Jump to content

redman

Members
 • Posts

  780
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by redman

 1. Mijn oorspronkelijke idee ontstond omdat meetings hier altijd vooruit gepland worden, niet zo zeer ad-hoc. Ik heb dat idee toen eerst overleg met hansvh of het hier kon. Daarna is het pas geplaatst. Voor wat betreft Brabant is dat uiteindelijk niks geworden omdat er nauwelijks animo was.
 2. Een verfrommelde Jaguar XK150 Drophead Coupé uit 1960, die 25 jaar geleden crashte, heeft op een veiling meer dan 104.800 euro opgebracht. Dat is negen keer meer dan vooraf was ingeschat door het veilinghuis. De verkoper kocht de auto in 1969, maar reed hem in 1996 tijdens een regenbui tegen een boom in de buurt van de Britse stad Hull. De eigenaar raakte niet gewond en liet de auto naar zijn garage brengen om 'm ooit te restaureren. Dat gebeurde echter niet. Inmiddels is de eigenaar overleden. Het veilinghuis noemde eerder een minimumbedrag van 11.600 euro. Toch legde iemand uiteindelijk 104.809 euro (90.000 pond) neer voor de auto, wellicht omdat de Jaguar er volgens de veilingmeester ‘erger uitziet dan ‘ie is’ en de auto in gerestaureerde staat tot ruim 290.000 euro waard is. Er zijn slechts 69 rechts sturende exemplaren van deze auto geproduceerd en bovendien is de wagen de voorganger van de iconische Jaguar E-Type. De 265 pk sterke XK150 was de eerste auto ooit waarbij schijfremmen op alle vier de wielen een optie waren. De auto werd aangeboden als ‘restauratieproject’. Bron
 3. Om naast de grote (en vooruit geplande) meetings ook kleinere (wat meer adhoc) en lokale meetings mogelijk te maken, lijkt mij een appgroep handig. Bijvoorbeeld opgezet per provincie. Als er dan lokaal mensen iets kleinschaligs willen opzetten, of sneller iets willen organiseren dan kan dat. Uitgangspunt hierbij is voor en door leden en als aanvulling op de grote(re) meetings hier op het JaguarForum. Dus bijkletsen, ervaringen uitdelen, iemand ergens mee helpen of uiteraard auto's bewonderen. Voor Noord-Brabant heb ik een appgroep aangemaakt, "Jaguar/Daimler Noord-Brabant". Hiervoor heb je Telegram nodig (beschikbaar voor Android, iPhone, iPad, Windows, Mac en Linux). Om te voorkomen dat mensen buiten ons aanhaken, gaat aanmelden via een link. Heb je interesse, stuur me dan een berichtje, dan stuur ik je de link om toegang te krijgen. Deelname verplicht je tot niets (nou ja, behalve gezelligheid en passie voor Jaguar en Daimler ). Als er anderen zijn die zoiets voor hun provincie willen opzetten, laat het maar weten, dan help ik je graag.
 4. Ik heb zo'n "aux bandje" liggen maar vond de kwaliteit niet echt geweldig. Je zou een FM transmitter kunnen gebruiken om je muziek naar je autoradio te streamen. Zoiets als deze bijvoorbeeld. Zelf ga ik lekker oldskool voor CD's in de wisselaar. En als ik iemand de auto show, doe ik dat uiteraard inclusief cassettebandje
 5. Denk dat ze domweg niet anders gewend zijn, het werkt niet? Dan flikkeren we er gewoon een motor in waarvan we alles kennen. Deze man gaat de uitdaging aan en gaat wel op zoek naar de oorzaak/oorzaken van het probleem. Terecht dat 'ie trots is op het resultaat.
 6. Er is al eerder hierover geschreven, zie dit topic
 7. Ik zou een toertocht niet koppelen aan "protest", is toch voor de gezelligheid?
 8. Ha ha ha .. had ik al eerder gedaan Zie eerdere post: "Zaterdag 24 april of zaterdag 8 mei?" Het weekend van 1 en 2 mei kan ik helaas niet (net als weekends in de oneven weken)
 9. Op een weekend in de even weken is het voor mij geen probleem. Zaterdag 24 april of zaterdag 8 mei?
 10. Afgelopen keer was echt leuk om te doen, hopelijk kan het binnenkort weer en hebben we net zulk mooi weer als afgelopen jaar.
 11. Uiteraard! Als het op een zaterdag op een even week is dan moet dat lukken
 12. redman

  XJ6L- XJ12L

  Mijn vader heeft diverse Jaguars gereden toen ik nog klein was, de laatste was een zilverkleurige XJ12 L met kenteken 00-AU-19 (rdw.nl geeft ook aan XJ 12 L). Ik herinner me dat hij ooit vertelde dat de L stond voor de langere versie als wanneer er geen L stond.
 13. Het gaat hier uiteraard om de Jaguar aan het einde
 14. Dat is goed nieuws! Welkom terug
 15. redman

  Binnenverlichting

  Het antwoord op een vraag die ik al een tijd had maar steeds vergat te vragen, thanks
 16. De elektrische Jaguar I-Pace kende een ongelukkige start. Technisch liep hij al gauw achter bij zijn concurrenten en kopers klaagden over de beperkte actieradius. Nu is het anders. Hoewel het van lef getuigde dat Jaguar in 2018 als een van de eerste merken een volledig elektrische SUV introduceerde, regende het al gauw daarna klachten. Vooral over te trage laadtijden en een te beperkte actieradius. De concurrentie volgde rap met modellen waarin dat allemaal veel beter geregeld was. Tijd dus voor een inhaalslag en die is gelukt, blijkt uit deze praktijktest. De vernieuwde I-Pace kreeg een modernere boordlader en kan nu ook driefase (wisselstroom) laden, wat de laadtijd aanzienlijk verkort maar hem nog niet tot trendsetter maakt. Bij de doorsnee 11 kW AC-laadpaal ‘tankt’ de Jaguar 53 kilometer aan stroom per uur. Volladen van de batterijen neemt er zo’n 8,5 uur in beslag. Bij een (100 kW DC) snellader gaat dat alles natuurlijk nog voortvarender en heb je binnen een kwartier 127 kilometer extra rijbereik. Tijdens deze test kwamen we met een volle batterijlading doorgaans niet verder dan zo’n 350 kilometer, maar officieel heeft deze auto een rijbereik van 453 kilometer en dat is niet grensverleggend, maar goed in lijn met de concurrentie. Lees verder: link
×
×
 • Create New...