Jump to content

AartM

Forum Donateur
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AartM

 1. AartM

  Navigatie DVD

  Ik heb in 2020 hier een dvd set besteld, die goed werkt en up to date was https://www.eunavmaps.net. Was toen €42.
 2. Gisteren naar die film geweest, worden ook aardig wat landrovers in de prak gereden. De film is geen typische Bond film, maar wel ok om te gaan zien.
 3. Als je een beetje handig bent zelf doen. Hier verkopen ze colourant in jaguar kleuren die heel goed dekt https://www.furnitureclinic.co.uk/leather-colourant, kan ook op vinyl onderdelen.
 4. Bij het openen van mijn cabrio “kreunt” het mechanisme in de eerste stap waar de klemmen loskomen en het voorste gedeelte iets omhoog komt. Bij het sluiten het zelfde. Heeft iemand ervaring met het smeren van het sluit mechaniek?
 5. Kabel was er afgelopen en had zich om de spoel gewonden, geknakt en niet meer te redden.
 6. Bedankt voor je reactie, jaguar zegt dat ze ze ook nog hebben liggen. Ik ga morgen de boel open maken, ik heb een service manual waarin het beschreven wordt dus moet wel lukken.
 7. Het raampje achter aan de passagiers kant in mijn X150 conv gaat niet omhoog. Na een paar keer kap open dicht kwam het raampje een stukje naar boven. Ik hoor een ratelend geluid dus de motor loopt wel. Is er dan een kabel afgelopen? Heeft iemand ervaring met dat zelf repareren? Er staat wel een filmpje op Youtube, maar dat is niet erg duidelijk.
 8. Conversie van zwart naar walnut klaar, een houten pookje in de orginele vorm lijkt niet te bestaan.
 9. Ik hoor een piepende geluid dat achter het dashboard kastje vandaan lijkt te komen, ik denk een versleten lagertje want het komt meestal voor als ik een bocht naar rechts maakt. Soms ook hoorbaar als motor uit maar contact aan is. De verwarming fan harder of zachter heeft geen invloed. Kan dit de fan zijn van de AC temperatuur voeler of zit die achter het stuur?
 10. Pookje nog niet. Ik heb nog de leren met R logo.
 11. Ja inderdaad van Myrtle, moet nu de zwarte achterkant nog Slate Blue maken.
 12. Ik heb een van de 2 kleine panelen er af, maar het is meer slopen dan netjes verwijderen. Heel erg vast geplakt wat met de heat gun maar iets los komt, en met 6 haakjes die afbreken. En je trekt ook de stuur verwarming mee die in de lijm zit. Dus over naar plan B, houten stuur.
 13. Ik heb een geheel houten stuur al liggen, gekocht voordat ik die man had gevonden die onderdelen kan fineren. Maar ik vind de leer/ hout combinatie het mooist, dus dat eerst proberen met geheel hout als fall-back.
 14. Het plan is om de zwarte panelen te laten fineren als ik ze er af heb, ik heb dus geen voorbeeld. Een tip die ik ergens las was om met vislijn of floss de lijm lost te krijgen, ga ik proberen.
 15. Hoi Leonneke, bedankt voor de tip, en ik heb net even gezocht in online catalogues, in tegenstelling tot de andere trim delen lijkt het erop dat die op het stuur niet los zijn verkocht. De sturen worden inclusief de trim delen geleverd. Van andere fora weet ik dat het anderen is gelukt, dus het moet mogelijk zijn, maar zoals je zegt, ga ik het niet blind eraf trekken. Wordt vervolgd.
 16. Ik ben de zwarte panelen in mijn 2007 XKR aan het vervangen door walnut. Bijna klaar, ik moet alleen de panelen die op het stuur zitten nog laten doen. Echter, ik krijg ze er niet makkelijk af. Met een fohn geprobeerd, nu kan ik aan de zijkant het iets op tillen en zie dat het leer niet door loopt maar op de rand van de panelen lijk te zijn vast geplakt. Ik durft niet verder te gaan uit angst dat het leer dan ook helemaal los komt en ik het niet meer strak erop krijg. Iemand die ervaring heeft met het wisselen van de panelen op het stuur?
 17. Dat zou mooi zijn, ik bel ze over een paar weken.
 18. Bedankt voor de reacties, ik ga op zoek naar een specialist in de buurt van Amsterdam die de software kan updaten. Die specialist die in Amsterdam zelf zit gaf vorig jaar aan dat zij dat niet kunnen toen ik een probleem had met een stoel. Ik kwam toen bij de dealer terecht voor €150 per uur.
 19. Mijn adaptive cruise control in mijn 2008 XKR conv werkt over het algemeen goed, alleen als er dicht voor mij plotseling een auto van rijstrook wisselt, krijg ik de melding DRIVER INTERVENE, hetgeen normaal is, wat niet ok is dat de cruise control dan niet meer aan wil, krijg melding CRUISE NOT AVAILABLE. Pas na auto uitschakelen werkt het weer. Iemand een idee wat hier aan de hand is? En is de cruise control te resetten terwijl je rijdt?
 20. Via marktplaats zijn DVDs te koop die redelijk recente kaarten hebben, ik heb ze gekocht bij EUNAVMAPS.NET voor €42. Werkt goed.
 21. AartM

  Navigatie update

  Ik heb een set van 4 cd’s besteld bij EUNAVMAPS.NET voor €42. Kwam na 4 dagen binnen. Eerste snelle check laat zien dat oa A9-A1 verbinding en de A1 afslag naar Almere overeenkomen met de nieuwe situatie. Sofar so good.
 22. AartM

  Navigatie update

  Ik ben zelf ook op zoek, zover ik heb kunnen ontdekken is de laatste officiele dvd van 2013-2014. Er zijn bedrijven die nieuwere versies aanbeiden, zoals deze https://www.eunavmaps.net/dvd-jaguar-navigation-map-xf-xk-europe-update--2019-2020-90-p.asp, maar ik heb geen idee of dat echte updates zijn en of ze werken. Iemand ervaring?
 23. Ik wil het piano zwarte dash in mijn my 2008 XKR vervangen door houtfineer. Ik heb dit niet op het web kunnen vinden, iemand tips waar ik dit zou kunnen vinden?
×
×
 • Create New...