Jump to content

SnixMusic

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Goed

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Jeroen Janssen. Woon in Rotterdam en werk ik Soesterberg. In de weekenden zzp ik als muzikant door het hele land. Ik rijd zo’n 50.000 km per jaar.
  Ik sta op het punt om een Jaguar X type 2.0 D uit 2004 te kopen. Wordt mij eerste Jaguar. Voor de belasting wil ik een youngtimer en deze lijkt me erg geschikt.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, dat bedoel ik. Ik begrijp er weinig van, maar dit is wel wat ik bedoelde. Thanks.
 2. Goedemorgen all. Op internet kan ik er niks over vinden. Maar wat betekenen al die codes in de trim test modus? (Trim ingedrukt houden en sleutel naar stand 2). Is dat een soort OBD light?
 3. Ik heb nu 2.5 voor en 2.4 achter (dieselmotor is zwaarder :-D) Maar het ziet er zo ‘zacht’ uit.
 4. S-Type zou weleens mijn volgende kunnen worden, over een jaar of 2. De nieuwe Mondeo vind ik trouwens ook best een strakke rakker. Bedankt voor de tips nogmaals!
 5. Thanks! Zou weleens heel bruikbaar kunnen zijn. Maar wat is toch dat taboe op Ford? Prima merk. Prima onderdelen. Degelijk merk. Waarom zelf een dieselmotor ontwikkelen als er al eentje voor je staat? Als je dat nog nooit hebt gedaan, zou ik me pas zorgen maken. Net als met pannenkoeken bakken: eerste is altijd beetje raar....
 6. Hoi. Uit welke onderdelen bestaat een cruise control? Ik heb een X-type 2.0 diesel hand geschakeld uit 2004. Er zit geen cc in, maar dat wil ik wel. Daarom op zoek naar de juiste onderdelen. Wie kan me op weg helpen? Thanks!
 7. Hoi Eric. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen ja. Gaat die pomp synchroon met het blazen van de lucht in de auto? Of merk je het aanslaan verder niet?
 8. Avond... Ik heb ontdekt dat het licht stotteren en inhouden van de auto weg is, zodra ik de airco uitschakel. Ook stationair loopt de (diesel) motor dan anders. Is dat normaal? Grtzzz. Topics samengevoegd door moderator
 9. Zou allemaal kunnen. Ik heb er geen verstand van 😄 Maar waarschijnlijk is het een EGR gerelateerde aangelegenheid.
 10. Dank je wel. Ik heb achter Continental en voor geen idee. Ik heb ze zojuist, nu het nog relatief koel is, op 2.4 voor en 2.3 achter gezet. Lijkt me prima.
 11. Bedankt. Maar ik denk dat ik hem even bij RAC breng. Is in de buurt en die weten ook wel wat ze doen, volgens mij.
 12. Ja inderdaad. Alleen maak ik me nu beetje zorgen om de turbo. Die fluit bij het (terug)schakelen. Dus bij het gas loslaten. En schokt heel licht en lijkt dan wat in te houden bij het rijden. Hoop niet dat de turbo kapot is.
 13. Tot dusver ben ik zeer tevreden over deze auto. Ik heb hem sinds zaterdag en ben ineens bereid om iedereen overal naar toe te rijden en op te halen. Dus wie een goede vader wil zijn, moet een Jaguar gaan rijden. Uiteraard komt een nieuwe ervaring ook met veel vragen: Veel verstand van auto’s heb ik niet, dus wellicht is het niks of gewoon een diesel dingetje of afstelling. Maar soms lijkt de motor ineens heel kort, heel licht in te houden. Beetje met een vederlicht schokje. Zowel bij het optrekken, als op snelheid. Terwijl mijn voet niet beweegt. En als ik dat dan bewust wel doe, reageert de auto niet op die manier. Zeg gerust als ik niet moet zeuren, maar ik wil nu eenmaal alles weten. Is dit normaal of moet de diesel inlaat wat ruimer worden afgesteld? (echt, ik roep maar wat) 😄
 14. Uitlijnen vandaag laten doen. Rijdt weer rechtdoor. Bedankt voor t meedenken.
 15. Ok bedankt. Het rijdt nu heel prettig. Ik laat het zo. Bedankt!
×
×
 • Create New...