Jump to content

Jop02

Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jop02 last won the day on February 27

Jop02 had the most liked content!

Reputation

17 Goed

About Jop02

 • Birthday 05/23/2002
 • Age 19

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Akkrum

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben Jop, 18 jaar, en woonachtig in Friesland. Momenteel studeer ik Hbo werktuigbouwkunde (HTS) in Zwolle. En ik ben bezig een Jaguar 420 te restaureren.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nee niks draait, enkel de klem. Ik zal de komende week er geregeld kruipolie op spuiten en aan het einde weer eens proberen. Bedankt alvast voor de tip!
 2. jahaha misschien dat het zo simpel was toen de jag nieuw uit de fabriek kwam rollen, maar nu zit dat ding echt moker vast
 3. volgens mij is alles los... of zou het helpen de motor iets rond te gooien?
 4. Gatenkaas aan het maken... Is het overigens normaal dat de distributor heel lastig te verwijderen is? Na het losmaken van de "slangenklem" zou deze er toch redelijk makkelijk uit moeten komen?
 5. Update: Ik heb gelukkig niks aan het ongeluk over gehouden. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om met de jag bezig te gaan. overigens nog wel een doos onderdelen ontvangen
 6. De laatste foto is van mijn velg links voor...
 7. Er is inderdaad een beetje vervorming, maar eerst het las apparaat instellen enz. ik ben redelijk tevreden over hoe het is gegaan. Vrijdag had ik ook de eerste bestelling binnengekregen van SNG Barratt. De carburateurs kan ik nu in elkaar gaan zetten en eventueel de auto starten. Ik zou afgelopen vrijdag ook nog een rondje randstad doen, even langs Steef Rutten (420G expert) en wat onderdelen ophalen bij Herman Hulshof. Echter had ik de avond ervoor een zware frontale aanrijding. Wonder boven wonder ben ik er vrijwel ongedeerd vanaf gekomen door het engeltje op mijn schouder en de veiligheid ingenieurs die de Renault Espace hebben ontworpen. De meid in de Seat is er wonder boven wonder ook zeer goed vanaf gekomen, gisteren samen het aanrijdingsformulier ingevuld. Ik heb de komende weken nog een aantal hertentamens dus na die tijd ga ik weer aan de jag bezig. https://noordernieuws.nl/friesland/auto-vliegt-over-de-kop-bij-frontale-aanrijding-op-n392-bij-terwispel-114271/ (De meid in de Seat had 1 pilsje op, 1 teveel voor een beginnersrijbewijs...)
 8. 1 carburateur schoongemaakt welke nu wacht op de rebuild kit. De andere laat ik nog even in elkaar voor het geval ik moet afkijken. Ook begonnen aan het laswerk. Eerste keer dat ik aan een auto las dus het begin was zeer matig.
 9. Ah bedankt! dat verklaart het.
 10. Dashboard is er inmiddels uit, alle draadjes & slangetjes netjes gemarkeerd. Ondertussen een verlanglijstje gemaakt bij sng barratt. Ook kwam een oude schade reparatie uit de jaren 70 a 80 aan het licht, bijna een centimeter dikke laag plamuur verwijderd. Weet iemand ook of de Jaguar 420 ooit met een anti roll bar op de achterwielen kwam? de mounts zijn er in ieder geval wel voor.
 11. Ik vond het al vreemd maar wist niet zeker of het een feature of een flaw was. Ik zal ze rebuilden en een tijdje in de benzine leggen, kijken of ik de flaw niet erger heb gemaakt. Heeft iemand ervaring met de seal kits van sng barratt? voor €620 is daar een full body kit te verkrijgen, wat ik eigenlijk best prijzig vind.
 12. Is het trouwens normaal dat de floats vloeistof in zich hebben? Mijne klotsen namelijk...
 13. Bedankt voor de tip! Was eigenlijk van plan 2 paar rebuild kits te kopen maar als in de service kit ook alles zit scheelt dat toch weer een paar duiten.
 14. Vandaag de carburateurs eraf gehaald, zijn vies dus ik zal ze ergens proberen te ultrasoon reinigen. Ook extra gaten gevonden achterin de wielkasten, ziet er lastig uit om dat dicht te maken.
 15. De bodem is op de plekken die de vorige eigenaar al heeft aangepakt helemaal gaaf. Zo ook de scuttle vent, enkel oppervlakte roest... Denk dat ik erg veel geluk heb gehad qua roest, alhoewel er nog een paar leuke plekjes zitten rond de voor en achter ruit.
×
×
 • Create New...