Jump to content

WimXF

Club Donateur
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Amsterdam

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo, Ik ben Wim en woon in het centrum van Amsterdam en rijd dagelijks in een zwarte XF diesel uit 2016. En soms ga ik met het vliegtuig op vakantie.

Recent Profile Visitors

374 profile views
 1. Een XF uit 2016 doet dit precies zo. (alleen klappen mijn spiegels niet in, omdat ik de basis uitvoering heb)
 2. Rolls Royces willen ook nog wel eens een two tones voorkomen. De zwart met zilvere Mk2 is het minst erg. Maar zoals ErS-TR al zegt: we leven in een vrij land, dus doe vooral wat je zelf leuk vindt! (Maar ga niet met een prive vliegtuig op vakantie naar je eigen huis in een geel land, want dan valt de hele maatschappij over je heen.)
 3. Het interieur van de facelift van de XF ziet er precies zo uit! Zeker mooi strak, alle dat losse scherm, het lijkt alsof ze dat niet netjes kwijt konden, en het er daarom maar los op hebben geschroefd.
 4. Dat is de Ingenium 6. Zie link voor uitleg: https://en.wikipedia.org/wiki/Ingenium_engine_family Deze motor wordt al geleverd in de Land & Range Rovers, maar helaas past hij niet in de F-Type. Groeten, Wim.
 5. Zeker is het model opgefrist. Maar wel een beetje leentje buur gespeeld bang ik bang voor: Glitters in de grille: Mercedes Vorm van het dasbord: Evoque horizontale roosters in het interieur: Passat Achterlichten: Evoque Geef mij maar een klassieke XJ sedan.
 6. Joke en Raymond, Gisteren een erg toffe dag gehad, waarbij het leuk was de mensen van het JF forum te ontmoeten. Heel hartelijk bedankt voor de vlekkeloze organisatie in deze bijzondere tijden! Groeten, Wim.
 7. Top geregeld! Vanwege de Corona al een half jaar geen kroketten meer gegeten in de bedrijfskantine. Heb er wel weer eens zin in.
 8. Ook ik wil graag meerijden. 10:00 in Zeeland vanuit Amsterdam is vroeg maar zeker te doen. Groeten, Wim.
 9. Tja, bij mij zit er maar 1 persoon aan het touchscreen: ikzelf.
 10. En nadat je iets hebt afgesloten, direct het jaar daarop overstappen naar Promovendum. Erg goede ervaringen mee. Hun website is niet scherp, voor wat betreft de premie, maar als je ze even belt en de rekening laat zien, dan doen ze er toch 20% af. Een XF uit 2016 met WA & beperkt casco en onbeperkte kilometers kost 370 euro per jaar.
 11. Inderdaad, waterstof is schoon om te verbranden, maar uitermate vies om te maken. De CO2 uitstoot wordt verplaatst van de auto naar de fabriek en daarmee is het uit het zicht van de consument. Het probleem met waterstof is, is dat het niet zomaar uit de grond komt. Het is een energiedrager in plaats van een energiebron. Het wordt momenteel uit aardgas+stoom of uit water+elektriciteit gemaakt. In beide gevallen gaat veel energie verloren, respectievelijk 25% en 50%. Het is beter om de energiebronnen rechtstreeks te gebruiken, in plaats van omzetten naar waterstof tegen een slecht re
 12. Ik herken zeker de focus/ mondeo, maar ook een beetje de RS8 van onze oosterburen erin. Gelukkig de achterkant nog wel erg uitgesproken en uniek.
 13. Het lijkt nog het meest op een skiliftgondel op wielen. Doe mij maar de creaties van Lyons, Callum en niet te vergeten Sayer.
 14. De huidige XF is al bijzonder fraai, daar kan weinig aan verbeterd worden. De camouflage foto's op de Moto1 website gaven een vergelijkbare stroomlijn aan. Toch ben ik benieuwd hoe de nieuwe er uit gaat zien, en nog belangrijker wat deze moet gaan kosten. De XE werd na de update ongeveer 10k duurder en er komt ook nog een Brexit met mogelijke importheffingen aan. Zal wel geen koopje worden. Ik vrees dat de nieuwe XF niet tijdens de Autosalon getoond zal gaan worden, aangezien net als vorig jaar, JLR zal ontbreken. Toch denk ik dat mijn jaarlijkse uitje wel leuk wordt.
 15. WimXF

  info over XF

  Ik heb een 2.0 E Performance diesel automaat uit 2016. Vragen staat vrij... Daarvoor is een forum. Groeten, WimXF.
×
×
 • Create New...