Jump to content

cage

Club Donateur
 • Posts

  912
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Everything posted by cage

 1. Had ik in het begin al gedaan, was ik voor nix naar Heinkenszand gereden! Nou ja voor niks ...
 2. Heb ik al doorgeven dat ik helaas moet afhaken? Zo niet, dan bij deze. Mijn baas moet echt beter gaan plannen! Reisje India vlak na een technische dag ... inacceptabel
 3. Ik ben het eerlijk gezegd glad vergeten (excuses), de laatste weken is het een gekkenhuis geweest en dat zal nog wel even doorgaan.
 4. Ga pas 18/11/22 naar india, dus ik kan gelukkig gewoon meedoen
 5. 2 oktober a.s. houdt de Lionsclub Doesburg een rally, misschien ze anderen er ook in geïnteresseerd. Hier kan je e.e.a. "naslaan": https://doesburg.lions.nl/“ijzersterk-op-weg”-rally
 6. Waarschijnlijk moet ik afzeggen, is nog niet zeker, want de kans bestaat dat ik 12 dagen naar India ben in november ...
 7. Ik rijd al 42 jaar zonder ... een paar jaar geleden werd ik daarvoor bekeurd, reden die werd opgegeven: Als u wordt aangereden en ernstig letsel oploopt of sterft, kan de bestuurder van het andere voertuig (poging tot) moord opgelegd worden. Toen ik zei dat ze dan misschien hun kop uit hun telefoon moesten halen, of stoppen met hun tablet te spelen en op de weg te letten, kreeg ik alleen een pissige blik toegeworpen. Persoonlijk vind ik dat iedereen zelf moet bepalen of ze hem omdoen of niet.
 8. Ik vraag me af of het veel zal uitmaken, Marc. Uiteindelijk krijgt de cd-speler toch een "klap", want de schokken van een auto zijn voor iets als een wisselaar niet op te vangen. Ik ga er gemakshalve maar vanuit dat de fabrikant rekening heeft gehouden met de schokken die een wisselaar/speler in een auto heeft te verduren. Wat ik wel altijd deed: Een kopie van m'n CD's gebruiken in de auto. Dan was het origineel niet kapot als er iets fout ging en hoefde ik alleen maar een nieuw kopietje te trekken Uiteindelijk resultaat in de bagagbox:
 9. Cruise control vervangen bij een XKR (b.j. 1996) is redelijk recht toe recht aan. De voorbereidingen kosten alleen wat tijd. Zet de auto op de brug, of op een bok - zoals ik - en verwijder het rechter voorwiel. Verwijder vervolgens de liner van de wielkast die zit vast met een aantal plastic moeren en druk pinnen. Draai de (10 mm) zelfborgende moeren los van de unit (rode ovalen) Maak de kabelboom los (plastic retainer mollen - later vastzetten met een tie-wrap - dat gaat het makkelijkst als je de unit los hebt van de caroserie (groene ovaal) Maak de overdruk slang naar het expansievat los (blauwe cirkel). Om de unit eruit te krijgen moest ik de dop van het expansievat ook loshalen (beige ovaal) Zet de twee twee vacuum slangetjes over op de T-stukken. Beide hebben een aparte diameter, dus je kan niet de fout ingaan met overzetten, of het past niet, of het is veel te groot. (paarse lijnen) Monteren is het omgekeerde van demontage. Als je de tijd hebt en je moet wat aan je koplampunit doen, dan is dit het uitgelezen moment, want met de wielkastlining eruit kan je mooi bij de torxschroef waarmee de unit vastzit binnen. het spatbord. Zo niet, vastzetten, wiel d'rop, moeren vastzetten bok eronderuit, moeren aanhalen met een momentsleutel (dat doe ik tenminste) en testritje maken.
 10. Dichtbij huis? Waarom heb je dan zo'n ding op vier wielen ........?
 11. Al mee bezig, Leonneke.
 12. Heb je al achter de bekleding van je eigen achterbak gekeken?
 13. Bedankt Hans, Eerlijk gezegd kijk ik zelden of nooit bij Barrat, omdat ze stervens duur zijn en ik hun website lastig vind te navigeren. Ik zoek in de beschikbare catalogie, ebay, Jaguar fora, leveranciers van tweedehands onderdelen en daarmee houdt het eigenlijk op. Ik denk dat ik met kunst en vliegwerk de wisselaar in het rek ga monteren. Als ik telkens onderdelen heen-en-weer moet sturen, dan kost het me meer aan porto dan een hoeklijn alu van 3x3x30 cm en een paar parkers. Indien ik m'n type en bouwjaar opgeef, verwacht ik dat de juiste onderdelen geleverd worden. Dit onderdeel is niet iets waarvan ik zeg dat het imperatief is om het juiste onderdeel te hebben, omdat je het risico loopt dat iets daardoor niet werkt, dus accepteer ik het maar voor wat het is, want ik kan ermee uit de voeten.
 14. Bedankt Leonneke. Hmmm, ziet er anders uit dan de mijne ... zal morgen een foto maken van wat ik heb. Lijkt incompleet. Dat wordt groningen bellen als ik gelijk heb.
 15. En dan moet je een clausule over bodemverontreiniging opnemen in je vekoopcontract als je ooit je huis verkoopt
 16. Dat zou ik zeer zeker opprijsstellen Leonneke. Waarschijnlijk kan ik het daarmee oplossen. Heb vandaag ook de bekleding voor de rechterkant uit de US ontvangen met uitsparing voor de wisselaar. Zou ik dat deze week mooi inmekaar kunnen prutsen.
 17. Toen ik mijn XKR kocht zwierde de CD-wisselaar door de achterbak. Inmiddels heb ik een tweedehands "rack" gekocht om het vast te zetten, maar het ontgaat mij volledig hoe ik de wisselaar in het rek moet hangen. Heeft er iemand foto's of een beschrijving het geval te installeren?
 18. Jah, beetje lullig na al het gezeur over evenmenten die niet doorgaan etc., etc. Het is juist een mooie omgeving om te toeren (heb er zelf 14 jaar gewoond), kom er nog regelmatig en neem vaak andere routes binnendoor
 19. Dan zoek ik nog een bijrijder ... in m'n uppie zie ik het mezelf niet doen! Diegene met wie ik het gepland had vond een familiereünie belangrijker. Hoe kom je d'r op!?
 20. Misschien een ietwat late reactie op dit onderwerp (van het net): Kills your own forum Misschien is het niet iedereen bekend maar Tapatalk heeft in het verleden herhaaldelijk fora gekopieerd op hun eigen site zelf de baten van advertenties binnen te krijgen. Daarnaast is het zo dat Tapatalk zich maar weinig aantrekt van de Europese privacywetgeving wat ook gevaar oplevert voor jou als gebruiker. Support je je eigen forum dan adviseer ik deze app niet te installeren of te verwijderen
 21. Als ze 2035 willen halen, mag het hele ambtenaren apparaat en alle politici wel op de fietsgenerator gaan zitten om wat electra op te wekken, d.w.z. na het zwart/blauw maken van alle weilanden, het aanleggen van kunstbossen her en der en natuurlijk niet te vergeten nog wat atoomcentrales voor het afval ten behoeve van de kindskinderen en daaropvolgende generaties Ze moeten bij Jaguar vooral doen wat ze niet laten kunnen. Laten we eerlijk zijn: Een vijfdeurs Porsche bestaat uiteindelijk ook
 22. En, de factuur ooit nog gekregen? degeinteresseerdedashboardopknapper
×
×
 • Create New...