Jump to content

Stooftaker

Members
 • Posts

  180
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Stooftaker last won the day on September 10

Stooftaker had the most liked content!

Reputation

116 Toppertje

1 Follower

About Stooftaker

 • Birthday 03/24/1974

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Vlijmen
 • Hobbies
  Auto's Car Audio (Sound Quality! ) Hardlopen (trail en obstacle) geluidskwaliteit jureren (international headjudge sound EMMA)

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben Jeroen Stoof, 46 jr jong 3 dochters en een Daimler Sovereign 4.2 uit 1982 als vervanger van de Citroen XM die ik bijna 12 jaar heb gereden.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rubber dopje op plaat 1 en 2. op 3 mooie nieuwe radiateur. op 4 nieuw plekje voor de condensator.
 2. Vandaag even snel een rubber dopje gehaald voor in de radiateur. Dacht dat ik al een nieuwe had, maar kennelijk niet. en de oude lekte dat het een lieve lust was. Hoe dan ook, de meeste sapjes zitten erin, zou er van t weekend iets moois kunnen gebeuren?
 3. Datgeloof ik na bijna een half jaar!
 4. Vacuum alles aangesloten en daarnaast is de versnellingsbak weer terug geplaatst en de aandrijflijn. er komt aardig schot in. dus ook de vol geladen accu is terug naar Daimy gebracht en ben ik even wat bakolie wezen scoren en koelvloeistof. komende week worden de laatste slangen gemonteerd en gaat het gehele verdere front er weer op inclusief de nieuw gemaakte radiateur. de condensator die normaal op het blok gemonteerd zit krijgt gelijk ook een nieuw plekje op het zijscherm, we kunnen er nu nog makkelijk bij. dan zal het volledig rvs uitlaatsysteem ook eronder gebouwd kunnen gaan worden. daarna kan madam afgevuld worden en kunnen we voorzichtig gaan denken aan starten voor de eerste keer. spannend!
 5. Ja van alles aanwezig daar, daarom ook de wens het goed te doen. met de linkjes ga ik een eind komen. De dank is wederom enorm!
 6. Super Hans dank! toevallig nog meer info beschikbaar aangaande het vacuum systeem aan motorzijde? na demontage van de motor bleek dat er aardig amateuristisch gehobbyd was in het motorruim met diverse losse componentjes. Dan is het ook niet gek als dingen geen sjoege geven. Maar zoals het nu gaat gaat het lekker, heb straks een ongeveer volledig gereviseerd blok erin liggen en alles fris en fruitig.
 7. Zie nu dat de foto’s enigszins door elkaar gehusseld zijn. de laatste foto is mijn eigen Daimy met idd nieuwe kachel kraan. het gaat om foto 2 heeft iets met vacuüm van doen maar wat?
 8. Mooie stap vandaag! en een vraag, iemand schema’s in bezit van het vacuüm systeem? En idee wat het onderdeel op de foto is en wat het doet?
 9. De waterpomp is nog in uitstekende conditie hebben we geconstateerd, dus daar (gelukkig) geen extra investering nodig . blok is weer verder opgebouwd en vandaag heb ik ook de laatste in mijn schuur liggende onderdelen gebracht, het hitteschild van rvs en de uitlaat. ook olie en een extra filter voor verversen olie na de eerste kilometers! het schild paste helaas niet, dus daar komt een aanpassing op. maar niet getreurd, na een aantal maanden onder zeil te hebben gestaan mocht Daimy eindelijk het daglicht weer aanschouwen, en is ze verplaatst terug naar binnen op de brug!
 10. Blok begint steeds meer vorm te krijgen. wel ff nog wat nieuwe spulletjes scoren.
 11. Klepdeksels en kop zitten vast en de ontsteking staat juist ingesteld beetje jammer dat er van 1 van de nieuwe verchroomde moeten de schroefdraad niet goed is, en dat er 2 schroeven missen voor de klepdeksels, maar dat is al geregeld komendecweek worden alle “randzaken” op het blok geschroefd met verse pakkingen, er begint licht te gloren aan hervormde van de tunnel
 12. Helemaal. Correct verwoord. maar met de handleiding denk ik dat het gaat lukken, zal even testen zijn om ontsteking op juiste plek te hebben, en dan gaat inderdaad de carterpan er pas op.
 13. Kleppen zijn gesteld nadat ze allemaal waren vervangen de poorten gepolijst of de kleppen gezet hoe je het noemen wil. Inlaat was alles ok uitlaat nieuwe klepstelplaatjes voor gescoord met kans de mooie E type die binnen stond ff te bekijken. begint zowaar weer op een blok te lijken!
×
×
 • Create New...