Jump to content

JvH1983

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Goed

Wie ben ik

  • Voorstellen
    Hoi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hans, dank voor de toevoeging. Ik ga er van de week verder naar kijken.
  2. Hans, Dank voor je bericht! De zwevende zekering is nu een 20A, maakt dat uit of moet het perse 17A zijn? De zekering onder het stuur t.b.v de claxon had ik reeds vervangen, is een 35A. Uiteraard is het geen probleem op een nieuw relais te halen echter blijft voor mij dan nog altijd de vraag welke schuifje op welk lipje. Ben niet zo goed in het lezen van tekeningen helaas :( Kan ik gewoon wisselen van aansluitingen tot het werkt of gaat er dan iets fout? Oftewel, maakt het uit als het verkeerde schuifje over het verkeerde lipje geschoven wordt? Denk voornamelijk dat de dikke bruine goed aangesloten moeten worden gezien de naar de accu gaat. Maar welke lipje is nu de 30A? Ik kom er niet helemaal uit....
  3. Goedenavond, Inmiddels rijd mijn Jaguar weer heerlijk rond zonder startproblemen. Hoogste tijd om wat andere puntjes aan te pakken van zaken die niet werken. Een aantal zijn inmiddels verholpen: - interieurverlichting werkt weer - dashboard lampje is vervangen en werkt - radio is nagekeken waardoor de muzikale tonen nu weer door de auto galmen Met het volgende punt heb ik echter een probleem, de claxon! Was er overigens al mee bekend bij de aanschaf dat hij niet werkte. Ik zal de situatie even schetsen van de bevindingen en ervaringen tot nu toe. Zodra je op het stuurlogo drukt hoor je klikken echter zonder dat er geluid uit de claxon komt. Heb al even wat nagezocht; dat is waarschijnlijk het relais wat je hoort klikken/schakelen. Onder de motorkap het relais gevonden aan de rechterzijde. Gezien ik veel heb gelezen over slechte contacten heb ik het relais losgehaald en de contacten wat opgeschuurd. Na het relais opnieuw aangesloten te hebben kwam er zowaar geluid uit de claxon. Eerlijkheid gebied de zeggen dat het niet direct op een claxon leek maar meer op een verkouden zeehond. Na enkele pogingen bleef dit geluid en het relais nog maar een keer losgehaald om nog is op te schuren. Helaas ging het hier even mis... Ik trok wat te hard waardoor alle aansluitingen (schuifjes) van de lipjes van het relais afschoten. Ben zo stom geweest om niet eerst duidelijk op te schrijven welke waar zat waardoor ik nu wat in het donker tast. Weet alleen dat op 1 lipje zoiezo geen schuifje zat; deze heb ik rood omrand op de foto. In de huidige setting hoor ik gewoon het klikken weer als ik op het logo van het stuur druk, dit lijkt dus nog goed te zien. Ik krijg helaas niet meer het verkouden zeehonden geluid. Verder lijkt alles in de auto nog te werken zoals voorheen. Een foto van de relais en draden zijn toegevoegd. Aan draden heb ik: 1x schuif met bruine draad (dikker als de rest) welke naar de accu gaat 1x schuif met daarin 2x groene draad 1x schuif met daarin 2x bruin/gele draad 1x schuif met daarin een bruin/zwarte draad Vragen: 1. heeft iemand een overzicht welke schuifje over welke lipje moet op het relais? 2. op de bruine draad vanaf de accu zit ook een zekering; deze is nu 20A. Is dit de juiste of moet hier een andere in? (Huidige zekering is overigens wel gewoon goed en niet defect)
  4. maak gebruik van Shell V power; loopt nu vlekkeloos. Heb nog een ander probleempje; ik ga daar een nieuw topic voor starten.
  5. Accu inmiddels aan de lader gehad en 100% geladen en voor de zekerheid ook een paar kannen benzine getankt. Resultaat: loopt weer als een zonnetje! Zijn nog wat andere punten waar ik hulp bij kan gebruiken , zal ik nieuw topic voor maken. Allen bedankt voor de hulpzame reacties. Voor nu, fijne feestdagen!
  6. Klopt, in startstand en dan snel tikken. Heeft 2 dagen stilgestaan na 1.5 uur rijden. Nog geen lid van de ANWB maar wel in de planning. Wil Skiezo ook maar is een acculader aanschaffen, lijkt me wel handig met een auto die niet altijd wordt gebruikt. Iemand nog suggesties voor een goede en betaalbare lader? Daarnaast, dank voor je/jullie snelle reacties!
  7. Zit overigens wel gewoon benzine in afgezien het feit dat de wagen ook op gas loopt (G3 installatie)
  8. Ga ik morgen beluisteren of ik daar benzine hoor lopen, nog niet uitgetest. En hou me zeer aanbevolen voor de scans. Contactslot zal ik ook naar kijken al denk ik niet dat dat het is. Bij het draaien van de sleutel (in de stand om te starten) hoor ik wel een blijvend tikken totdat ik de sleutel weer terugdraai. Zou het de startmotor kunnen zijn?
  9. Goedemiddag, Sinds kort ben ik de gelukkige eigenaar van een Jaguar XJ6 US series 3 LWB. Uiteraard al erg blij mee en fotos volgen. Heb de Jaq vanuit het noorden dus lands succesvol naar het midden van het land gereden. Na wat dagen plezier wil de auto niet meer starten. Na op een avond de binnenverlichting en radio aangehad te hebben viel deze ineens uit en gingen ook niet meer aan. Lampen buiten werkten gewoon, kon ook gewoon starten. Dag daarna wilde de auto helaas ook niet meer starten. Zekeringen onder stuur nagelopen, allemaal nog heel. Starten met startkabdls bood helaas ook geen soelaas. Alvorens ik naar de garage ga, iemand een suggestie wat het probleem kan zijn? Bvd! Door moderator verplaatst naar juiste subtopic.
×
×
  • Create New...