Jump to content

JimJag

Members
 • Posts

  522
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

JimJag last won the day on May 1

JimJag had the most liked content!

Reputation

443 Toppertje

About JimJag

 • Birthday 06/12/1973

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Waspik

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Dag mensen, mijn naam is Jim en woonachtig in Brabantse Waspik. 46 jaar op deze planeet nu en van mening dat er zolang ik leef toch maar wat benzine verstookt moet worden. Na jaren Peugeot en Renault te hebben gereden, heb ik vorig jaar de stoute schoenen aangetrokken. November 2016 kocht ik een 2001 3.0 S-Type om eens te proberen of het iets voor me was. Ook om het eens van alle kanten te kunnen bekijken voor wat betreft onderhoud en dergelijke. De ervaring die je opdoet bij de franse merken komt goed van pas. Na er een aantal keren hoofdschuddend onder en naast te hebben gestaan werd ik dus ook gepakt door het 'Jag'virus. Toen ik vorig jaar een S-Type R zag staan was het dan ook niet moeilijk. Ze heeft er nu 177000 op zitten, geeft me iedere keer een grijns van oor tot oor en regelmatig mag de radio gewoon uit om van het geluid van die V8 te genieten. Verder heb ik nog een Toyota MR2 1.6 20V uit 1986.

Recent Profile Visitors

2,083 profile views
 1. Wij gaan ook.. altijd wel goei sfeertje
 2. Heerlijk dagje Zeeuwse gemoedelijkheid. Knap in elkaar gezette route! En Leon bedankt voor de zeer smakelijke Vlaai. Het organiserend team kan er weer trots op zijn, alles netjes verlopen. De Jag heeft zich goed gedragen vandaag, volgend jaar weer!! Thanks all!
 3. We komen met 2 personen.. we eten niet mee
 4. Is een no-brainer, we zijn er ook bij. Heel veel zin in.
 5. https://www.xfforum.co.uk/threads/radiator-cooling-fan-not-working-air-con-not-working.56817/post-583842 Bij deze XF wilde de fan ook niet, na op druk brengen van airco sloeg de fan ook weer aan
 6. Nog een ding om uit te zoeken... zou ook een verklaring kunnen zijn.. https://www.jaguarforums.com/forum/xf-xfr-x250-44/there-two-coolant-temperature-sensors-229167/ Als er op de 2.7 ook twee temp sensors zitten, zou misschien de andere dienst weigeren.
 7. En anders maar een eigen brouwsel sturing er op zetten. Bv een Arduino met een paar regels code.. tempsensor tegen de radiateur aan monteren en het geheel zelfstandig laten werken buiten de ECM om. En proberen een "always-on" noodschakelaar te hebben voor dat ene moment dat die diy regeling het begeeft als het ff niet uitkomt ????
 8. De fan word aangestuurd door de 'Cooling fan module'. Deze krijgt van de 'Engine control module' een PWM signaal. Die had je al gevonden, zag ik. Ik zie wel op je scoopbeeld dat dit aardig in de buurt van die 140Hz zit. Die 'Cooling fan module' zit op de fan zelf gemonteerd zeker? Ook een mogelijkheid is om zelf een PWM signaaltje te genereren en dan de fan proberen aan te sturen. De fan krijgt zijn aansturing idd rechtstreeks van de ECM. Airco en transmissie spelen dus ook nog een rol, maar je zou aannemen dat die nooit mag verhinderen dat de fan aanslaat bij overheating. X202 Engine Management V6 V8 V8SC.pdf S-Type Engine cooling 2.7L V6 TdV6.pdf
 9. If there's any room left, put me on the list too. Love the technical stuff!
 10. Uit een stoffig doosje op de bovenste plank in een klein schuurtje zijn een paar slangen gekomen. Juiste diameter, nog redelijk goede staat en met een scherp 90 graden bochtje en een flauw bochtje. Met rvs pijpjes en slangenklemmen en wat knipwerk van vier slangen twee dichte gemaakt. We're back in the race! Tevens een dakkie op de kachelklep gemaakt. En het (Bosch 0392 020 073 VAG) kachel waterpompje draait ook perfect. Bovenste deel waar de slangen aanzitten en de rubber ophanging overgezet van de oude pomp. Stekker paste niet, rechtstreeks er aan gesoldeerd en daarna afgekit. Pompje 6 tientjes tegenover een 200..250 euro. Snel verdiend ????
 11. Dat gaat spannend worden dan.. kapotte koelvloeistofslang.. ???? Slang van motor naar middelste aansluiting kachelklep
×
×
 • Create New...