Jump to content

redman

Forum Donateur
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Goed

About redman

 • Birthday 12/02/1971
 • Age 48

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  regio Breda
 • Age 48

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Patrick en werk als kwaliteitsmanager. Ik heb in het verleden met veel plezier een XJ40 gereden en rij nu verder met een X308.
 • Age 48

Recent Profile Visitors

264 profile views
 1. Tja ... daar had ik dus niet bij stilgestaan, met de tijd van het jaar 🙄
 2. redman

  XK8 info

  Op basis van je vraag lijkt het erop dat je er over twijfelt. Bij twijfel NIET inhalen. Wat Mark en Jaap al zeggen, een tik in de motor ontstaat niet zomaar. Lekkages bij auto's die te koop staan geven geen vertrouwd gevoel. Zitten er facturen bij? Onderhoud? Als je online gegevens van deze auto opvraagt blijkt 'ie in het afgelopen jaar al verschillende keren te koop aangeboden te zijn. Dat wil niet zeggen steeds een andere koper, maar wel dat 'ie niet snel verkocht is. Dat kan een voordeel zijn, maar kan ook duiden op iets anders. Verder via de site van de RDW valt op dat de auto voor het laatst op 18-10-2019 op kenteken is gezet. Dat komt overeen met de laatste twee keren dat 'ie te koop stond via marktplaats. Dan heeft de vorige eigenaar (die 'm eerder kocht) mogelijk niet lang in bezit gehad ...
 3. @keeshMisschien leuk om in het overzicht ook erbij te zetten met welke auto men komt?
 4. redman

  Special Tools

  Naast mijn reguliere gereedschap heb ik voor de Jaguar (ooit m'n XJ40 en nu Kate) dit speciale gereedschap: Lasdraad, wipper (erfstuk van senior) en duct tape. Wat ik nog wil kopen is zo'n plastic set (zoals de rode set hier) waarmee ik panelen e.d. kan los wippen.
 5. Iedereen bedankt voor de snelle reacties 👍 Ik heb een 8J set op het oog die zeker niet zal misstaan. Wordt vervolgd!
 6. Kate is voorzien van 7Jx16 velgen met 225/60 banden erop. Kan ik deze banden overleggen op 8Jx16 velgen? Als ik in het instructieboekje kijk staan er verschillende 7J en 8J velgen in. Alle 7J's staan aangeduid met 225/60 banden, alle 8J's met 225/55. Op internet vond ik het volgende schema: Velgmaat in J - Minimum bandbreedte in mm - Voorkeur bandbreedte in mm - Maximum bandbreedte in mm 7J 195 mm 205-215 mm 225 mm 8J 215 mm 225-235 mm 245 mm Op basis daarvan lijkt het erop dat 225/60 qua breedte probleemloos op 8J zou moeten kunnen. Hoe het zit met /55 en /60 weet ik niet, behoudens comfort.
 7. Dat wordt een mooi gezicht ... partijtje Jaguars op een rij 😎
 8. Dat is een goede, zeker voor die prijs 👍
 9. Mooie wagen die AJ5, alleen de mistlampen onder de bumper zijn me iets te opvallend (maar dat is persoonlijk).
 10. Of op een sloperij kijken. Met een tangetje kun je ze er dan voorzichtig uithalen. Zolang de (ronde) kop goed is maakt het dan niet uit of ze nieuw/gebruikt zijn.
 11. Foutcode E-01 geeft aan dat de wisselaar geen CD's uit de cartrigde kan halen en dat de cartridge niet uitgeworpen kan worden. Volgens het instructieboekje zou je naar de dealer moeten. Dat hoeft gelukkig niet. Onderstaand stappenplan lost dit probleem simpel op. Wat heb je nodig? Een grote schroevendraaier en een kunststof blokje (bijvoorbeeld 2 Lego blokjes op elkaar). 1 Schuif het vergrendelschuifje van de wisselaar helemaal naar rechts en druk op de eject knop. Komt de cartridge eruit, ga dan naar stap 3. 2. Pak het kunststof blokje en hou deze tegen de cartridge aan. Geef met het handvat van de schroevendraaier een tik tegen het blokje. Door de schok zou de cartridge uitgeworpen moeten worden. Probeer dit een paar keer totdat de cartridge uitgeworpen wordt. 3. Als de cartridge eruit is, verwijder alle cd's. 4. Plaats de cartridge en zet de radio aan. Deze gaat nu bij elke van de 6 cd slots controleren of er een cd in zit. Tijdens dit proces zie je de volgende meldingen: "Disc 01 check", "Disc 01 no disc", "Disc 02 check" enzovoorts tot alle slots gecontroleerd zijn. 5. Verwijder de cartridge en plaats deze opnieuw zodat de controle opnieuw uitgevoerd wordt. Als de cartridge opnieuw vastzit, gebruik de stap met blokje nog een keer. 6. Herhaal stappen 4 en 5 zeker 5 tot 6 keer. Nu kun je de cartridge weer vullen met cd's en zou de wisselaar probleemloos moeten functioneren.
 12. Aangezien ik de auto net heb, was mijn eerste prioriteit om te bepalen of het qua vorst genoeg was. Nu alles in kaart brengen en zaken stapsgewijs aan (laten) pakken.
 13. Met een tester zoals deze test je tot hoeveel graden vorst je systeem beschermd bent.
 14. Ik kom alleen en, mits gezellig (😂😂), ben ik in voor eten achteraf.
×
×
 • Create New...