Jump to content

martinphili

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Goed

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Fotograferen van en schrijven over klassiekers als tijdverdrijf, werken in de bloembollenexport als verdienmodel.
  De X-type is de wagen voor de winter.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En nu is het helemaal duidelijk. Ik had de gelegenheid om even in een Saab te rijden waarvan bekend is dat-ie een kromme remschijf heeft en dat voelde héél anders aan.
 2. Excuses voor de late reactie. Het fenomeen heeft zich tot nu toe maar één keer voorgedaan sinds mijn vraagstelling hier. Dat was bij het opgaan van een rotonde, ik reed zeer langzaam en het trillen ging behoorlijk hoogfrequent, ongeveer in hetzelfde tempo als het ingrijpen van de ABS. Verder geen signalen van onraad. Ik laat het dus verder maar even zo. Wel hou ik het scherp in de gaten. Bedankt voor de reacties!
 3. Had ik nog niet aan gedacht. Maar dan zou je wel verwachten dat de frequentie van het trillen snelheidsgerelateerd is en is me nog niet opgevallen. En ook zou je denken dat het fenomeen dan wat consistenter zou moeten zijn. Ik ga even beter kijken of ik een patroon opmerk.
 4. Het gaat goed met de X-type, we rijden er met groot plezier mee rond. Maar: zo heel af en toe voel je bij zachtjes intrappen van het rempedaal een licht trillend gevoel, alsof de ABS z'n werk doet. Even wat mee doortrappen en het is weer weg. Is dit bekend bij jullie? Het lijkt geen reden te zijn voor ongerustheid maar het zou misschien een voorbode kunnen zijn van iets ernstiger.
 5. martinphili

  Martin Philippo

  Foto's van auto's zijn leuk
 6. Het is wel heel knap wat hij doet. Vakwerk. Maar of het een toevoeging is weet ik niet. Ik denk het niet eigenlijk.
 7. Die laatste is wel héél interessant. Dankjewel. Is die 6V dan wel voldoende om een 12V accu bij te houden?
 8. De vloer van de kas is betegeld. Betonnen 30 x 30. Ik ben persoonlijk niet zo heel bang voor optrekkend vocht via die stenen. Erger is de condens door temperatuurverschillen. Daar doe je weinig aan, behalve stalling in een verwarmde garage. En dat gaat hem even niet worden ben ik bang. De Jaguar gaat overigens in de zomer gestald worden, dan is vocht veel minder een issue. Ik doe de Jag niet onder een pyjama, in plaats daarvan gebruik ik een soort verhuisdekens. Die laten lucht door en houden stof tegen. De Saab heeft een hoes over de cabrioletkap, dat dan weer wel. Banden met een plat kantje heb ik ook wel eens gehad met de winterbanden van m'n oude 900 ng vijfdeurs. Na een flink eind rijden ging het wel weer redelijk. Maar echt prettig wordt het nooit meer.
 9. Yep, banden op druk zetten is bekende kost. Lekker stuiteren het laatste ritje Zo'n druppellader op zonnecellen is nieuw voor me. Handig, de stalling is een kas dus dat zou goed moeten werken. Wel pittig aan de prijs, ik ga daar eens naar kijken. Dank! Maar over die radio: waar kan ik die code vinden? Dat lijkt me ook vreselijk handig als er een keer een accu gewisseld moet worden of bij laswerk aan de carrosserie. De Jag een Executive, dus met zo'n infotainment scherm.
 10. Onze X-type krijgt momenteel een TLC behandeling. Als die gedaan is gaat-ie nog even op stalling totdat hij voor de winterperiode weer naar buiten mag. Ik ben gewend om bij stalling van mijn Saab de accu te verwijderen en die thuis in het schuurtje aan de druppellader te hangen. In de stalling is dat niet mogelijk. Hoe zit dat bij een Jaguar? Krijg je problemen met radio en boordcomputer? Hoe doen jullie dat?
×
×
 • Create New...