Jump to content

Lourens

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Goed

About Lourens

 • Birthday 11/13/1964

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Dronten
 • Hobbies
  Golf

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Jaguar liefhebber, in het bezit van een X type, Executive 2,5 liter V6 bj 2003, Sovereign 1998.
  De X staat te koop.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helaas Jaap, niet gelukt.
 2. Beste Jaap, ga het proberen. Ik neem aan vasthouden en aandoen in die drie seconden.
 3. Dank je Jaap, maar dan ga je ervan uit dat de originele radio er nog inzit welke mee geleverd is met dit kenteken. Gezien de beschadigingen aan console etc is dat de vraag of dat hier nog het geval is.
 4. Na het reviseren van de dynamo, vraagt uiteraard de radio voor een code. Helaas geen boekjes aanwezig en ook waren de vorige eigenaren niet zo slim om deze ergens te plakken. Vreemde is de radio is er wel ooit uit geweest gezien alle kapotte bevestigingspunten. Dus er zal wel ooit een code geweest zijn. Weet iemand een workaround of weet iemand hoe de code te verkrijgen is? Ik heb al iets gevonden over serienummer van de radio, maar de nummers welke er op staan is in mijn beleving niet direct een serienummer. Zie bijgaande foto's met nummers welke ik gevonden heb.
 5. Lourens

  Welk merk olie

  Oh, ha ha nu valt het Franse kwartje. Ja ik ken dit "sleutelen" mijn vader was altijd bezig met auto's deels op straat deels in de garage van de drive in woning tot aan spuiten aan toe. Heb er veel gereedschap aan over gehouden tot aan een kleine garage krik aan toe. Helaas niet de kennis erdoor gekregen. Had ik maar wat vaker bij hem over zijn schouder heen mee gekeken. Praatjes kwamen de buren niet maken, klagen bij mijn moeder dat het naar plamuur en verf stonk. En 's maandags weer strak in pak naar zijn werk. Dus eerder genoemde doelgroep zaten we niet bij.
 6. Lourens

  Welk merk olie

  klopt, ben ik met je eens Wim, maar tja ik heb geen garage. En ik heb wat dat betreft twee linkerhanden. Voor een lampje vervangen zou ik zelfs nog naar de garage kunnen gaan.
 7. Lourens

  Welk merk olie

  350K achter de kiezen... Netjes en hoe vaak de ketting vervangen? Ik weet dat ik onderhoud moet gaan plegen maar kosten baten kom ik niet uit en er werd mij gisteren nog een XJ aangeboden 2e eigenaar met nog geen ton op de teller. Deze komt van het zomer vrij, tja dan wordt het moeilijk. Maar ik moet zeggen ik vind dit type mooier dan de "jongere" xj.
 8. Lourens

  Welk merk olie

  Beste Wim, Die trigger vraag had ik al eerder verwacht. Beetje verbruik denk ik. Mag ook bij 337 k op de teller, mijns inziens. Zit geen historie bij, maar vind het even goed zo. Auto een week voor de corona crisis gekocht, nu zelf even in de corona crisis. Gezien de kilometers is rijden, zolang hij rijd. Koetswerk en bodem zijn overigens zeer goed.
 9. Lourens

  Welk merk olie

  Douwe Egberts gevoel??? Mijn voorkeur gaat uit naar een andere koffie zo ik ook geen Heineken drink
 10. Lourens

  Welk merk olie

  Bijzonder wat je zegt. Bij winparts is de 0W40 van Kroon goedkoper dan de 5W30. Nu ben ik benieuwd de vorige keer heb ik 5W30 bijgedaan, kan ik dan nu gewoon 0W40 erbij doen?
 11. Lourens

  Welk merk olie

  THNX Dat klinkt goed, er mag 5W30 in heb je ook nog een voorkeur longlife of what ever? Groet Wiebe
 12. Lourens

  Welk merk olie

  Het zal voor mijn oude Sovereign van 98 met meer dan 300K niet heel veel uitmaken, maar heeft iemand een advies welk merk olie ik zou kunnen gebruiken ? Nu koop ik af en toe een litertje 5 W 30 bij de shell als getankt heb (shell is toch goed denk ik dan maar) maar 21 euro voor een litertje olie..... Alvast dank
 13. Lourens

  Wimb's X308

  Beetje oud topic. Vraahje dat stuur is bij mijn Sovereign hetzelfde, motortje hoor ik ook. naar voor en naar achter. Wat was de oplossing?
 14. Beste Isabella, Bovenstaande begrijp ik volkomen. Maar ik kom prijzen van 1800 ex btw tot 2900 in de btw tegen bij officiele bedrijven. Als het 9 uur werk is wat je zegt en ik de onderdelen bij elkaar op tel (onderdelen bij elkaar zou zo'n 600 zijn) dan is de 1800 dus redelijk, ik zoek nu dus een liefhebber die deze klus kan doen voor een veel lager uur loon. Auto hoeft niet binnen 9 uur klaar , kan hem makkelijk twee weken missen. Grt Wiebe
 15. Weet iemand een goed en uiteraard in crisis tijd een goedkoop adres voor het vervangen van de ketting van een Jaguar Sovereign 4.0 8 cilinder uit 98.
×
×
 • Create New...