Jump to content

Richardb

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Goed

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Regio Utrecht in het bezit van een zwarte super V8 uit 2003

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Na vervanging van beide xenon lampen zijn beide lampen er mee op gehouden. Rechts deed het wel, links niet. Beide xenon lampen vervangen. Rechts deed het links nog steeds niet. Rechter unit op links aan gesloten en vice versa, beide doen het niet. Units op de eigenlijke kant aangesloten en nu doen beide lampen het niet meer. Ik kan verschillende richtingen op: zekering, voorschakelunit of schakelaar aan stuur. Iemand soortgelijke ervaring?
 2. Het is een aardig gekunstel om dat voor elkaar te krijgen, ons is het niet gelukt. Misschien te maken met dikke vingers.
 3. Excuses, in de haast vergeten te melden. Gaat om een X350.
 4. Zojuist het luchtfilter vervangen. Met veel prutsen en moeite na loskoppelen rubber inlaat de kap er af gekregen. De inlaat gaat via een soort van canvas, dit is helaas een stuk ingescheurd. Kan dit kwaad om hier mee te rijden? Weet iemand zo wat het onderdeel nummer is van dit stukje pijp (canvas)?
 5. Bij Brezan verkopen ze stickers voor Engeland zag ik toevallig gisteren.
 6. Filmpje gevonden, lijkt inderdaad relatief simpel. Dame die de bumper demonteert heeft echter naar mijn idee geen 25 boutjes in handen zoals in het bijgevoegde setje. Deze wel besteld. Voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare originele vervanging xenon lampen, zie link.
 7. Bij mij zit er een Osram Xenarc 66043 D1S lamp in. Deze er inmiddels uitgeprutst. Stadslichten zijn niet te vervangen vanaf boven lijkt. Iemand op niet al te verre afstand van Amersfoort die een keer wil helpen met demontage voorbumper?
 8. Bijzonder, dit lijkt een lamp van het type D1S terwijl D2S naar boven komt als origineel bij een X350.
 9. Dankjewel Hans voor de duidelijke uitleg. Ik lees op Britse fora dat het door sommigen sterk afgeraden wordt om van bovenaf de lamp te vervangen. Hoe kijken jullie hier tegen aan? Ik kreeg gisteren wel het e.a. voor elkaar, de uitdaging was wel om het beschermkapje weer goed op z'n plek te krijgen.
 10. Oké, wat flikkert lijken kleine led lampjes (die ook bij de kentekenplaat zitten). Als ik van de buitenkant kijk zitten er twee led lampjes in de binnenste unit in de koplamp. De buitenste lamp doet helemaal niks en is dood. Dit lijkt op een xenon lamp D1S omdat er een blokje (ballast?) zit. Die zit aan een kabeltje vast wat niet makkelijk is om los te krijgen met de ruimte die je daar hebt. Kan iemand duidelijkheid verschaffen over het type Xenon wat gebruikt / kan worden en welke lamp(jes) er in de binnenste unit zitten? Betreft dit 5W5 of wat is dit?
 11. Ik zal de boel eens los trekken om er achter te komen. Ik heb inmiddels wel een workshop manual gevonden waarin wordt gesteld dat de lowbeam bulb een D2s35W (xenon) betreft en de high beam een H7. Nu weet ik niet welke koplamp de low of highbeam is. Daarnaast kan ik als ik op het betreffende xenon type zoek sowieso niets vinden met de geïntegreerde ballast. Dan kom ik uit op D1S.
 12. Hoi Mark, Ik heb bi-xenon lampen. Wat betreft de ballast zit deze geïntegreerd in de lamp of is dit een losse module? En zit er nog verschil in de lampen binnenzijde/buitenzijde koplamp of zitten hier dezelfde types in?
 13. Dank voor de tips en hierbij een update. Er zit blijkbaar verschil in waar je het CVO opvraagt. De partij die hier genoemd is vraagt ruim €300 voor het opvragen van een CVO. Daarnaast 2 dealers benadert die ook verschillende prijzen hanteren echter wel 30% voordeliger dan globalcar.
 14. Kan iemand me op weg helpen met de volgende vragen? 1. Mijn koplamp (dichtst bij de gril low beam?) flikkert wat. Ik denk dat het goed is om te testen of het lampje dit na uitwisseling met de andere kant ook flikkert om uit te sluiten of het aan de lamp ligt? Wat zou een andere oorzaak kunnen zijn vanuit jullie ervaring? 2. Welke types zitten er in de koplamp (ik ga er even van uit dat de binnenste en buitenste twee verschillende lampjes zijn?) en is het raadzaam om bij origineel te blijven of hebben jullie goede ervaringen met bijv. Philips oid? 3. Wat zijn de aandachtspunten als ik de lampjes zelf wil vervangen gezien de handleiding nadrukkelijk verwijst naar een garage of dealer als er bi-xenon in zit? Ik heb het e.a. aan topics doorgelezen maar ik krijg het nog niet helemaal duidelijk. Indien hier al een topic over is met een how to hoor ik het ook graag.
 15. Hallo allemaal, Sinds kort in het bezit van een Super V8 uit 2003. Voorstel topic zal nog komen zodra deze op kenteken staat. Heeft iemand ervaring met het verkrijgen van een CVO? De eigenaar had deze niet en de auto is nu ruim 300KG zwaarder gekeurd bij het RDW dan soortgelijke auto's in Nederland.
×
×
 • Create New...