Jump to content

Marcov

Forum Donateur
 • Posts

  257
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Marcov last won the day on November 2

Marcov had the most liked content!

Reputation

243 Toppertje

About Marcov

 • Birthday 09/22/1971

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Delft

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Woon centrum Delft, werk als Partner Technical Account Manager (wij doen in vooral Credit Card betalingen voor ecommerce en instore en ik help partners zoals payment service providers bij het integreren met onze platforms) bij een USA Fintech-bedrijf, reed tot 26-10-18 een 2004 X-type 2.5 estate, sinds 26-10-18 een 2000 XJ 3.2 Executive en in november 2021 is er een 1993 XJS 4.0 bij gekomen (en er staat hier nog een 2001 Ducati Monster)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vind ik ook. Ben ook blij dat ie sinds vandaag weer een jaartje APK heeft. En ter leering en vermaeck ter info, het duurde dus zo'n 3-400KM voordat de computert (met het rekenvermogen van een kermishorloge uit 1980 volgens Raymond) de signalen van een nieuwe lambda sensor correct kon interpreteren.
 2. Ik zou naar een andere garage gaan voor diagnose. Klinkt als een schakelaar in de hendel van de automaat die niet tegen de ECU zegt dat ie in P of N staat. Of een remschakelaar die niet tegen de ECU zegt dat je de rem in trapt.
 3. Zo dan. €500 voor 1 unit.. Paar maanden geleden stond er op de marktplaats van de zuiderburen een complete set (L+R + reflectors) voor €50. Nu heb ik spijt dat ik ze niet gekocht heb als spare parts
 4. Vandaag kwam het verlossende telefoontje van de RDW: het correcte (ingeslagen) chassisnummer is nu geregistreerd in de administratie. Een nieuw kentekenpasje is onderweg. Bovenverwachting vlot opgelost.
 5. Dank, ik denk dat ik uit de officiële regels maar destilleer dat nergens staat dat niet verplichte verlichting moet werken. Inderdaad staat er wel dat er 2 mistlichten voor moeten zijn, en hoe ze afgesteld moeten zijn. Maar lampen die niet branden kunnen ook niet verkeerd staan lijkt me
 6. Wat is de bron van die info Keesh? Heb deze eens doorgespit, maar ik lees niet onomstotelijk (of impliciet) dat het ok is als beide mistlampen voor niet werken https://apk-handboek.rdw.nl/personenautos/lichten-lichtsignalen-en-retroreflecterende-voorzieningen
 7. De mistlampen aan de voorkant (ik gebruik die nooit) doen het niet, vind ie ook een afkeurpunt Nu had ik eens een auto met een koplampverstelling die niet meer werkte en met een afgeplakte schakelaar (zodat je deze niet ziet of kunt gebruiken) was het voor de APK geen probleem. Zou dat voor mistlampen ook op gaan? Want dan plak ik wel even een stukje zwarte duct-tape over de schakelaar.
 8. Ben even langs de RDW gereden. En men heeft in 2017 bij import het nummer van de sticker overgenomen ipv het ingeslagen nummer.. Dat is dus niet goed. En ze gaan het rechtzetten, maar de vraag is hoe. Hopelijk is een administratieve aanpassing mogelijk, maar het kan ook zijn dat er een nieuw kenteken afgegeven moet worden. Als het goed is bellen ze morgen terug (tot zover hulde RDW Schiedam )
 9. Ik heb er een foto van het identificatie plaatje in de linker deursponning en dat nummer klopt met het kentekenbewijs, en volgens de 'Vehicle numbers locator Guide' is dat ook de plek waar het nummer staat. Volgens de garage staat onder de motorkap een ander nummer.
 10. De XJS staat nu bij een garage die de APK doet, en die belde met een vervelende verrassing.. Het ingeslagen VIN komt niet overeen met de VIN die de RDW heeft en die ook zichtbaar is achter het raam. Dus hij kan niet goedgekeurd worden. Ik heb de RDW gebeld, maar daar werd ik niet wijzer van (als in, de medewerker had geen idee wat nu te doen ) Heeft iemand dit wel eens aan de hand gehad? Zou wel een beetje zuur zijn als de RDW straks het kenteken ongeldig verklaart oid. Ik moet de auto nog op gaan halen, dus heb het nog niet met eigen ogen kunnen zien. (ik hoop een beetje dat de keurmeester gewoon scheel gekeken heeft )
 11. Je gaat een leaper op een Daimler zetten?
 12. Een volle tank van 40 liter? Van een Smart ofzo?
 13. Ik heb vandaag 2x een FF44 code (Oxygen sensor circuit check. Looks for absence of feedback signal. Also if weak fueling error cannot be corrected by up to 12.5% enrichment, enrichment of 37.5% is applied and fault flagged if no corrective response is detected. Defaults to open loop operation.) gehad, gek genoeg beide in de buurt van Schiphol, eerst op weg naar Amsterdam, en op de terugweg weer. Beide keren begon de motor te stotteren gedurende 10-15 seconden om daarna weer goed te draaien, en het Check Engine lampje ging aan. Ben even gestopt om de FF code uit de board computer te lezen en beide keren was het FF44. Is dit een symptoom van een versleten lambda sensor? Na reset (hoofdschakelaar op de accu even uit-aan) lijkt er niets meer aan de hand. (nou ja, tot het dus weer gebeurt) Benzine in de tank is BP Ultimate (98), tankmeter op 3/4 toen het de eerste keer gebeurde. Ik ben niet zo merkvast met benzine, maar tank wel altijd 98.
 14. Ik dacht dat er in NL geen ondersteuning meer was voor het oude 2G netwerk waar deze telefoons gebruik van maken? ik heb een Motorola Startac in de XJ, nooit geprobeerd of die het nog doet eigenlijk
×
×
 • Create New...