Jump to content

redman

Members
 • Posts

  780
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

redman last won the day on April 23 2021

redman had the most liked content!

Reputation

255 Toppertje

About redman

 • Birthday 12/02/1971

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Wie ben ik

 • Voorstellen
  .

Recent Profile Visitors

1,636 profile views
 1. Mijn oorspronkelijke idee ontstond omdat meetings hier altijd vooruit gepland worden, niet zo zeer ad-hoc. Ik heb dat idee toen eerst overleg met hansvh of het hier kon. Daarna is het pas geplaatst. Voor wat betreft Brabant is dat uiteindelijk niks geworden omdat er nauwelijks animo was.
 2. Een verfrommelde Jaguar XK150 Drophead Coupé uit 1960, die 25 jaar geleden crashte, heeft op een veiling meer dan 104.800 euro opgebracht. Dat is negen keer meer dan vooraf was ingeschat door het veilinghuis. De verkoper kocht de auto in 1969, maar reed hem in 1996 tijdens een regenbui tegen een boom in de buurt van de Britse stad Hull. De eigenaar raakte niet gewond en liet de auto naar zijn garage brengen om 'm ooit te restaureren. Dat gebeurde echter niet. Inmiddels is de eigenaar overleden. Het veilinghuis noemde eerder een minimumbedrag van 11.600 euro. Toch legde iemand uiteindelijk 104.809 euro (90.000 pond) neer voor de auto, wellicht omdat de Jaguar er volgens de veilingmeester ‘erger uitziet dan ‘ie is’ en de auto in gerestaureerde staat tot ruim 290.000 euro waard is. Er zijn slechts 69 rechts sturende exemplaren van deze auto geproduceerd en bovendien is de wagen de voorganger van de iconische Jaguar E-Type. De 265 pk sterke XK150 was de eerste auto ooit waarbij schijfremmen op alle vier de wielen een optie waren. De auto werd aangeboden als ‘restauratieproject’. Bron
 3. Om naast de grote (en vooruit geplande) meetings ook kleinere (wat meer adhoc) en lokale meetings mogelijk te maken, lijkt mij een appgroep handig. Bijvoorbeeld opgezet per provincie. Als er dan lokaal mensen iets kleinschaligs willen opzetten, of sneller iets willen organiseren dan kan dat. Uitgangspunt hierbij is voor en door leden en als aanvulling op de grote(re) meetings hier op het JaguarForum. Dus bijkletsen, ervaringen uitdelen, iemand ergens mee helpen of uiteraard auto's bewonderen. Voor Noord-Brabant heb ik een appgroep aangemaakt, "Jaguar/Daimler Noord-Brabant". Hiervoor heb je Telegram nodig (beschikbaar voor Android, iPhone, iPad, Windows, Mac en Linux). Om te voorkomen dat mensen buiten ons aanhaken, gaat aanmelden via een link. Heb je interesse, stuur me dan een berichtje, dan stuur ik je de link om toegang te krijgen. Deelname verplicht je tot niets (nou ja, behalve gezelligheid en passie voor Jaguar en Daimler ). Als er anderen zijn die zoiets voor hun provincie willen opzetten, laat het maar weten, dan help ik je graag.
 4. Er is al eerder hierover geschreven, zie dit topic
 5. Ik zou een toertocht niet koppelen aan "protest", is toch voor de gezelligheid?
 6. Ha ha ha .. had ik al eerder gedaan Zie eerdere post: "Zaterdag 24 april of zaterdag 8 mei?" Het weekend van 1 en 2 mei kan ik helaas niet (net als weekends in de oneven weken)
 7. Op een weekend in de even weken is het voor mij geen probleem. Zaterdag 24 april of zaterdag 8 mei?
 8. Afgelopen keer was echt leuk om te doen, hopelijk kan het binnenkort weer en hebben we net zulk mooi weer als afgelopen jaar.
 9. Uiteraard! Als het op een zaterdag op een even week is dan moet dat lukken
 10. redman

  XJ6L- XJ12L

  Mijn vader heeft diverse Jaguars gereden toen ik nog klein was, de laatste was een zilverkleurige XJ12 L met kenteken 00-AU-19 (rdw.nl geeft ook aan XJ 12 L). Ik herinner me dat hij ooit vertelde dat de L stond voor de langere versie als wanneer er geen L stond.
 11. Het gaat hier uiteraard om de Jaguar aan het einde
×
×
 • Create New...