentie instelling. Op MW is het 1600, 1610, 1620 etc.. 10kHz raster, in Europa is het 8kHz Op FM is het 96.10, 96,30, 96.50 etc.. 20kHz raster, en 96.20 pakt die niet. Ik heb taal op Dutch staan, andere talen heb ik ook geprobeerd maar dat mocht niet baten. Wat ik wil is dat de regio code naar Europa wordt gezet. Wie kan mij verder helpen? Mvg, Herbert
×
×
 • Create New...