Jump to content

SirJasper

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Amsterdam

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Van Rover, naar MG, naar Jaguar

Recent Profile Visitors

65 profile views
 1. Hi Stoof, Leuk, toevallig heb ik een soortgelijke zoektocht gehad afgelopen maand. Zoektocht alleen al is leuk. Deze is hier alleen geeindigd in een X358 :). Niet flauw bedoeld, maar heb er serieus tijd in zitten. Als je echt een in goeie staat wil (uitgangspunt geen roest en bak/motor ok), kom je vaak wel uit op een bedrag boven de 10.000,- Zelf heb ik bv erg getwijfeld over een Daimler Double Six in Genderen, deze kwam als beste uit de bus, en lijkt qua prijs nog interessant ook. Indrukwekkende onderhoudsgeschiedenis zat er namelijk bij, langdurige eigenaar en ongeveer 13 jaar geleden is de auto al gerestaureerd. https://www.autotrack.nl/a/daimler-double-six-benzine-1992-46871861
 2. Heren, volgens mij heb ik gisteren gezondigd. Omdat ik een Series 3 als niet techneut toch wel eng vind, heb ik ook proefritjes gemaakt in een X308, en X358. En vooral die laatste maakte net even te veel indruk. Moet de inruiler nog even laten zien, maar in principe heb ik de onderstaande gekocht... https://www.autotrack.nl/a/jaguar-xj-benzine-2007-49977454 Voor zover ik kan zien een erg nette wagen; geen afwijkingen kunnen ontdekken, langdurige eigenaren gehad, acceptabele km stand, onderhoudsgeschiedenis up to date en lijkt ook een betrouwbaar bedrijf. Toevallig een bekende auto hier?
 3. Hahaha. Dat zou een hoop verklaren.
 4. Heb inmiddels in deze een rondritje mogen doen, en moet zeggen; spreekt aan. Blijkt twee eigenaren te hebben gehad, waarvan de laatste 22 jaar. Complete onderhoudsgeschiedenis, inclusief complete restauratie. Wel wat kleine zaken; portierramen die niet open gingen, spigels die niet bewogen, etc. Geen enkele vorm van garantie overigens. Daarbij bleef de verkoper (beste vent, maar wel van het type oppervlakteverkoop) roepen dat er vast een knopje in de auto zit die daarvoor zou worden. Zegt jullie dat iets? Daarnaast was er nog wel een knopje dat niemand kan verklaren: op het middenconsole/armsteun. Daar zitten 4 knopjes voor de ramen, 1 voor het dak, maar daarboven nog eentje die ik vaak op fotos voorbij zie komen. Jullie een idee? Ondertussen begin ik wel te twijfelen of ik een tussenstap moet aanbrengen in mn ambitie. Oftewel, een X308 moet overwegen qua betrouwbaarheid.
 5. Bedankt voor de leesvoer! Vooral de opmerking over dat de laatste generatie V12's als meest betrouwbare worden gezien. Dat 6.0 liter verhaal viel mij ook al op (naast een jaguarstuur in een daimler, maar dat terzijde); ook RDW geeft netjes 5.3 aan. Dus denk dat de verkoper iets te verkoperig is.
 6. Bedankt voor de feedback over E&R, en van Aaldering. Heb de eerste al even gebeld, en gevraagd hoe hij tegen deze auto aan kijkt als t op daily driver aankomt. Antwoord was wel humor: ''5 of 6 duizendjes en dan is hij wel goed". Kwam op internet ook deze tegen, die sprak wel erg aan ook, dus ga donderdag maar eens een proefritje doen en eens kijken: https://www.autotrack.nl/a/daimler-double-six-benzine-1992-46871861 Kreeg een verhaal van de verkoper dat deze auto 22 jaar van de familie Fentener van Vlissingen is geweest. ben benieuwd!
 7. Bedankt voor de tip. Erg gaaf om zo de belevenis/geschiedenis te lezen. Je naam viel me trouwens op, tot 4 jaar geleden heb ik privé alleen maar Rovers gehad; 600, 800 en 75's.
 8. Bedankt voor de tip, vroeg me al af hoeveel geld ik ongeveer aan moet denken qua onderhoud. De grijze XJ laat ik voor nu even voorbij gaan. Erg mooi ding, maar wil me eerst richten op een variant met geen- of bijna geen- roest. Mooi he, als een auto net niet in het parkeervlak past
 9. Goed om te weten, dan is een series III toch een goeie keuze blijkt.
 10. Goed advies :). Had al even gebeld naar nummer 2, schijnt in goeie staat te zijn, maar heeft naar zeggen 5 a 6000.- euro extra nodig om de lak weer strak te krijgen (dit is originele vervaagde lak) en wat achterstallig onderhoud weg te werken zodat hi daiyle klaar is. Ga eerders toch eens kijken daar.
 11. Leuk, zal wat budget achter de hand houden. Je hebt 'm nog steeds begrijp ik?
 12. Zag het, kreeg ik al een berichtje van de eigenaar. Mooie kleur.
 13. Klopt! V12 klinkt altijd mooier, maar begin een beetje te leren dat een 6 ook een prima variant is. Qua kleur exterieur, niet echt eigenlijk, alhoewel ik z'n chrome lijstje aan de zijkanten dan wel weer extra kan waarderen.
 14. Vergeten te vertellen, ik heb een of andere rare afwijking waardoor ik alleen creme leder zoek 2 is erg mooi inderdaad!
 15. Goedemiddag Allemaal. Leuk, had niet verwacht zoveel reacties te krijgen! Begrijp dat ik met mijn weekenddriverambitie zeker niet de enige bent :). Wij gaan onze zoektocht doorzetten. Nu kan ik mij voorstellen dat jullie dit kleine wereldje wat beter kennen dan ik, en kwam deze autos tegen. Toevallig bekend met deze? https://www.erclassics.com/jaguar-xj6-1986-j1867/ https://www.autowereld.nl/jaguar/xj/6-4-2-only-108-272-kms-swiss-car-first-paint-33073548/details.html https://www.autotrack.nl/a/jaguar-sovereign-48289187 https://www.autowereld.nl/jaguar/sovereign/5-3-v12-sovereign-26047768/details.html https://bcsvankuyk.nl/occasions/jaguar/sovereign/53-v12-aut-lederen-bekleding-schuif-kanteldak_occasion_45-zg-nk-locatie-schagen/benzine/764313/ Note: in gereden, heeft automaatproblemen, wat achterstallig onderhoud maar is wel erg mooi/hard.
×
×
 • Create New...